Lewis Hamilton a terminat pe locul 2 în acest sezon de Formula 1 / Foto: Getty Images

Lewis Hamilton, "convocat" la castelul Windsor la câteva zile după ce Verstappen i-a "suflat" titlul mondial

articol scris de Digi Sport
13.12.2021, 20:11
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) va fi numit "cavaler" al Marii Britanii miercuri, la doar câteva zile după ce a pierdut la limită titlul mondial în Formula 1, care a mers la Max Verstappen.

Lewis Hamilton va primi un nou titlu onorific. Va fi făcut "cavaler"

Ceremonia învestirii cu titlul onorific de "cavaler" va avea loc la Castelul Windsor şi va fi o recunoaşterea a meritelor lui Hamilton în contribuţia, promovarea şi susţinerea sporturilor cu motor de-a lungul timpului.

Hamilton (36 de ani) este deja "Sir".

Max Verstappen i-a suflat titlul mondial lui Lewis Hamilton în ultimul tur al ultimei etape

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), în vârstă de 24 de ani, a cucerit primul său titlu de campion mondial la Formula 1, după ce l-a învins pe rivalul Lewis Hamilton (Mercedes) în ultimul tur al ultimului Grand Prix al sezonului, duminică, la Abu Dhabi.

Hamilton, care a încheiat astfel la opt puncte de noul campion mondial, la finalul unui sezon "de care ne vom aduce aminte peste 10 sau 20 de ani", conform lui Verstappen, va trebui să aştepte pentru a depăși recordul de titluri mondiale. Acum are 7, la egalitate cu Schumacher.

Înaintea ultimei etape, ambii piloți aveau același număr de puncte, 369,5 fiecare, situaţie întâlnită doar o singură dată în istorie, în 1974.

Așa s-a scris istoria. Max Verstappen a devenit campion mondial în ultimul tur din ultima etapă

Până în turul, titlul părea să fie al lui Hamilton, aflat la conducerea cursei. Dar o violentă ieşire în decor a canadianului Nicholas Latifi (Williams), cu cinci tururi înainte de sosire, a schimbat complet datele problemei.

În timp ce resturile monopostului lui Latifi erau curățate de pe pistă, cursa a fost plasată sub steag galben, conform regulamentului, iar în momentul în care comisarii de cursă au reluat startul, adică în ultimul tur, Hamilton şi Verstappen au oferit un duel fantastic, "roată la roată".

Olandezul nu a lăsat să-i scape ocazia de a-l depăși pe Hamilton și a profitat că avea pneuri soft, față de cele medii, pe care le avea Hamilton. Astfel, Verstappen a trecut primul linia de sosire.

Cotroverse după ce Max Verstappen a devenit campion mondial, în deterimentul lui Max Verstappen

Mercedes şi-a "anunţat intenţia de a face apel" la respingerea celei de-a doua reclamaţii împotriva rezultatului Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, care a adus titlul mondial olandezului Max Verstappen (Red Bull), a anunţat, duminică, un purtător de cuvânt al echipei.

Mercedes a depus două reclamaţii privind maniera în care s-a desfăşurat perioada în care maşina de securitate a fost pe pistă pe finalul cursei, ceea ce i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton în ultimul tur.

Conform regulamentului sportiv al Formulei 1, invocat de echipa germană, reluarea cursei s-a produs prea devreme, în turul 58, care era ultimul.

Verstappen l-a depăşit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) în acest ultimă tur și și-a adjudecat victoria şi titlul mondial.

Cum au motivat decizia comisarii de cursă

Mercedes a depus două reclamaţii privind maniera în care s-a desfăşurat perioada în care maşina de securitate a fost pe pistă pe finalul cursei, care i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton în ultimul tur.

Comisarii de cursă au apreciat că "deşi articolul în cauză poate să nu fi fost aplicat integral", articolul următor din regulament "a fost determinant". Acesta, care spune că "maşina de securitate intră la finele acestui tur", se aplică imediat când este trimis de către conducerea cursei.

Mercedes le-a cerut "comisarilor să remedieze situaţia prin modificarea clasamentului, pentru reflectarea poziţiilor de la finalul penultimului tur", adaugă comisarii în decizia lor. Dar "este vorba de o măsură care, conform lor, scurtează cursa retrospectiv şi nu este așadar adecvată".

În prima din cele două reclamaţii, respinsă anterior în cursul serii, Mercedes îi reproşează lui Verstappen că a depăşit cu puțin monopostul lui Hamilton în momentul în care safety car-ul încă era pe pistă, ceea ce regulamentul interzice.

În decizia lor, comisarii au apreciat că "deşi maşina 33 (a lui Verstappen) s-a deplasat la un moment dat, în timpul unei scurte perioade, uşor în faţa maşinii 44 (a lui Hamilton), în momentul în care cele două maşini au accelerat şi au frânat, ea a revenit în spatele monopostului 44 şi nu s-a aflat în faţă în momentul în care perioada maşinii de securitate a luat sfârşit".

VIDEO cu rezumatul ultimei etape a sezonului:

Etichete: lewis hamilton , marele premiu din abu dhabi , max verstappen , formula 1 ultima etapa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei! Premieră pentru pilotul olandez

Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”