(P) Turul Franței 2020, afacere slovenă! Atacurile columbienilor sunt așteptate în ultimele etape

16.09.2020, 12:56
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Ediția 2020 din Marea Buclă a fost dominată de steagul Sloveniei. Cu Primoz Roglic și Tadej Pogacar pe primele două locuri la general, Pogacar lider și în clasamentul tinerilor și 3 victorii de etapă, țara eg-iugoslavă a fost vedeta Turului Franței. Cotele Superbet, înaintea etapei, sunt net în favoarea celor doi sloveni: 1.27 ca Roglic să câștige Turul, 3.50 pentru Pogacar.

Un Tur care se anunța a fi o bătălie între Primoz Roglic (Jumbo-Visma) și Egan Bernal (INEOS), cu rolurile secundare distribuite mai multor columbieni în calculele inițiale a ajuns să fie dominat autoritar de către cei doi sloveni. Roglic, susținut de un „tren” foarte puternic creat de Jumbo nu a fost niciun moment în pericol: fie a fost în fruntea plutonului, în grupul favoriților, fie i-a atacat pe principalii rivali și i-a lăsat în urmă. Conaționalul Tadej Pogacar a încheiat prima săptămână din postura de mare învins, pierzând un minut și jumătate în etapa a șaptea. A urmat apoi o serie de atacuri din partea slovenului, care urmează să împlinească 22 de ani, ce l-au propulsat până pe locul secund, recuperând timp aproape în fiecare etapă.

Cu 5 oameni de general la start, Columbia mai are șanse reale doar la podium

Daniel Martinez (Education First) și-a compromis șansele încă din etapa a doua, când a căzut și a pierdut peste 3 minute. Egan Bernal (INEOS) s-a ținut aproape de Roglic, fiind pe podium până la finalul etapei 15, când a ajuns cu o întârziere de peste 7 minute și a părăsit top 10-ul. Aceeași etapă l-a scos din calcule și pe Nairo Quintana, care dăduse semne de revenire în vârf de formă la începutul turului. Sud-americanii își pun acum speranțele în Rigoberto Uran (Education First) și Miguel Angel Lopez (Astana), aflați pe locurile 3-4, ambii cu întârziere de peste un minut.

La clasamentul general au mai rămas în cursă britanicul Adam Yates (Mitchelton-Scott), australianul Richie Porte (Trek) și spaniolii Mikel Landa (Bahrain-McLaren) și Enric Mas (Movistar). Cu diferențe relativ mici între ei, sunt motive să ne așteptăm la atacuri pe bandă rulantă. Pentru ei, dar și pentru Uran și Lopez, etapa de azi poate fi ultimul cartuș rămas. Ultima șansă la mult doritul tricou galben, destinat campionului. Diferențele mici între rutierii din top 10 aduc de fiecare dată atacuri în cascadă. O „desprindere” a lui Porte sau Landa va fi urmată de un contraatac din partea lui Uran, care nu poate risca să piardă podiumul.

Încă o etapă câștigată de evadare?

Etapa de azi e cea mai grea dintre cele rămase, cu un final în cățărare, unde se pot mări sau recupera diferențele. Câștigătorul va fi confirmat abia sâmbătă, la contratimpul individual, dar până atunci rămâne etapa montană de azi, care poate răsturna clasamentul. Oamenii de general ar trebui să fie interesați inclusiv de secundele de bonificație acordate primilor 3 rutieri care trec linia de sosire, dar modelul etapei de ieri poate fi refăcut și astăzi. O evadare mare, cu oameni puternici care nu mai au șanse la tricoul galben, poate avea din nou un avans liniștitor înaintea ultimei cățărări. Favoriții cotelor Superbet pentru victoria de etapă sunt Pogacar și Roglic, urmați de o serie de rutieri care s-ar putea impune din evadare: Hirschi, Carapaz, Bernal sau Pinot.

La fel de spectaculoase se anunță și bătăliile pentru celelalte tricouri. Tricoul verde, al sprinterilor, îl are ca favorit pe Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step). Peter Sagan (BORA) se află pe locul 2 în acest clasament pe care l-a câștigat de 7 ori, record absolut al Turului Franței. Etapele rămase au sprinturi intermediare unde sunt puse la bătaie puncte, dar câștigătorul tricoului verde nu va fi sigur de victorie decât după ultima etapă, de la Paris, ce se va încheia – ca de fiecare dată – cu un sprint masiv. În ciuda tuturor tricourilor verzi acontate, Sagan nu are în palmares nicio victorie în etapa de încheiere a Turului Franței. 2020 va fi anul în care fie Sagan predă tricoul, fie obține succesul pe Champs-Elysees.

Tricoul alb cu buline roșii, al cățărătorilor, e și mai disputat. Cotele Superbet îl anunță pe ecuadorianul Richard Carapaz (INEOS) ca favorit, dar cota e de 35.00! Practic, oricine evadează azi și trece primul vârfurile poate lua tricoul, clasamentul cățărătorilor fiind foarte strâns. Pariuri pe etapă, speciale pe câștigătorii fiecărei categorii și dueluri între cei mai buni rutieri. Pariază pe Turul Franței cu Superbet și arată-le și prietenilor biletele tale câștigătoare cu SuperSocial, rețeaua socială destinată pariorilor din România! Descarcă aplicația!

#PariemPeBine #ÎmpreunăSuntemSuper

Etichete: superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Adrian Cojocaru a întrerupt Farul - Sepsi în minutul 42: scandări xenofobe din partea galeriei Farului

Live Video&Text Farul - Sepsi 0-3, ACUM, Digi Sport 1. Umilință la Ovidiu! Safranko a reușit hat-trick-ul

Scandal mare la U Cluj! Șumudică, ofertat! Sabău: ”Știu că s-a luat legătura cu el!”

Exclusiv Dani Coman a lămurit totul: ce a răspuns când a fost întrebat dacă se duce președinte la Rapid

Citeşte şi

(P) Exclusiv pe Superbet: SuperCote de până la 15.00 pentru jucătorii care prind lotul pentru Europeanul din Germania!

(P) Real – Man. City, finala din sferturi! „Galacticii” vor revanşa după sezonul trecut

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”