Charles Leclerc (Ferrari) a câștigat prima cursă din cariera sa în Formula 1, Marele Premiu al Belgiei / Foto: Getty Images

Video Leclerc i-a dedicat prima victorie în Formula 1 prietenului său, Hubert, mort cu o zi înainte într-un accident din Formula 2

01.09.2019, 19:52
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Charles Leclerc a fost performerul etapei a 13-a din Marele Circ. A obținut prima victorie din carieră în Formula 1, în Belgia, însă succesul său a fost umbrit de moartea prietenului său, Anthoine Hubert, care a suferit un accident groaznic cu o zi înainte, în Formula 2.

La finalul cursei de la Spa, monegascul și-a stăpânit cu greu emoțiile și i-a dedicat victoria lui Hubert. De altfel, pe monopostul lui Leclerc era scris "Concurez pentru Antoine".

"Pe de o parte, am avut un vis de când eram copil, iar acum s-a realizat. Pe de altă parte, a fost un weekend foarte dificil pentru că am pierdut un prieten, în primul rând. E foarte dificil să câştig în această situaţie, aşa că aş vrea să-i dedic lui prima mea victorie.

Am crescut împreună, prima mea cursă am făcut-o cu Antoine, când eram mai tineri, iar apoi cu Juan. E păcat de ceea ce s-a întâmplat ieri, nu pot să mă bucur pe deplin de victorie, dar o să rămână cu siguranţă o amintire pe care o voi păstra pentru totdeauna", a spus Leclerc la final.

Antoine Hubert a murit în accidentul din Formula 2, din Marele Premiu al Belgia

Marele Premiu al Belgiei la Formula 2 a durat mai puțin de două tururi. Un accident groaznic a avut loc, iar protagoniști au fost Anthoine Hubert (BWT Arden), Juan Correa (Sauber Junior Team by Charouz) și Marino Sato (MP Motorsport).

Anthoine Hubert și-a pierdut viața în urma acestei coliziuni, din cauza rănilor foarte grave. El a fost imediat scos din monopost și a primit primul ajutor chiar pe pistă, iar apoi la centrul medical de pe circuit, însă nu a mai putut fi salvat. Pilotul avea 22 de ani și concura pentru Arden din ianuarie 2019.

Cei trei piloți au intrat cu viteză prea mare în virajele Eau Rouge și Raidillon, cu peste 250 km la oră, iar una dintre mașini a ieșit în afara pistei. Monopostul lui Hubert s-a lovit de parapet, iar apoi a ricoșat înapoi pe pistă, după ce Correa a intrat în partea laterală a mașinii lui Hubert, în timp ce încerca să-l evite pe Guiliano Alesi, rupând practic bolidul în două.

Charles Leclerc (Ferrari), prima victorie din carieră în Formula 1

Leclerc, în vârstă de 21 de ani, a făcut o cursă perfectă din punct de vedere tactic și a dovedit o maturitate incredibilă și o stăpânire de sine uriașă având în vedere cele întâmplate. Leclerc a avut nevoie astfel de 13 curse în Formula 1 pentru a obține prima victorie.

Era o chestiune de timp, după ce a impresionat cu debutul său fulminant în Formula 1, în acest sezon. A mai fost aproape de victorie în Bahrain, când a trebuit să abandoneze din cauza unei probleme tehnice, iar în Austria a fost învins de Verstappen (Red Bull).

"A fost o cursă dificilă, ne-am "luptat" cu pneurile până la final, dar sunt mult mai mulţumit faţă de cum m-am descurcat la Budapesta, m-am decurcat mai bine cu cauciucurile, dar cei de la Mercedes au fost foarte rapizi şi ne aşteptam la asta de ieri.

În final, e o performanţă bună, cu pole-position şi victorie. La final, nu a fost uşor, se apropia din urmă foarte rapid, aşa că am avut ceva presiune, dar mă bucur că am păstrat distanţa", a precizat Leclerc.

Pentru cei de la Ferrari a fost prima victorie din acest sezon, care este este unul complicat, după mai multe "rateuri".

Etichete: formula 1 , marele premiu al belgiei , charles leclerc , accident formula 2 , anthoine hubert


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB poate câștiga titlul de campioană, după 9 ani! Câți spectatori sunt așteptați pe Arena Națională

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

Real Madrid și FC Barcelona, luptă strânsă pentru un puști de doar 12 ani

Foto Lucra ca vânzătoare la fast-food, dar a făcut o schimbare radicală și acum câștigă o mulțime de bani

Citeşte şi

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

8 bijuterii ale lui Michael Schumacher vor fi ”pe tarabă” în luna mai. Câți bani se estimează că va lua familia

PEROZFabuloasă la 55 de ani. Christy Turlington sfidează vârsta într-o ședință foto unică: Să ai regrete este o pierdere de timp

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale