George Russell și Lewis Hamilton sunt acum colegi la Mercedes / Foto: Getty Images

"A fost furat!" Noul coleg al lui Lewis Hamilton nu s-a mai abținut

articol scris de Digi Sport
21.02.2022, 17:37
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

După ce a devenit recent coleg cu Lewis Hamilton la Mercedes, George Russell a renunțat la "diplomație" și a recunoscut că modul în care septuplul campion mondial a pierdut titlul mondial anul trecut a fost un "furt".

"A fost furat!" Noul coleg al lui Lewis Hamilton nu s-a mai abținut

"El doar trebuia să-l aducă acasă și ar fi fost campion de 8 ori, iar ei i l-au furat", a spus George Russell.

Dacă lua titlul mondial anul trecut, Lewis Hamilton ajungea la 8 campionate mondiale la piloți și bătea recordul pe care îl împarte acum cu Michael Schumacher.

Britanicul George Russell s-a mai calmat apoi și și-a domolit tonul: "Greșeli se mai întâmplă la cald și când emoțiile sunt ridicate. În sport există mereu o presiune uriașă pe fiecare persoană, indiferent că e sportiv, antrenor, manager, mecanic, arbitru sau director de cursă.

Cu toții am căzut de acord că ceea ce s-a întâmplat în Abu Dhabi a fost incorect și că schimbările s-au făcut ca urmare a ceea ce s-a întâmplat la Abu Dhabi".

  • Lewis Hamilton (37 de ani) are un nou coleg din acest sezon, în locul finlandezului Valtteri Bottas, care a semnat cu Alfa Romeo. Britanicul George Russel (24 de ani) a venit de la Williams la Mercedes.
  • Sezonul 2022 din Formula 1 va putea fi urmărit în direct pe canalele Digi Sport și în format live video pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, pentru abonații RCS-RDS. Vezi AICI noile schimbări.

A fost dat afară Michael Masi, omul care a decis practic titlul mondial din 2021

Una dintre schimbările la care se referă Russell este chiar cea mai importantă dintre ele și se referă la faptul că Michael Masi a fost demis. Masi este, practic, cel care a decis titlul mondial la piloți în ultima cursă a sezonului trecut.

Directorul de curse se afla sub investigație, însă acum decizia este finală. Ceea ce a surprins pe multă lume la ultima etapă de anul trecut a fost modul în care Masi a gestionat finalul de cursă, când a permis mai multor mașini să depășească safety-car-ul după accidentul lui Nicholas Latifi.

Astfel, Masi a decis că întrerecerea nu trebuia oprită sub steag galben, iar în ultimul tur, acesta a "dar drumul" mașinilor, după ce a retras safety-car-ul. Asta l-a avantajat pe Max Verstappen, care avea pneuri soft, în timp ce Hamilton rula pe pneuri medii, așa că Verstappen a trecut primul linia de sosire.

  • Verstappen și Hamilton se aflau la egalitate de puncte înaintea ultimei etape.

Supărarea lui Lewis Hamilton a fost atât de mare, încât el nu a avut nicio apariție publică după acel eveniment, cu toate că a fost fair play imediat după cursă și l-a felicitat pe Verstappen.

După eliberarea lui Michael Masi din funcție, rolul său de director de curse va fi luat de Eduardo Freitas și Niels Wittich, care vor fi asistați de Herbie Blash.

Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a confirmat schimbările.

Max Verstappen i-a suflat titlul mondial lui Lewis Hamilton în ultimul tur al ultimei etape

  • Întreg sezonul 2022 va putea fi urmărit în direct pe canalele Digi Sport și în format live video pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, pentru abonații RCS-RDS. Vezi AICI noile schimbări.

Max Verstappen este noul campion mondial, după o cursă cu totul și cu totul nebună, care s-a disputat în ultima etapă, la Abu Dhabi. La 24 de ani, pilotul de la Red Bull a intrat în istorie. Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), a terminat pe locul 2.

Totul s-a decis în ultimul tur, însă momentul culminat a avut loc în turul 53, când "mâna destinului" a făcut ca Nicholas Latifi (Williams) să joace un rol crucial, după ce a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, din cauza bucăților de monopost împrăștiate pe pistă.

Pentru că nu sunt permise depășirile pe perioada safety-car-ului, plus că viteza trebuie redusă cu 40 la sută, a fost momentul în care Hamilton a conștientizat că lupta la titlul mondial poate fi dată peste cap, iar reacția sa a spus totul: "E incredibil, frate!"

La decizia lui Masi, steagul galben s-a ridicat în ultimul tur, când Hamilton era lider. Verstappen a profitat imediat de pneurile soft pe care le avea și care aveau aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton, nu a mai așteptat liniile drepte de viteză și l-a depășit pe britanic în virajul 5.

  • Verstappen e primul olandez campion mondial.

VIDEO cu rezumatul marelui Premiu de la Abu Dhabi 2021:

Etichete: lewis hamilton , george russell , michael masi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Leo Messi a mers la șefii lui Inter Miami și le-a cerut să transfere un nou star

Video După 25 de mintue de coșmar, Sabalenka a revenit spectaculos și s-a calificat în finală

Postecoglou nici nu vrea să audă de Drăgușin! Varianta surpriză pregătită pentru apărarea lui Spurs

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

Românca de 31 de ani măritată cu un miliardar de 77 de ani a spus care e singurul român care își permite un Bombardier

PEROZ61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF