Gheata de Aur, trofeu individual acordat în fiecare sezon / Foto: Profimedia

Așa arată cursa pentru Gheata de Aur 2022! Liderul, 8 goluri peste cei doi urmăritori. Messi și Ronaldo n-au prins TOP 10

articol scris de Digi Sport
16.05.2022, 17:33
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Campionatele de fotbal din Europa se apropie de final, iar odată cu ele și cursa pentru Gheata de Aur 2022

Premiul acordat an de an încă din sezonul 1967/1968 încoace recompensează fotbalistul care marchează cele mai multe goluri într-un campionat european, iar de această dată câștigătorul său s-a aflat mai devreme. 

Cei 10 candidați pentru Gheata de Aur 2022

Cu doar o etapă rămasă de disputat în majoritatea campionatelor europene importante, Robert Lewandowski (34 de ani) conduce detașat clasamentul golgheterilor.

Polonezul care ar putea juca pentru Barcelona în sezonul următor a reușit 35 de goluri în Bundesliga, cu 8 mai multe față de principalii doi urmăritori, aflați la egalitate. 

Astfel, Lewandowski urmează să primească râvnitul trofeu în toamnă, așa cum a făcut-o și anul trecut, când i-a devansat pe Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Dacă în sezonul 2020/2021 au reușit să se claseze pe podium, anul acesta cei doi mari rivali nu au mai izbutit nici măcar să prindă câte un loc în top 10. 

Așa arată clasamentul primilor 10 golgheteri ai Europei, în sezonul actual:

Galerie Foto

Toți fotbaliștii din acest clasament evolueză în primele 5 campionate ale Europei, unde pentru fiecare gol se acordă câte două puncte.

Singura excepție este Ohi Omoijuanfo (28 de ani), golgheterul Stelei Roșii Belgrad, notat cu 1.5 puncte pentru fiecare gol marcat în campionatul Serbiei. 

Robert Lewandowski a recunoscut că vrea să plece de la Bayern

Robert Lewandowski a fost integralist în Wolfsburg - Bayern 2-2, meci în care a marcat un gol și la finalul căruia a vorbit în premieră despre posibila plecare de la campioana Germaniei.

E foarte posibil ca acesta să fi fost ultimul meu meci la Bayern. Nu pot să spun 100%, dar se poate să fi fost. Vrem să găsim cea mai bună soluție pentru mine și pentru club”, a declarat Robert Lewandowski.

Înaintea partidei, Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al lui Bayern, anunța că Robert Lewandowski le-a comunicat celor din conducere că vrea să plece.

Am discutat cu Lewandowski. În timpul conversației, m-a informat că nu a vrut să accepte oferta noastră de prelungire a contractului și că i-ar plăcea să plece.

Mi-a spus că își dorește să încerce ceva nou, dar poziția noastră nu s-a schimbat, Lewa are contract până la data de 30 iunie 2023. Acesta este un lucru cert”, a spus Hasan Salihamidzic.

Etichete: cristiano ronaldo , gheata de aur , karim benzema , lionel messi , robert lewandowski , ciro immobile


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Cine este starul care este la un pas să câștige ”Gheata de Aur”. Nu a mai câștigat trofeul în carieră

Robert Lewandowski poate primi, după patru ani, ”Balonul de Aur” din 2020

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”