Stadionul Jan Breydel, al celor de la Club Brugge / Foto: Getty Images

Așa sunt "vânați" rasiștii. Metoda ingenioasă prin care aceștia sunt depistați ușor pe stadionul lui Club Brugge

articol scris de Digi Sport
20.04.2022, 18:24
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Scandalurile de rasism din ultima vreme i-au determinat pe cei de la Club Brugge să ia o măsură simplă, dar ingenioasă pentru a-i depista pe cei vinovați, mai ales după ceea ce a pățit Vincent Kompany.

Așa sunt "vânați" rasiștii. Metoda ingenioasă prin care sunt depistați ușor pe stadionul celor de la Club Brugge

Astfel, pe scaunele din stadionul Jan Breydel vor fi aplicate 24.000 de abțibilduri cu coduri QR, iar fanii pot să le scaneze dacă aud vreo scandare. Astfel, totul ajunge mai întâi la forțele de securitate de la stadion și apoi într-o bază de date, iar vinovații vor plăti.

Proiectul belgienilor se numește "Nu noi", care a devenit un slogan al celor de la Club Brugge.

"Este vorba despre o minoritate absolută care distruge lucrurile pentru alții. O mulțime de fani au spus că ei nu vor să fie asociați cu acest comportament. Și exact așa vedem și noi lucrurile. Oricine care proferează scandări rasiste nu are loc aici", a spus președintele de la Club Brugge, Bob Madou, potrivit publicației HLN.

Prima pedeapsă pentru un spectator care aduce jigniri rasiste este interdicția pe stadion timp de doi ani cel puțin.

Vincent Kompany, implicat într-un scandal de rasism în Belgia

Cazul lui Vincent Kompany a fost picătura care a umplut paharul. În decembrie 2021, la un meci Club Brugge - Anderlecht 2-2, fostul fundaș central, care este antrenor la Anderlecht, a fost făcut "maimuță maro". La 4 luni distanță, investigația a fost închisă, pentru că nu au existat rezultate concludente.

Vincent Kompany, s-a declarat "dezgustat" după ce a fost ţinta insultelor rasiste la meciul din deplasare cu Brugge, în etapa a 20-a a campionatului Belgiei.

"Am părăsit acest meci dezgustat. Pe tot parcursul meciului, eu şi staff-ul meu am fost insultaţi. Injuriile rasiste au vizat şi jucătorii", a explicat fostul căpitan al lui Manchester City şi al naţionalei Belgiei.

"Ziua s-a încheiat deci rău. Voi avea o discuţie cu staff-ul meu şi cu oamenii care lucrează cu mine. Aşa ceva nu trebuie să se mai repete", a declarat el pentru postul de televiziune Eleven, la finalul partidei dintre cele mai importante două cluburi din Belgia (2-2).

Vincent Kompany este belgian de mamă şi congolez după tată, Pierre Kompany. Acesta din urmă, care a fugit din Congo în 1975, a devenit în 2018 primul primar de culoare din Belgia, pentru comuna Ganshoren din regiunea Bruxelles.

Etichete: vincent kompany , club brugge , rasism belgia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Aston Villa - Olympiakos 2-4. Grecii, aproape de finală. Fiorentina - Club Brugge 3-2. Avantaj pentru italieni la retur

Am aflat semifinalele UECL! PAOK Salonic a fost eliminată: aventura lui Răzvan Lucescu în Europa a luat sfârșit

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”