RECORD DATE NOT STATED Concacaf Champions Cup 2024 Nashville (USA) 2-2 Inter Miami (USA) - Round of 16 Luis Suarez celeb
Lionel Messi și Luis Suarez au salvat-o pe Inter Miami de la înfrângere în Liga Campionilor
MLS: Orlando City at Inter Miami CF
Galerie Foto Barcelona v2.0. Leo Messi și Luis Suarez au făcut spectacol total pentru Inter Miami
hagi
L-a auzit pe Gică Hagi în direct și a răbufnit: ”Frustrare!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
Play-out

UPDATE: Luis Suarez a fost suspendat 9 meciuri internaționale și 4 luni n-are voie pe vreun stadion!

26.06.2014, 12:21

UPDATE 16:57: Luis Suarez a primit o suspedare record din partea unei comisii independente a FIFA, după ce l-a mușcat pe italianul Chiellini. Atacantul uruguayan nu va juca 9 meciuri pentru echipa sa națională.

luis-suarez suspendat
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

FIFA l-a găsit vinovat pe Suarez de încălcarea articolului 48, par.1, lit D din codul Disciplinar, atac, și a articolului 57, atitudine nesportivă față de un alt jucător. În baza acestor articole, jucătorul nu are voie să ia parte la nicio activitate legată de fotbal, administrativă, sportivă sau de orice alt fel și e de asemenea interzis pe stadioane, timp de patru luni. 

În plus, uruguayanul a primit și o amendă de 65 000 de lire sterline. Jucătorul și Federația uruguayană pot face apel, în trei zile, dar FIFA a decis să păstreze sancțiunea pe timpul judecării apelului.


Pentru a treia oară în ultimii patru ani, Luis Suarez (27 de ani), unul dintre cei mai înzestrați atacanți pe care fotbalul mondial i-a avut în ultimul deceniu, și-a mușcat un adversar pe terenul de joc. S-a întâmplat în 2010 și 2013, dar ultimul episod, de la CM 2014, ar putea avea urmări serioase pentru sud-american.

Președintele Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Premier League, Gordon Taylor, se teme pentru cariera lui Suarez, care riscă să fie suspendat doi ani la nivel internațional, de către FIFA. O decizie va fi luată în următoarele 24 de ore. Suarez l-a mușcat de umăr pe Giorgio Chiellini în timpul partidei Uruguay - Italia (1-0), iar lumea fotbalului a reacționat dur la acest nou derapaj, care urmează celor din 2010 (când l-a mușcat pe Otman Bakkal, foto jos) și 2013 (când l-a mușcat pe Branislav Ivanovic). Mai mult, în 2011, el a fost suspendat în Anglia pentru abuz rasial la adresa fundașului francez Patrice Evra.


FIFA a deschis o procedură disciplinară în cazul lui Suarez, care a fost ales "Fotbalistul Anului" în Premier League, după ce a marcat 31 de goluri în 33 de etape. Gordon Taylor a declarat, pentru BBC: "Părea că și-a revenit. A avut un sezon grozav. Asociația noastră vrea să-l ajute prin orice mijloace, deoarece cu siguranță are nevoie de asistență psihologică".

Deși FIFA nu a extins până acum și în campionatele interne suspendările dictate la nivel internațional, în cazul lui Suarez s-ar putea face o excepție! De altfel, foștii jucători Alan Shearer și Robbie Savage cer ca Suarez să fie pedepsit exemplar, printr-o suspendare drastică aplicată în Premier League. "Suarez n-ar trebui să mai joace la echipa națională vreodată!", a declarat Savage.

Paul Scholes susține discursul fostului internațional galez: "Suarez și-a făcut de râs clubul, țara și familia. Nu este suficient să fie suspendat pe toată durata Cupei Mondiale, pentru că oricum Columbia va câștiga meciul cu Uruguay. Cu siguranță se va simți prost. Lumea își va aminti peste ani doar de aceste mușcături, nu de abilitățile sale extraordinare".

Și Robbie Fowler l-a pus la zid

Un alt fost jucător important din Albion, danezul Jan Molby, crede că și Liverpool va avea mult de suferit în perioada următoare: "Unii oameni spun că echipa de club ar trebui să se spele pe mâini de acest jucător, dar nu cred că se va întâmpla asta. El este singurul lor jucător de super-clasă. Orice ar face acum, Liverpool va fi criticată". Robbie Fowler, o legendă a clubului de pe Anfield, a luat o poziție radicală în cazul atacantului sud-american:

"Nu poți să-l aperi! Eu îl îndrăgesc foarte mult ca jucător, dar nu poți tolera ceea ce a făcut. E un tip care face multe gesturi de caritate, dar parcă se transformă pe teren". În afară de sezonul 2006/2007, Fowler a mai jucat la Liverpool între 1993 și 2001 și a marcat în total peste 150 de goluri pentru formația "cormoranilor". Și legendarul Fowler se teme că Suarez ar putea fi suspendat la nivel de club, după comportamentul său total nesportiv de la Campionatul Mondial. El spune că Liverpool ar putea fi obligată chiar să-l vândă: "Nu e normal, el continuă să terfelească în noroi numele clubului care l-a ajutat până acum. Nu m-ar mira să plece acum!".

În afară de problemele de ordin sportiv, Suarez se confruntă și cu alte frământări. Contractele sale de publicitate s-ar putea duce pe apa sâmbetei ca urmare a ultimului episod. Compania 888poker a anunțat că revizuiește contractul cu fotbalistul, existând șanse mari ca acordul să fie reziliat unilateral. Suarez încasa sute de mii de lire sterline din partea firmei de jocuri, care a scris pe Twitter: "Nu vom tolera un asemenea comportament nesportiv". Și reprezentanții Adidas se gândesc să renunțe la colaborarea cu Suarez, considerând că ultimele derapaje ar putea leza serios imaginea firmei de îmbrăcăminte și încălțăminte sportivă.

Paradoxal, Suarez devine mai popular!

Cu toate că se află într-un moment delicat, Suarez beneficiază, paradoxal, de o popularitate în creștere! Cel puțin în țara sa. Explică Malcolm Green, directorul de creație din cadrul unei agenții cunoscute de advertising: "Nivelul de interes în social media arată că Luis și-a dus infamia la nivele inimaginabile de popularitate. Văzut ca un infractor de rând, el își duce supranumele de 'băiat rău' pe culmile popularității, iar oprobriul la care a fost supus nu are decât rolul de a-i aduce simpatie și milă din partea consumatorilor de fotbal".

FIFA va da decizia în curând

Unul dintre membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FIFA, Martin Hong, a declarat pentru bostonglobe.com: "Trebuie să rezolvăm problema astăzi sau mâine. Este datoria noastră să facem dreptate. Va trebui să comunicăm o decizie până în ziua următorului meci".

Partida Uruguay - Columbia, din optimile CM 2014, se dispută sâmbătă, 28 iunie, de la ora 23:00, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și la adresa de mobil m.digisport.ro.

Etichete: luis suarez , suarez liverpool , suarez , suarez suspendare , suarez chiellini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
hagi
L-a auzit pe Gică Hagi în direct și a răbufnit: ”Frustrare!”

Foto Ce a lăsat un violator în fața casei soției sale, imediat după ce a ieșit din închisoare
Dat 2 of the Dani Alves' trial after being accused of sexual assault
Are numai 17 ani, dar a marcat 3 goluri în 3 țări diferite, în doar 7 zile
Palmeiras x Novorizontino SĂO PAULO, SP - 28.03.2024: PALMEIRAS X NOVORIZONTINO - Endrick celebrates a goal during a mat
Arbitrul ”măcelărit” în trecut de Gigi Becali a fost delegat la partida Universitatea Craiova - Rapid
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (4.03.2024)
Citește și
Ce se întâmplă cu Messi? Gol și a 40-a pasă decisivă pentru Suarez, dar ”Tata” Martino l-a scos în minutul 49
profimedia-0854848488
Messi și Suarez au făcut show! Au calificat-o pe Inter Miami în sferturile Cupei Campionilor
RECORD DATE NOT STATED Concacaf Champions Cup 2024 Inter Miami (USA) vs Nashville (USA) - Round of 16 Lionel Messi celeb
Cine e Rumy Alqahtani, prima femeie căreia Arabia Saudită îi permite să participe la Miss Univers. Are licență în stomatologie
Cine e Rumy Alqahtani, prima femeie căreia Arabia Saudită îi permite să participe la Miss Univers. Are licență în stomatologie
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Un nou tip de radar, pregătit să facă ravagii printre șoferi. Amenda vine și dacă nu aveți viteză
Un nou tip de radar, pregătit să facă ravagii printre șoferi. Amenda vine și dacă nu aveți viteză
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Fără Leo Messi, Inter Miami a suferit primul eșec al sezonului în MLS
MLS: CF Montreal at Inter Miami CF

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură