Jucătorii celor de la Inter, la meciul Milan / Foto: Profimedia

Exclusiv Ce șanse are Inter să cucerească trofeul UEFA Champions League. Principala ”armă” a milanezilor

articol scris de Digi Sport
17.05.2023, 00:24
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Inter s-a calificat în finala UEFA Champions League, după ce a trecut de rivala AC Milan în penultimul act, scor 3-0 la general.

În prima manșă, Inter s-a impus cu 2-0, iar în retur a câștigat cu 1-0. În marea finală de la Istanbul, milanezii vor întâlni învingătoarea dublei dintre Real Madrid și Manchester City. În primul joc, pe Santiago Bernabeu, cele două formații au încheiat la egalitate, 1-1.

  • Lautaro Martinez a înscris unicul gol al partidei de pe Giuseppe Meazza.

Gabi Balint, după ce Inter s-a calificat în finala Champions League: ”Cu City va fi greu, dar cu Real are o șansă mai mare”

Foștii internaționali Gabi Balint și Ilie Dumitrescu au analizat duelul Inter - AC Milan și ambii au concluzionat că ”nerazzurrii” s-au calificat meritat în ultimul act.

Balint consideră că Real Madrid ar fi adversarul mai ”accesibil” pentru milanezi în finală, însă atât el, cât și ”Mister”, au scos în evidență principala ”armă” a trupei lui Simone Inzaghi, defensiva bine pusă la punct.

Inzaghi a pregătit echipa foarte bine, a jucat la rezultat. A știut să blocheze intrările celor de la Milan între linii. Am prevăzut un joc egal și spre asta se îndrepta. Inter merită din plin, a fost mai bună în ambele meciuri. Așteptam mult mai mult de la toți cei trei din spatele lui Giroud, dar au fost foarte lenți.

Italienii se apără bine, vom vedea mâine cine va fi (n.r.- cealaltă finalistă). Cu City va fi greu, dar dacă se va califica Real Madrid, Inter are o șansă mai mare. Pe City o văd prea puternică în momentul ăsta”, a transmis Gabi Balint, la emisiunea Euro Fotbal.

Va fi un adversar complicat chiar și pentru City. E o echipă solidă, cu personalitate, văd în toate zonele dublaj, pressing de întâmpinare”, a spus și Ilie Dumitrescu, iar Balint a completat: ”Da, e greu cu Inter, pentru că se apără foarte bine”.

VIDEO Rezumat Inter - Milan 1-0

Inter, în finala UEFA Champions League! Milanezii au 3 trofee în palmares

Va fi a șasea finală de UEFA Champions League pentru Inter, care a ridicat de trei ori trofeul, ultima dată în 2010, cu românul Cristi Chivu pe teren. Atunci, italienii s-au impus în fața lui Bayern Munchen, scor 2-0, grație dublei lui Diego Milito.

Chivu a văzut un cartonaș galben în minutul 30 și a fost schimbat de Mourinho la jumătatea reprizei a doua cu Dejan Stankovic.

Brazilianul Adriano este cel mai bun marcator al milanezilor în UCL, cu 18 reușite, iar Javier Zanetti este jucătorul cu cele mai multe apariții în tricoul lui Inter în Champions League, 105.

Cel mai bun sezon al ”nerazzurrilor” în Liga Campionilor a fost cel din 1963/194, când gruparea din Milano s-a încoronat pentru prima dată ”regina Europei”. Atunci, Inter a terminat neînvinsă, cu 7 victorii și două remize.

Inter e a șaptea cea mai titrată echipă din competiție, la egalitate cu Manchester United. Real Madrid (14), AC Milan (7), Liverpool (6), Bayern (6), Barcelona (5) și Ajax (4) sunt singurele echipe care au câștigat de mai multe ori cea mai galonată întrecere intercluburi.

Etichete: gabi balint , inter milan , semifinale champions league


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Pițurcă, tranșant după ce Gigi Becali a spus că i-a făcut un ”cadou” de 1.500.000 €: ”Nu mai vorbesc în viața mea cu el”

Dan Șucu l-a ofertat pe Mircea Lucescu! Ce răspuns i-a dat marele antrenor

Inter i-a fixat prețul lui Ionuț Radu: românul nu a mai apărat de jumătate de an

FCSB-iștii iau cu asalt Arena Națională! Câte bilete s-au vândut deja, cu mai mult de o săptămână înainte de meciul cu CFR

Citeşte şi

Luis Enrique, întrebat direct de ce l-a lăsat pe bancă pe cel mai în formă atacant al PSG-ului. Antrenorul a răspuns pe loc

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă