• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Relaţia rece dintre Marco Verratti şi Unai Emery şi criticile din presa franceză l-ar putea determina pe mijlocaşul italian să plece de la Paris St. Germain. FC Barcelona şi Juventus monitorizează atent situaţia jucătorului de 23 de ani, dar pe fir a intrat şi Inter Milano, iar oficialii nerazzurri au avut un prim contact cu agentul fotbalistului.

Potrivit cotidianului Le Parisien, foarte apropiat de club, agentul lui Verratti, Donato Di Campli, s-ar fi întâlnit în această săptămână cu reprezentanţii lui Inter, care au dorit să sondeze terenul în privinţa unui eventual transfer.

Noii proprietari ai nerazzurrilor, chinezii de la Suning, au anunţat că vor să readucă Interul în prim-planul fotbalului european şi sunt dispuşi să investească serios în transferuri pentru acest lucru, aşa cum s-a putut vedea şi în această vară, când clubul a plătit aproape 100 de milioane de euro pentru Antonio Candreva, Joao Mario şi Gabriel Barbosa.

Verratti se potriveşte cu profilul jucătorilor doriţi de conducerea Interului - cu nume, tineri şi, de preferat, italieni. Totuşi, salariul mare al mijlocaşului lui PSG, aproximativ 6 milioane de euro pe an, rămâne un obstacol important în calea realizării unui eventual transfer, deşi clubul a reuşit să se echilibreze din punct de vedere financiar în ultimul an.

Marco Verratti a adunat deja peste 100 de prezenţe în tricoul lui PSG. Titular şi la naţionala Italiei, mijlocaşul e considerat de mulţi un jucător complet, capabil să închidă jocul, dar şi să alimtenteze ofensiva cu pase utile.

Mijlocaşul italian e cotat de transfermarkt.de la 40 de milioane de euro, dar e de aşteptat ca PSG să ceară cel puţin 60 de milioane de euro, în cazul unui transfer.