Jose Peseiro / Foto: Profimedia

A câștigat de 3 ori Cupa Africii pe Națiuni, iar acum își caută selecționer prin rețelele sociale

articol scris de Digi Sport
12.03.2024, 11:30
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:00, DGS 1

  • Baraj SuperLiga: Mioveni - Botoșani, vineri, 20:00, DGS 1

Nigeria este în căutarea noului lor antrenor într-un mod cu totul și cu totul inedit, prin intermediul internetului.

După ce a pierdut finala Cupei Africii pe Națiuni (AFCON) împotriva echipei gazdă, Coasta de Fildeș, scor 1-2, echipa Nigeriei a renunțat la serviciile fostului antrenor al Rapidului Jose Peseiro (63 de ani).

Federația de Fotbal a Nigeriei (NFF) caută noul antrenor prin intermediul rețelelor sociale

Pe contul oficial de Twitter ”Football Jobs” există o postare care titrează: ”Job nou. Se caută antrenor pentru echipa națională de fotbal masculină a Nigeriei”. De asemenea, este atașat un link care se poate accesa pentru a obține mai multe informații despre postul vacant.

În interiorul postării, sunt mai multe detalii pentru cei interesați de postul de selecționer.

(NFF) caută un lider vizionar care să preia conducerea echipei naționale. Aceasta este șansa ta de a conduce o echipă cu o istorie bogată și de a o îndruma către o glorie și mai mare pe scena internațională. Ești gata să răspunzi la provocare?”, se arată în anunț.

În mod similar, informațiile subliniază, de asemenea, anumite cerințe pentru potențialii candidați: ”Calificări de top, experiență de elită, o mentalitate de câștigător”.

În plus, NFF a plasat anunțuri și recenzii de angajare pe site-ul lor web și ia în considerare aplicările pe profilul său de LinkedIn.

În urmă cu 3 luni n-au avut bani să-l dea afară și ulterior i-a dus în finală! Povestea ”de film” a lui Jose Peseiro, fostul antrenor de la Rapid

  • Jose Peseiro a antrenat Rapidul în perioada iulie 2008 - ianuarie 2009

În noiembrie 2023, Federația Nigeriană de Fotbal a vrut să renunțe la serviciile selecționerului Jose Peseiro, fostul antrenor al Rapidului, după două remize în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, dar nu a avut resursele financiare pentru a-i rezilia contractul portughezului.

Peseiro a rămas în funcție și a mers cu selecționata Nigeriei la Cupa Africii. ”Vulturii” au început cu stângul competiția, 1-1 cu Guineea Ecuatorială, apoi însă au avut un parcurs perfect. Au învins Coasta de Fildeș și Guinea-Bissau în faza grupelor, după care au trecut de Camerun și Angola în optimi, respectiv sferturi.

În semifinale, Nigeria a deschis scorul din lovitură de la 11 metri, la jumătatea reprizei a doua, prin Troost-Ekong, și a mai punctat o dată în minutul 85, dar reușita lui Osimhen a fost anulată pentru un fault, după consultarea sistemului VAR. Africa de Sud a trimis duelul în prelungiri, după ce Mokoena a transformat un penalty în ultimul minut regulamentar de joc.

În finala competiției, ''Super Vulturii'' au deschis scorul prin fundaşul William Troost-Ekong (38), dar ivorienii au egalat prin Franck Kessié (62), golul victoriei ''elefanţilor'' fiind înscris de Sébastien Haller (81). La ambele goluri ale învingătorilor centrările au fost furnizate de Simon Adingra.

Ivorienii au cucerit al treilea lor titlu continental, după cele din 1992 şi 2015, după ce au mai disputat finale în 2006 şi 2012. De cealaltă parte, Nigeria rămâne cu trei trofee de campioană a Africii (1980, 1994, 2013).

Etichete: coasta de fildes , cupa africii pe natiuni , nigeria , jose peseiro , â , afcon


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev, timp de un an

O profesoară de liceu din Arkansas, care a apărut la o emisiune celebră în SUA după ce elevii i-au făcut o dedicație specială, va merge la închisoare pentru că a abuzat sexual de zeci de ori un copil.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

UEFA i-a transmis un mesaj lui Istvan Kovacs, după finala Europa League! Fanii au reacționat imediat

Gestul făcut de Xabi Alonso după umilința din finala Europa League. S-a dus direct la Istvan Kovacs

Foto Ce lovitură! A refuzat naționala României și a fost convocat de altă țară la EURO 2024

”Investiția secolului”. David Beckham a dat lovitura: de la 25 de milioane la un miliard!

Surpriză de proporții: clubul cu care ar urma să semneze Jurgen Klopp

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ce poze a postat Octavian Popescu din vacanță și a reacționat

Video Întrebat de Gică Hagi și Gică Popescu, Hristo Stoichkov a spus doar șase cuvinte despre foștii colegi de la Barcelona

Gică Hagi i-a găsit la Steaua înlocuitor lui David Kiki, transferat de FCSB: ”A fost cel mai bun”

Exclusiv Alex Crețu a semnat, după ce a ales din trei oferte din SuperLigă

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZLogodnica lui Jason Statham, val de reacții pe Instagram după ce a postat imagini nud din camera de hotel de la Cannes

FILM NOWAna de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de peste 1,6 milioane de like-uri. „Cât de frumoasă ești!”

Ofertele pe care le-a refuzat noul pariu al lui Gigi Becali pentru a semna cu FCSB citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-a despărțit de iubit și își caută un partener de călătorie pentru o vacanță în Halkidiki. Ce pretenții are turista din România citeşte ştirea pe ziare.com

Stațiunea din România pe care mulți au uitat-o, dar e la mare căutare acum. Prețuri mici, condiții bune citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Digi Animal World

Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini, pereți și scări de bloc