Lewis Hamilton și tatăl său, Anthony / Foto: Getty Images

Video Ce a făcut tatăl lui Hamilton în "backstage" imediat după ce Verstappen a devenit campion mondial

articol scris de Digi Sport
12.12.2021, 19:08
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Max Verstappen a devenit campion mondial în Formula 1 în ultima cursă a sezonului și chiar în ultimul tur, când l-a depășit pe Lewis Hamilton.

Ce a făcut tatăl lui Hamilton în "backstage" imediat după ce Verstappen a devenit campion mondial

Emoțiile au fost uriașe și după cursă, însă totul a fost fair-play din partea lui Hamilton. Chiar dacă era îngrozitor de dezamăgit că nu a bătut recordul de 8 titluri mondiale, britanicul de la Mercedes l-a felicitat personal pe rivalul său, iar discursul său de la interviuri a fost unul sincer.

Un moment special însă a avut loc în "backstage", înainte ca olandezul să urce pe podium pentru festivitatea de premiere.

După o cursă atât de epuizantă, Max s-a așezat și a discutat momente bune cu tatăl său, Jos Verstappen, care a fost și el pilot în Formula 1. Însă la scurt timp, și-a făcut apariția și tatăl lui Lewis Hamilton, Anthony. Acesta a încercat să-și mascheze tristețea și i-a felicitat atât pe Max, cât și pe Jos, un gest de imens fair-play, după o cursă cu o încărcătură psihică atât de mare.

Momentul a fost surprins de camerele de vedere.

Max Verstappen, campion mondial în ultimul tur al ultimei curse

Max Verstappen este noul campion mondial, după o cursă cu totul și cu totul nebună, care s-a disputat în ultima etapă, la Abu Dhabi. La 24 de ani, pilotul de la Red Bull intră în istorie. Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), a terminat pe locul 2.

Totul s-a decis chiar în ultimul tur de pe superbul circuit Yas Marina, iar Verstappen a trecut primul linia de sosire.

Verstappen, care a plecat din pole-position, a fost depășit chiar la start de Hamilton, însă au fost două momente-cheie care au decis totul: în turul 20 și în turul 53.

În turul 20 a avut loc un moment incredibil. Colegul lui Verstappen, Sergio Perez, a trecut de Hamilton cu o manevră spectaculoasă, însă pilotul de la Red Bull a fost depășit la rându-i de Hamilton.

În câteva secunde, Perez a profitat din nou de a doua zonă DRS și l-a depășit iarăși pe pilotul de la Mercedes, care s-a speriat și s-a plâns celor de la boxe că a fost o manevră periculoasă făcută de Perez. Hamilton a pierdut 4 secunde în câteva viraje, dar a trecut în cele din urmă de Perez și a revenit pe primul loc.

Strategie incredibilă pusă la punct de Red Bull, care a făcut ca Verstappen, care era pe 3, să se apropie foarte mult de Hamilton.

După ceea ce s-a întâmplat în turul 20, a urmat momentul culminant, care a avut loc în turul 53. "Mâna destinului" a făcut ca Nicholas Latifi (Williams) să joace un rol crucial, după ce a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, din cauza bucăților de monopost împrăștiate pe pistă.

Pentru că nu sunt permise depășirile pe perioada safety-car-ului, plus că viteză trebuie redusă cu 40 la sută, a fost momentul în care Hamilton a conștientizat că lupta la titlul mondial poate fi dată peste cap, iar reacția sa a spus totul: "E incredibil, frate!"

Steagul galben s-a ridicat în ultimul tur, când Hamilton era lider. Verstappen a profitat imediat de pneurile soft pe care le avea și care aveau aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton, nu a mai așteptat liniile drepte de viteză și l-a depășit pe britanic în virajul 5.

VIDEO cu rezumatul cursei din Abu Dhabi:

Etichete: lewis hamilton , abu dhabi , max verstappen , formula 1 ultima etapa , anthony hamilton


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video CFR Cluj - Sepsi 2-1. Karlo Muhar i-a salvat pe ardeleni în 90+6

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Citeşte şi

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”