(P) Încep Jocurile Olimpice: ce șanse avem la medalii

23.07.2021, 18:46
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Tokyo este, pentru următoarele două săptămâni, capitala mondială a sportului. Jocurile Olimpice de vară au loc între 23 iulie și 8 august. Printre cei peste 11 mii de sportivi se află și 101 din România, care vor încerca să câștige cât mai multe medalii pentru țara noastră.

Acești sportivi au muncit ani întregi pentru câteva minute sau ore care le pot aduce gloria supremă. Veteranul Marian Drăgulescu e mai motivat ca oricând, Larisa Iordache e gata să treacă peste orice problemă medicală, la canotaj am stat mereu bine, iar Ana Maria Popescu este un nume de referință în scrimă.

În aceste condiții, speranțe avem destule, iar cotele pentru Olimpiadă afișate la casele de pariuri ne dau dreptul să visăm la câteva medalii în Țara Soarelui Răsare.

Suntem poziționați bine la natație

Natația din România a suferit în ultimii ani și nu a mai câștigat o medalie olimpică Din 2004 (Atena). Dar lucrurile se pot schimba la Tokyo, unde Robert Glință și David Popovici au șanse reale la medalii. Popovici, excepționalul sportiv în vârstă de doar 16 ani, a impresionat la Campionatul European de juniori din această vară, acolo unde a obținut trei medalii de aur.

Timpii scoși de David Popovici ne dau speranțe la o nouă medalie, iar agenția de pariuri online Unibet îl consideră al patrulea favorit în proba de 100 de metri liber, având cota 4.50. De asemenea, el este tot al patrulea favorit și la 200 de metri liber, cu cota 6.00. Foarte atractive sunt și cotele ca Popovici să se claseze pe podium în cele două curse. Sunt speranțe mari din partea acestui tânăr de 16 ani, care a cucerit și presa internațională după evoluțiile excelente din Italia.

Ana Maria Popescu, principala favorită la aur

Șanse bune să câștigăm o medalie de aur avem și la scrimă, în proba de spadă individual feminin, prin Ana Maria Popescu. Sportiva ajunsă la 36 de ani este deja campioană olimpică în 2016, în  proba pe echipe.

De atunci, Ana a continuat să performeze la cel mai înalt nivel și și-a îmbunătățit palmaresul, având în total 22 de medalii de aur la Campionatul Mondial, Campionatul European și Cupa Mondială.

Unibet o vede pe Ana principala favorită pentru obținerea aurului olimpic, oferindu-i cota 3.25. Ea le întrece pe Yiven Sun (cota 7.00) și Nathalie Moellhausen (cota 7.50) și este cu siguranță unul din sportivii pe care românii vor sta cu ochii la Jocurile Olimpice.

Canotajul, sportul care ne-a adus multe bucurii

În istoria olimpismului românesc, canotajul este clar sportul care ne-a adus cele mai multe bucurii, drept dovadă stând zecile de medalii obținute. Iar situația se poate repeta și la Tokyo.

Șanse bune să câștigăm o medalie avem în proba de dublu rame feminin, prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Unibet le consideră favoritele numărul 2 în această probă, cu cota 2.50. Ele sunt întrecute doar de Brooke Donoghue și Hanna Osborne din Olanda, care au cota 1.80. Radiș și Bodnar sunt duble campioane europene, astfel că au o șansă mare la medalie.

O medalie ne poate aduce și echipajul de 8+1 feminin, proba pe care România a dominat-o ani întregi și în care are trei medalii de aur, trei de argint și două de bronz. Inclusiv în 2016 am câștigat bronzul olimpic în această probă, iar la ediția din 2021 Unibet le consideră pe fetele noastre favoritele numărul 6, cu cota 26.00 pentru aur și 3.50 pentru o clasare pe podium.

Am ajuns la Tokyo și cu echipa de fotbal

Prezent la Jocurile Olimpice din 1900, fotbalul nu este tocmai sportul de referință când vine vorba de această competiție. Chiar și așa, echipa noastră a ajuns la Tokyo cu ambiții mari, fiind la doar a patra prezență din istorie. România face parte din Grupa B, alături de Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

Având în vedere că Mirel Rădoi nu are la dispoziție cel mai bun lot, șansele noastre au mai scăzut, iar România e cotată cu a doua șansă să câștige grupa, având cota 3.75. Favorită este Coreea de Sud, care are cota 2.00.

La  câștigarea medaliei de aur, România este a zecea favorită din 16 participante, cu cota 31.00. Favorită este Spania (cota 3.00), urmată de Brazilia (cota 4.50) și Franța (cota 7.00).

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Etichete: jocurile olimpice , pariuri , cote , advertorial unibet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Fotbalistul transferat cu 600.000€ de Gigi Becali la FCSB a făcut anunțul despre viitorul său: ”Asta îmi doresc”

Dan Petrescu, criticat dur după ce a revenit la CFR: ”Nu mi-a plăcut niciodată”

Citeşte şi

Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG

Ana Maria Brânză va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franța. ”Este ceva excepţional”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”