Video Din nou dublă pentru Mercedes, în Marele Premiu al Japoniei! Dezastru pentru Vettel, podium pentru Verstappen

07.10.2018, 09:00
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Lewis Hamilton a câștigat fără emoții în Japonia și și-a consolidat prima poziție în clasament după ce Sebastian Vettel a terminat doar pe locul 6 în urma unui acroșaj cu Max Verstappen în debutul cursei. A fost victoria cu numărul 71 din cariera și a 9-a din actualul sezon pentru Hamilton.

Marele Premiu al Japoniei a consolidat poziția de lider în clasamentul general a lui Lewis Hamilton la 67 de puncte în fața lui Sebastian Vettel cu numai 4 curse înainte de finalul sezonului, pilotul Scuderiei Ferrari șanse pur teoretice pentru a-l detrona pe rivalul său de la Mercedes

La capătul primului tur, înaintea șicanei Casio, olandezul Verstappen a blocat roțile pe frânare și l-a obstrucționat pe Kimi Raikkonen. Pentru acea manevră, Verstappen a fost penalizat și a trebuit să cedeze 5 secunde la schimbul de pneuri. După perioada cu safety-car, în turul 8, Sebastian Vettel l-a atacat pe pilotul Red Bull Racing în virajul Spoon. Cei doi s-au lovit, Vettel s-a răsucit, însă acesta a fost considerat un incident de cursă.

În ciuda penalizării primite, Verstappen a ajuns pe locul 3, iar în ultimele minute chiar a amenințat locul secund al lui Valtteri Bottas. Lewis Hamilton l-a învins pe Bottas cu o diferență de 13 secunde și a obținut a 71-a victorie din carieră, cu Ricciardo pe locul 4 în fața celor doi piloți Ferrari, Raikkonen și Vettel.

Cu toate astea, Daniel Ricciardo (Red Bull) a fost omul zilei, după ce a avut o revenire spectaculoasă: a început cursa din poziția a 15-a și a terminat pe locul al patrulea.

Cel mai bun "din restul lumii" a fost Sergio Perez pe locul 7, urmat de Romain Grosjean și Esteban Ocon, în timp ce ultimul punct pus în joc a fost obținut de Carlos Sainz.

Următorul Grand Prix din calendarul Formulei 1 va fi Marele Premiu din SUA, care va avea loc pe 21 octombrie. Până la finalul sezonului 2018 din Formula 1 mai sunt de disputat următoarele Grand Prix-uri: SUA (21 octombrie), Mexic (28 octombrie), Brazilia (11 noiembrie) și Abu Dhabi (25 noiembrie).

Clasament general piloți:

1. Lewis Hamilton GBR (Mercedes) 331 puncte

2. Sebastian Vettel GER (Ferrari) 264

3. Valtteri Bottas FIN (Mercedes) 207

4. Kimi Raikkonen FIN (Ferrari) 196

5. Max Verstappen NED (Red Bull Racing Tag Heuer) 173

6. Daniel Ricciardo AUS (Red Bull Racing Tag Heuer) 146

7. Sergio Perez MEX (Force India Mercedes) 53

8. Kevin Magnussen DEN (Haas Ferrari) 53

9. Nico Hulkenberg GER (Renault) 53

10. Fernando Alonso ESP (McLaren Renault) 50

Clasamentul constructorilor:

1. Mercedes 538 puncte

2. Ferrari 460

3. Red Bull Racing Tag Heuer 319

4. Renault 92

5. Haas Ferrari 84

6. McLaren Renault 58

7. Force India Mercedes 43

8. Scuderia Toro Rosso Honda 30

9. Sauber Ferrari 27

10. Williams Mercedes 7


LIVE TEXT

UPDATE 53/53. FINAL DE CURSĂ. Hamilton trece primul linia de sosire, în timp ce Vettel corectează cel mai bun timp în cursă, dar este o palidă consolare pentru german, care a terminat pe 6. Bottas și Verstappen au completat podiumul.

Britanicul a câștigat și anul trecut. Per total, este al 4-lea succes în ultimii 5 ani pe acest circuit. Britanicul mai pune alte 25 de puncte în clasamentul piloților si mai face un  pas catre un nou titlu mondial. Mai sunt 4 curse până la final.

CLASAMENTUL

UPDATE 41/53 Safety Car virtual după abandonul lui Leclerc. Piloții trebuie să reducă viteza cu 40 la sută, iar depășirile sunt interzise complet.

UPDATE 39/53 Hulkenberg abandonează.

UPDATE 27/53 Schimbă pneurile și Vettel, iar germanul coboară pe 16.

UPDATE 25/63 Liderul Hamilton pune de asemenea pneurile de compozitie medium.

UPDATE 18/53 Raikkonen schimbă primul pneurile din grupul de frunte. Trece de pe super soft pe medium, care revine pe locul 10.

UPDATE 13/53 Vettel începe cursa de recuperare și urcă două poziții ajungând pe 16. Germanul se află într-o misiune imposibilă...

UPDATE 8/53 Dezastru pentru Vettel. Acesta se atinge cu Vertstappen și este aruncat în afara pistei. Reușește să repornească, dar a fost depășit de mai multe monoposturi.

 

UPDATE 7/53 Se reia cursa după neutralizare. Plutonul este strâns în spatele lui Hamilton.

UPDATE 6/53: Ordinea în cursă este următoarea: Hamilton, Bottas, Vertstappen, Vettel, Raikkonen, Grosjean, Gasly, Perez, Ocon, Ricciardo. Se rulează în spatele Safety Car.

UPDATE 5/53 Safety Car-ul a intrat pe pistă și neutralizează cursa din cauza unor resturi rămase pe linia dreaptă în urma unui contact între Leclerc și Magnussen.

UPDATE 1/53. Verstappen iese larg într-o șicană, Raikkonen apare în dreapta și cei doi se ating. Profita Vettel și acesta trece de Raikkonen și ocupa poziția a 4-a.

UPDATE. START în Marele Premiu al Japoniei. Mercedes conduce plutonul, cu Hamilton și Bottas în frunte.

UPDATE, ora 08:10. S-a plecat în turul de încălzire. Este a 30-a cursa care se desfasoara pe circuitul de la Suzuka, traseul de casa al constructorului Honda.

UPDATE, ora 07:50. Foarte cald la Suzuka în aceste momente ...

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în calificările de la Suzuka şi a ajuns la pole-positionul cu numărul 80 din carieră, un record absolut în Formula 1. Hamilton a încheiat cu cel mai bun rezultat toate sesiunile desfăşurate în primele două zile din Japonia.

Britanicul l-a învins pe Valterri Bottas cu trei zecimi de secundă, iar Mercedes a blocat, pentru a doua oară la rând, prima linie pe grilă. Finalul calificărilor s-a dovedit un dezastru pentru cei de la Ferrari - în primele minute din Q3, Vettel şi Raikkonen au fost trimişi pe circuit cu pneuri intermediare, dar aceştia şi-au dat seama repede că nu a fost alegerea corectă.

Kimi Raikkonen va pleca din linia a doua, de pe locul 4, în urma lui Max Verstappen. Sebastian Vettel va pleca doar din linia a cincea, de pe locul 9. Surpriza calificărilor a fost oferită de Toro Rosso, care, pe traseul ce aparţine motoristului Honda, a ajuns cu cei doi piloţi în ultima parte a calificărilor.

Brandon Hartley va pleca de pe locul 6, cel mai bun din carieră, iar Pierre Gasly de pe 7. Calificările au fost întrerupte cu steag roşu, în primele minute, după o greşeală comisă de Marcus Ericsson.

CALIFICĂRI MP AL JAPONIEI

Marele Premiu al Japoniei va fi transmis în direct de Digi Sport 1 duminică, de la ora 8.00.

 

Etichete: ferrari , formula 1 , lewis hamilton , sebastian vettel , red bull , formula 1 digi sport , kimi raikkonen , mercedes , marele premiu al japoniei , valtteri bottas , max verstappen , f1 marele premiu al japoniei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”E cel mai bun atacant român”. Mihai Stoica nu s-a ferit de cuvinte, după titlul câștigat de FCSB

Bogdan Lobonț s-a enervat la conferința de presă: ”Nu puteți să-mi spuneți asta!”

Live Video&Text Poli Iași - UTA 0-1, LIVE VIDEO, ACUM, pe DGS 1. ”Bătrana Doamnă”, în avantaj

Replica surprinzătoare a lui Ioan Varga pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Citeşte şi

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”