Mike Tyson s-a retras din box în 2005/FOTO:Getty Images)

Video Mike Tyson bagă frica în toţi după primele antrenamente, la 53 de ani: "Are viteza și forța unuia de 21 de ani!"

06.05.2020, 08:05
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Mike Tyson a avut o carieră fabuloasă, dar fostul mare campion nu pare a fi ascultat încă gongul prin care să pună mănușile în cui.

Iron Mike s-a reapucat de antrenamente, iar cel care îl îndrumă este impresionat de calitățile pugilistului de 53 de ani. 

"Nu a mai dat lovituri de aproape un deceniu, așa că nu m-am așteptat deloc la ce am văzut. Tipul are viteza și forța unuia de 21-22 de ani!

Prima oară când i-am văzut croșeul mi-a trecut viața prin fața ochilor într-o clipită! Am crezut că voi muri, mi-a fost frică," a declarat Rafael Cordeiro, un antrenor specializat în arte marțiale. 

Tyson pare în formă atunci când lovește obiecte care nu pot riposta, au remarcat cârcotașii. La ultima dispută în ring, Tyson a cedat în 5 runde în fața lui Kevin McBride în 2005.   

"Nu glumesc, în curând Mike va lovi mai tare, mai repede. Pe vremuri, Mike era cel mai rău adversar al său, acum este mândru de omul care a ajuns," a mai spus Cordeiro, cel care lucrează de trei săptămâni cu cel care are în palmares 44 de victorii prin KO în ringul greilor. 

Singurul moment când Mike Tyson a refuzat să lupte. Legătura cu tatuajul de pe faţa "celui mai rău om al planetei"

Mike Tyson (53 de ani) rămâne un personaj unic, nu doar prin cariera sa incredibilă, ci şi prin personalitatea sa excentrică şi extrem de diferită.

Chiar dacă, la un moment dat, a fost descris plastic drept "cel mai rău om al planetei", datorită ferocităţii sale din ring, americanul a avut totuşi şi momente mai delicate din punct de vedere emoţional. Iar la un moment dat chiar a refuzat să lupte cu o săptămână înainte de meci. O spune chiar unul dintre foştii săi antrenori, Jeff Fenech.

Tyson era programat să boxeze cu Clifford Etienne, în februarie 2003, la 8 luni distanţă de la înfrângerea suferită în faţa lui Lennox Lewis. Cu o săptămână înainte de meciul cu Etienne, Tyson şi-a făcut un tatuaj tribal pe faţă, în Las Vegas, iar apoi a anunţat că nu mai urcă în ring. Antrenorul său de la acea vreme a dezvăluit că tocmai din acest motiv şi-a făcut tatuajul, pentru a avea motiv să nu lupte. Fenech a spus că Tyson chiar lipsea de la antrenamente pentru a merge la şedinţele de tatuare.

Mike Tyson a refuzat să lupte din cauza unui tatuaj

În cele din urmă, Mike Tyson a luptat şi chiar a câştigat prin knock out în prima rundă, probabil grăbit să-şi termine adversarul cât mai rapid, ca nu cumva vreo lovitură să-l atingă pe tatuaj şi să se infecteze sau să se deterioreze desenul. Asta demonstrează şi unicitatea lui Tyson care, dacă îşi punea în minte, demola orice adversar, indiferent de talie, viteză, talent sau nume. Tyson a disputat meciul cu Etienne cu alt antrenor în colţul ringului, Freddie Roach, pentru că antrenorul său obişnuit, Jeff Fenech, era total dezamăgit şi nu l-a mai însoţit la ring

"Eu nu am avut un tatuaj niciodată, dar prima mea impresie a fost că nu poţi să-ţi faci un tatuaj cu o săptămână înainte de meci, pentru că nu poţi să lupţi din cauza rănilor. Nu era sănătos să o faci.

"I am Legend" e acum în Digi Online, pe canalul Film Now! Descarcă aplicația și poți urmări filmul cu Will Smith pe telefon sau tabletă

Am stat şi am discutat şi el chiar nu voia să lupte, nu era pregătit şi acesta era unul dintre motivele pentru care şi-a făcut tatuajul. După o oră de discuţii, mi-au dat lacrimile când am plecat din casă în acea noapte. M-am dus să stau la un hotel pentru că eram destul de dezamăgit.

Mike Tyson era un ciudat în apogeul său şi cred că singura persoană care l-a bătut vreodată a fost chiar el însuşi. În acea zi el nu avenit la antrenament şi asta s-a întâmplat apoi de câteva ori. Lipsea nemotivat. Nu a venit, aşa că m-am dus la el şi am rămas la el acasă, în Las Vegas. Dintr-o dată s-a deschis poarta şi am văzut maşina lui venind, aşa că m-am dus să văd ce problemă avea şi ce s-a întâmplat. M-am uitat la el şi am văzut un tatuaj imens pe o parte a feţei sale. Mi-am zis: Wow!", a spus Jeff Fenech.

După acel meci, Tyson a mai boxat de două ori în cariera sa, cu Danny Williams (în 2004) şi cu Kenny McBride (în 2005), pierzând ambele meciuri.

Mike Tyson, cele mai dure lovituri din istoria boxului

Mike Tyson a concurat la profesioniști din 1985 până în 2005. Americanul deține recordul de cel mai tânăr campion mondial la categoria grea din istorie, la 20 de ani, 4 luni și 22 de zile, performanță realizată în 1986.

Tyson, care e recunoscut de unii specialiști drept omul cu cea mai mare forță a loviturii din lume, în ciuda înălțimii sale, a câștigat primele 19 meciuri din carieră prin knock out, dintre care 12 în prima rundă. În 1987, la un an de la titlul WBC obținut, a devenit primul pugilist la categoria grea care a deținut simultan centurile WBC, WBA și IBF.

În cariera sa la profesioniști, Mike Tyson a adunat 50 de victorii, dintre care 44 obținute înainte de limită și 6 înfrângeri, plus două descalificări.

Etichete: mike tyson , mike tyson la 53 de ani , mike tyson revenire box


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Video Mike Tyson stârnește îngrijorare. Ultimele imagini cu el sunt ”trist de privit”

A refuzat lupta de teamă că adversarul său se va sinucide și a pierdut o avere: "Murea de frică și tremura tot!"

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”