Ianis Hagi a semnat cu Genk pe 5 sezoane

Exclusiv Cum a ratat Ianis Hagi Barcelona și Man. City. "Am vorbit o săptămână". Spartak ar fi "spart banca"

12.07.2019, 23:16
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Ianis Hagi este protagonistul celui mai important transfer al unui jucător român, făcut în această vară. Căpitanul Viitorului a semnat cu campioana Belgiei, Genk, însă putea ajunge chiar la Barcelona sau Manchester City. Ofertele au fost confirmate chiar de președintele constănțenilor, Gică Popescu.

"Ambele (n.r.: negocierile cu Barcelona și Manchester City) au fost adevărate. Cu Barcelona am discutat aproape o săptămână, am încercat să găsim soluţia sportivă potrivită pentru el. Am considerat că ceea ce propunea Barcelona nu era bine pentru el. La fel şi cu City. City a insistat chiar înainte de pleca la Bruxelles.

De asemenea, proiectul pe care ei îl propuneau am considerat că nu este potrivit în acest moment pentru Ianis. Da, (n.r.: City voia să-l împrumute mai departe), păi această variantă nu ne-a convenit", a precizat Gică Popescu pentru Digi Sport Special.

Spartak Moscova, ofertă peste cele ale Barcelonei și Manchester City pentru Ianis Hagi

În plus, Spartak Moscova a "bătut" cele două oferte, ale Barcelonei și Man. City, cu o sumă uriașă, care se zvonește că ar fi fost de peste 10 milioane de euro.

"Spartak Moscova a avut o ofertă uluitoare din punct de vedere financiar, atât pentru Ianis, cât şi pentru club. Ar fi fost de departe cel mai important transfer, din punct de vedere financiar, care s-a făcut vreodată în România. Dar chiar şi aşa, a fost cel mai important transfer făcut de la înfiinţarea Viitorului", a spus Gică Popescu la Digi Sport Special.

Potrivit presei din Rusia, Gică Hagi ar fi solicitat 12 milioane de euro și un salariu de două milioane de euro pe an pentru Ianis. În presă au mai apărut și variantele Barcelona, Sevilla, Anderlecht și Ajax. De altfel, presa din Olanda l-a acuzat pe Gică Hagi că s-a folosit de numele lăncierilor pentru a forța transferul lui Ianis Hagi la o echipă din Europa. 

Ianis Hagi a fost prezentat oficial la Genk, care a avut câștig de cauză în fața ofertelor Barcelonei și Man. City

Campioana Belgiei, Genk, a postat primele poze cu playmaker-ul de 20 de ani, iar anunțul a fost făcut și pe site-ul oficial al Viitorului. Internaționalul român a semnat un contract valabil până în 2024.

În pozele menționate, Ianis apare alături de tatăl său, Gică Hagi, de Gică Popescu, George Ogăraru, dar și al câtorva oficiali ai belgienilor. Chiar dacă nu s-a precizat suma oficială de transfer, jurnaliștii belgieni au înaintat varianta de 8 milioane de euro, cu bonusuri incluse. În plus, jucătorul va avea un salariu cuprins între 1 și 1,5 milioane de euro pe an.

lie Dumitrescu: ”Ianis are calități plăcute ochiului, care au cam dispărut. Cum erau Mertens sau Hazard!”

Ilie Dumitrescu susține că Ianis a avut oferte și de 15 milioane de euro, dar că a ales până la urmă echipa la care a primit asigurări că are șanse să joace constant. În plus, fostul component al ”Generației de Aur” este convins că Genk va fi doar o escală în cariera lui Hagi jr.

”El a avut oferte și mai mari de 10 milioane de euro, s-a ajuns chiar și la 15 milioane de euro. Oferta din Rusia a fost una concretă, foarte bună! A fost foarte bine pregătit acest transfer de către cei de la Genk. Mă bucur pentru el, Ianis poate face diferența în campionatul Belgiei. Va fi dosar o escală. Dar, nu peste noapte.

El trebuie să devină lider, iubit, pentru că are acest stil, fantezia latina, ultima pasă, care place ochiului, calități care au cam dispărut. Vorbim din perioada Mertens, Hazard, din Belgia. E cam același stil”, a spus fostul mare internațional.

Ianis Hagi va avea şi un coleg român la Genk, Vladimir Screciu, adus de la Craiova, în iulie 2018, pentru 2 milioane de euro.

Belgienii, încântați de transferul lui Ianis Hagi. Cum este caracterizat Ianis pe site-ul oficial al lui Genk

"Ianis este un fotbalist extrem de tehnic, lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare, are o tehnică excelentă de lovire și o tehnică unică de executare a loviturilor libere. Este creativ, mereu dispus să se arate la joc”, este caracterizat Ianis Hagi pe site-ul oficial al campioanei Belgiei. Ianis Hagi a efectuat și testele fizice.

Genk va juca în grupele UEFA Champions League, după ce a câștigat titlul în Belgia.

Etichete: ianis hagi , genk , transfer ianis hagi , ianis hagi genk , contract ianis hagi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Exclusiv Florin Bratu nu mai crede în salvarea de la retrogradare a lui Dinamo!

Ce s-a întâmplat după ce Radu Drăgușin a fost lăsat iar pe bancă la Tottenham: "Vedeți și voi asta?"

Surpriza lui Lobonț pentru meciul cu CFR: titular la Rapid pentru prima oară după 8 luni!

Citeşte şi

Rangers i-a decis soarta lui Ianis Hagi! Informația venită din Scoția: ”Legăturile sunt arse”

Marius Șumudică a spus totul! Greșeală comisă de Ianis Hagi înainte de EURO: ”Hai să fim corecți!”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”