• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE Ora 15:10: Nick Kyrgios a acceptat să viziteze un psiholog, pentru ca suspendarea dictată de ATP să se reducă la 3 săptămâni. Cu toate acestea, sezonul 2016 este încheiat pentru jucătorul australian.

Suspendat, inițial, pentru 8 săptămâni, Kyrgios s-a folosit de oportunitatea oferită de ATP, care i-a oferit șansa reducerii sancțiunii la 3 săptămâni, dacă va accepta să urmeze un tratament sub supravegherea unui psiholog.

Australianul a mai primit și două amenzi - prima în valoare de 16.500 de dolari și a doua în valoare de 25.000 de dolari.

În orice caz, sezonul este încheiat pentru Kyrgios. Indiferent dacă merge sau nu la psiholog, nu va mai juca în 2016. Calendarul ATP pentru majoritatea jucătorilor se încheie pe 6 noiembrie, cu finala de la Paris, turneu transmis pe Digi Sport. Apoi, mai e programat Turneul Campionilor (13-20 noiembrie), acolo unde se califică primii 8.


Amenda în valoare de 16.500 de dolari nu a fost singura măsură luată împotriva lui Nick Kyrgios, după ieșirea avută la meciul pierdut cu 3-6, 1-6 în faţa germanului Mischa Zverev, în turul al doilea al turneului de la Shanghai. Luni, ATP l-a suspendat pentru o perioadă de 8 săptămâni pe jucătorul australian și i-a dat o nouă sancțiune financiară.

Suspendarea va putea fi redusă la doar 3 săptămâni, în cazul în are Kyrgios va accepta să urmeze un tratament sub supravegherea unui psiholog, a precizat ATP într-un comunicat.

În afara suspendării, tenismanul australian va fi obligat să achite încă o amendă, în valoare de 25.000 de dolari, pentru "comportament contrar integrităţii jocului", adaugă responsabilii circuitului profesionist masculin de tenis.

Kyrgios (21 ani), numărul 14 mondial, a fost sancţionat pentru că a evoluat "fără efort" în cursul meciului cu germanul Mischa Zverev, din turul al doilea al Mastersului de la Sanghai, având şi o dispută verbală cu un spectator care i-a reproşat lipsa de implicare în jocul respectiv.

Australianul este suspendat în acest moment până pe 15 ianuarie 2017, dar ar putea reveni în competiţie pe 7 noiembrie 2016 dacă va accepta să lucreze sub supravegherea unui psiholog specializat în domeniul sportiv.

Cu toate acestea, sezonul este încheiat pentru Kyrgios. Indiferent dacă merge sau nu la psiholog, nu va mai juca în 2016. Calendarul ATP pentru majoritatea jucătorilor se încheie pe 6 noiembrie, cu finala de la Paris, turneu transmis pe Digi Sport. Apoi, mai e programat Turneul Campionilor (13-20 noiembrie), acolo unde se califică primii 8. 

VIDEO