Erling Haaland a venit în ianuarie la Borussia Dortmund/FOTO:Getty Images)

Cum a ajuns Erling Haaland să fie supranumit Cyborgoal! Secretele exploziei puștiului norvegian

19.05.2020, 20:41
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Ascensiunea lui Erling Haaland nu este deloc întâmplătoare - cotidianul spaniol AS a dezvăluit motivele pentru care puștiul norvegian este un specimen unic în sport și a ajuns cap de listă pentru toate marile cluburi.

De altfel,părinții lui, Alf-Inge, fost fotbalist în Premier League, și mama sa, Gry Marit, o campioană la heptatlon, au aflat repede că băiețașul lor are aptitudini fizice ieșite din comun. 

La vârsta de 6 ani, micul Erling era campion și recordmen la săritura în lungime. Iar acum, fotbalistul impresionează cu calitățile sale pentru cineva care are 1,94 m înălțime și o greutate de 87 de kilograme. Poate prinde o viteză de 36km/h pe distanța de 60 de metri!

Erling Haaland este comparat cu un robot creat într-un laborator

Nu degeaba este comparat cu un cyborg creat într-un laborator, iar fostul său preparator fizic, Erase Steenslid, este cel care îl cunoaște cel mai bine. 

"Corpul său răspunde perfect la solicitările fizice pentru că este înzestrat genetic. La 17 ani când juca la Molde era un băiețel plăpând, dar în 15 luni a pus 12 kilograme de mușchi pe el! Avea nevoie pentru că crescuse 20 cm în înălțime.

Stătea mereu lângă bufet, iar farfuria lui era un munte de mâncare. Însă la antrenamente îi pregătisem un circuit unde trebuia să lovească saci de nisip și, la un moment dat, a rupt unul pur și simplu!," a povestit fostul său antrenor.

Ole Gunnar Solskjaer l-a ajutat să devină un golgeter

Cel care l-a cizelat într-un atacant devastator a fost Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul său de la Molde. După ce a crescut, Erling își pierduse coordonarea și nu prea nimerea ținta. 

"Ole a reușit un miracol, l-a învățat cum să șuteze, el l-a bătut la cap până a înțeles că nu trebuie să rupă plasa la fiecare șut și Erling a înțeles," a spus un fost antrenor de la Molde. 

La Salzburg, antrenorii erau nevoiți să-l trimită acasă de teamă să nu pățească ceva din cauza antrenamentelor excesive. Aici s-a apucat și de meditație, tocmai pentru ca mușchii să se relaxeze mai repede. 

Iar tot acest efort se vede pe teren - Cyborgoal, cum este una din poreclele lui, a dat primul gol de la reluarea Bundesligii, al 12-lea în 13 apariții pentru Borussia Dortmund. 

Etichete: erling haaland , ole gunnar solksjaer , erling haaland borussia dortmund


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Farul - Sepsi 0-4, ACUM, Digi Sport 1. Umilință totală pentru Gică Hagi! Farul, cea mai slabă prezență din ”era Regelui”

Reacția lui Adi Popa, după ce FCSB a câștigat titlul în SuperLiga

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Scandal mare la U Cluj! Șumudică, ofertat! Sabău: ”Știu că s-a luat legătura cu el!”

Citeşte şi

Roy Keane ”l-a descalificat” din nou pe Erling Haaland, după Nottingham F. - Man. City 0-2: ”Jucător de liga a 2-a!”

Anunțul lui Pep Guardiola despre Erling Haaland

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”