• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

VIDEO Dinamo - Steaua. Cele două mari rivale s-au întâlnit de 5 ori în 2016, iar Steaua nu a reuşit să învingă niciodată. De fapt, roş-albaştrii nu s-au impus în faţa marii rivale în ultimele 7 meciuri jucate în toate competiţiile. Reghecampf a declarat ieri că s-ar mulţumi şi cu un egal, dar realitatea e cu totul alta: îşi doreşte să o învingă pe Dinamo mai mult ca oricând.

LIVE VIDEO& TEXT AICI

Mizele sunt multe pentru tehnicianul Stelei. În primul rând, din punct de vedere al orgoliului, un succes cu Dinamo nu se compară cu nimic altceva. O victorie putea aduce liniştea, după o perioadă în care echipa nu a mers, iar rezultatele au fost pe măsură. De asemenea, un succes ar menţine distanţa dintre vicecampioană şi principalele urmăritoare.

Deşi a anunţat că şi un egal ar fi bun în derby, gândurile lui Reghe sunt cu totul altele. A pregătit o tactică ofensivă pentru această partidă, iar în această săptămână a avut discuţii individuale cu fiecare jucător în parte. Deşi l-a încercat de mai multe ori pe Adi Popa pe postul de vârf, "Motoreta" va reveni în banda dreaptă, tehnicianul Stelei mizând pe faptul că şarjele ofensive ale lui "Popică" vor reuşi să destabilizeze defensiva adversă şi vor aduce centrări în careu pentru un vârf de talie care speră să se regăsească chiar în ziua derby-ului - Bojan Golubovic.

Cel mai important lucru pe care Reghe l-a cerut elevilor săi în derby-ul de diseară este posesia. Acest lucru presupune un joc de pase bine elaborat, pierderea cât mai puţinor baloane şi încercarea de a recupera mingea cât mai repede. Reghe a comandat un pressing avansat încă din primele minute, dorind să-i ia tare pe dinamovişti şi să-i înghesuie în propria jumătate. Tehnicianul roş-albaştrilor vrea ca elevii săi să impună ritmul încă din start şi să înscrie în primele 15 minute ale partidei. Scenariul ideal este cu două goluri înscrise înainte de pauză şi un avantaj confortabil înaintea reprizei secunde. Apoi, dinamoviştii ar fi nevoiţi să se descopere, iar arma letală a Stelei ar fi contraatacul, orchestrat de "viteziştii" Adi Popa, Enache şi Jakolis, ultimii doi fotbalişti care ar putea fi introduşi în partea a doua.

Deşi la nivel declarativ, pentru Reghecampf este mai importantă calificarea în primăvara europeană, derby-ul cu Dinamo are o încărcătură aparte. Antrenorul Stelei nu a pierdut niciodată în faţa marii rivale, însă este conştient că roş-albaştrii nu s-au impus în niciunul dintre ultimele 7 partide. Concentrarea va juca un rol esenţial în această seară, iar Reghe a dorit să-şi mobilizeze şi să-şi responsabilizeze la maximum elevii.

Pentru azi, Reghecampf a comandat următorul program: 

09:00: Trezirea

09:30: Micul dejun

11:30 - 12:30: - Antrenament uşor

13:00: Masa de prânz

14:00-17:00: Odihnă

17:15: Colazione

17:45: Şedinţă tehnico-tactică

18:30: Plecare spre stadion


"Trebuie să facem anumite lucruri mult mai bine. Încercăm să facem foarte multe lucruri, dar din păcate nu reuşim să recuperăm mingea foarte repede şi foarte aproape de poarta adversă. Acest lucru ne dezavantajează pe noi foarte mult în ultimul timp. L-am discutat cu jucătorii şi trebuie să o facem mult mai bine. Contează ca orice jucător să fie susţinut de ceilalţi” - Laurenţiu Reghecampf

"Mie personal îmi vin foarte multe lucruri în minte, dar mă interesează ceea ce facem, pentru că nu putem să trăim din amintiri. Trebuie să încercăm să facem totul mult mai bine decât am făcut-o până acum. Pentru că va fi un meci cu o încărcătură foarte mare, nu ne putem permite să pierdem mingea foarte uşor, să nu atacăm adversarul. Dinamo are o altă calitate" - Laurenţiu Reghecampf

Steaua: Fl. Niță - Ov. Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic - Pintilii, Muniru - Ad. Popa, Boldrin, De Amorim - Golubovic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Dinamo - Steaua, din etapa a 18-a a Ligii 1, se va juca miercuri, 30 noiembrie, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. Meciul poate fi vizionat GRATUIT și pe digisport.ro și pe m.digisport.ro de către abonații RCS-RDS.