• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ofertat de Dinamo, Claudiu Niculescu a ales să rămână la FC Voluntari, însă nu poate rămâne indiferent față de clubul la care a petrecut mai mult de 7 ani ca jucător și unde a scris istorie. Fostul atacant speră ca roș-albii să iasă din criză și crede că jucătorii au cheia redresării echipei. Le-a oferit și un exemplu din propria experiență la Dinamo.

Fanii lui Dinamo și-au pierdut răbdarea și l-au admonestat în repetate rânduri pe patronul Ionuț Negoiță, care a anunțat că este gata să vândă clubul. Omul de afaceri a fost luat la țintă de suporteri și la înfrângerea cu Viitorul (0-4 VIDEO), când o parte dintre ei au încercat să ajungă la tribuna oficială (VIDEO), la scorul de 3-0 pentru adversari, amintind de episodul petrecut la meciul cu Slovan Liberec.

Tocmai de la dubla cu Liberec, din 2009, vine și exemplul dat de Niculescu (41 de ani) pentru actualii jucători de la Dinamo. Atunci, la meciul tur cu Slovan, fanii au rupt gardul și au intrat pe teren, determinându-l pe arbitru să oprească meciul înainte de finalul celor 90 de minute, iar UEFA a dictat victorie la masa verde pentru adversari. În retur, "câinii" au reușit ceva ce părea imposibil după dezastrul din tur: au câștigat cu 3-0 și s-au calificat după ce au învins la loviturile de departajare.

Acum, Claudiu Niculescu le cere jucătorilor de la Dinamo să se mobilizeze și să învețe din momentele petrecute în trecut, pentru a ieși din criza pe care echipa o traversează în acest moment.

"Am trecut şi eu când eram la Dinamo prin perioade dificile. Erau momente când pur și simplu cedam. Erau nervi, suporterii puneau presiune. Dar, tot noi, jucătorii, eram cei care scoteau situaţia la capăt. Jucătorii să uite tot ce a fost până acum. Să se gândească la prezent şi la viitor şi să-şi depăşească limitele. La meciul cu Liberec, de acasă, a fost un moment dificil, suporterii au rupt gardul. Treceam printr-o perioadă la fel de grea, iar suporterii au răbufnit. La o săptămână distanţă, jucătorii au dat totul să-şi revină şi să câştige următorul meci. Ce a urmat? Ne-am calificat la Liberec", a declarat Claudiu Niculescu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

Claudiu Niculescu este cel mai bun marcator din istoria lui Dinamo în meciurile internaționale, cu 18 goluri.

A fost de două ori golgheterul Ligii 1, de fiecare dată la Dinamo: în 2005 (21 de goluri, la egalitate cu Gigel Bucur) și în 2007 (18 goluri).

7 trofee a câștigat Claudiu Niculescu de-a lungul carierei de jucător, toate cu Dinamo: 3 titluri de campion al României (2002, 2004, 2007), 3 Cupe ale României (2003, 2004, 2005) și Supercupa României (2005).

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT