Turul Ciclist al Sibiului 2019 / Foto: Sport Pictures

"Ar fi ceva spectaculos să se desfăşoare!" Prima mare acţiune pregătită în România după pandemia de coronavirus

26.05.2020, 17:37
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Până astăzi, 26 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1210 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, scrie Digi24.

Turul Sibiului ar putea fi primul concurs sportiv internaţional din România după pandemia de coronavirus

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a declarat, pentru AGERPRES, că Turul Sibiului, programat în noul calendar stabilit de UCI în perioada 2-5 iulie, ar fi primul concurs sportiv internaţional care se desfăşoară pe teritoriul României după pandemia de coronavirus, dar a precizat că organizarea acestuia depinde de decizia autorităţilor.

Federaţia Română de Ciclism a trimis o adresă la Ministerul Tineretului şi Sportului în care solicită o poziţie privind organizarea Turului Sibiului şi condiţiile în care acesta se poate desfăşura. Principala problemă a federaţiei este legată de faptul că sportivii străini ar fi nevoiţi să stea în carantină 14 zile înainte de participarea la competiţie.

"Organizatorii (n.r. - Clubul Sportiv Sibiu Sport Project) sunt pregătiţi, dar acum aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor. Noi am depus la Ministerul Tineretului şi Sportului o cerere pentru că anul acesta avem în calendarul UCI trei competiţii internaţionale, Turul Sibiului, Turul Ţinutului Secuiesc şi Turul României. Aşteptăm o poziţie oficială din partea MTS să ne spună dacă putem sau nu să organizăm, în ce condiţii şi aşa mai departe. Dar deocamdată nu avem niciun răspuns. Este nevoie de un aviz al autorităţilor pentru că vin ciclişti din străinătate, nu poţi să îi aduci aici să stea 14 zile în carantină.

Turul Sibiului ar fi prima competiţie sportivă internaţională găzduită de România după pandemie. Şi, în acelaşi timp, ar fi prima competiţie din circuitul internaţional de ciclism. Ar fi ceva spectaculos să se desfăşoare. Eu am văzut câteva cereri de participare, la Turul Sibiului vor concura 14-15 echipe a câte 7 sportivi fiecare, din 15-20 de ţări. Şi-au anunţat prezenţa echipe importante... adică echipa lui Mathieu van der Poel (n.r. - Alpecin-Fenix), apoi Astana, Jumbo-Visma, Lotus Cycling Team, Israel Start-Up Nation, Bora... deci cereri sunt, dar depinde de ce spun autorităţile române.

Doresc să vină în România nişte echipe foarte puternice care în alte condiţii nu ar fi venit. Dar acum fiind sezonul foarte scurt toţi cicliştii sunt înfometaţi să concureze, să participe cât mai mult pentru a intra în formă cât mai repede. Şi cred că şi în Turul României vom avea o participare foarte puternică din acelaşi motiv", a spus Novak pentru AGERPRES.

FRC aşteaptă un răspuns de la MTS

"Eu sper ca Turul Sibiului să se desfăşoare. Îmi doresc ca după 15 iunie să se renunţe la carantinare (n.r. - pentru persoanele care vin din străinătate), pentru că România se aliniază în principiu cu ceea ce se întâmplă afară, pentru că, de exemplu, Italia dă drumul la graniţe la început de iunie. Aşa că noi sperăm ca din 15 iunie să nu mai fie nevoie de carantinare în ţară, iar la începutul lui iulie Turul Sibiului să poată fi organizat. Bineînţeles, cu anumit restricţii, pentru că sigur că nu vor fi eliminate total", a adăugat el.

Preşedintele FRC aşteaptă un răspuns de la Ministerul Tineretului şi Sportului privind organizarea de competiţii internaţionale pe teritoriul României la începutul lunii iunie.

"Cred că un răspuns vom primi în prima săptămână din luna iunie. Riscul cel mai mare dintre cele trei de a nu se organiza este Turul Sibiului, pentru că este primul şi este la limită, ca să spun aşa. Aşteptăm un răspuns de la MTS, care sunt sigur că aşteaptă la rândul lui o poziţie oficială de la Ministerul Sănătăţii şi tot aşa. E complicată situaţia", a afirmat oficialul FRC.

În afară de Turul Sibiului, România mai are programate în noul calendar UCI alte două competiţii, Turul Ţinutului Secuiesc ( 4-8 august) şi Turul României (8-13 septembrie).

"Sperăm ca la sfârşitul acestei luni reglementările impuse de autorităţi să fie mai lejere. La început de luna iunie o să vedem ce facem şi cu Turul Ţinutului Secuiesc şi Turul României, pentru că e nevoie de 2 luni pentru organizare. Organizarea oricărei competiţii va fi mult mai dificilă de acum încolo, însă noi suntem oarecum într-o poziţie norocoasă pentru că avem contract de sponsorizare cu Auchan pe cinci ani.

Aşa că fondurile pentru organizarea Turului României vin o parte dinspre MTS şi o parte din această sponsorizare. Însă dacă în România va fi carantinare în luna august şi totul va fi dificil din cauza acestei pandemii, atunci vom lua o decizie normală de a renunţa. Adică decât să cheltuim o grămadă de bani, mai bine organizăm Turul României anul viitor. Deci şi asta e o discuţie. E multă incertitudine şi e foarte greu să vorbim acum", a mai declarat Eduard Novak.

Turul Sibiului, cursă de categoria 2.1, este prima cursă din noul calendar internaţional de şosea anunţat, la 20 mai, de Uniunea Ciclistă Internaţională, reformat şi comprimat după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Ediţia a zecea a Turului Sibiului se va desfăşura în perioada 2-5 iulie, după ce competiţiile cicliste au fost suspendate până la data de 1 iulie.

Etichete: romania , turul sibiului , eduard novak , coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Veste bună pentru tricolori! România a scăpat de unul dintre cei mai puternici adversari la EURO 2024

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă