Modric, Madzukic sau Brozovic sunt printre jucătorii care au făcut pasul spre marile echipe ale Europei de la Dinamo Zagreb / Foto: Getty Images

Dinamo Zagreb, izvorul de talente al Europei! Cum ar fi arătat adversara CFR-ului dacă nu și-ar fi vândut starurile

articol scris de Digi Sport
26.08.2020, 18:58
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Dinamo Zagreb este adversara CFR-ului în turul II preliminar al UEFA Champions League. Campioana Croației a propulsat jucători precum Modric, Mandzukic sau Brozovic spre cele mai puternice formații din Europa.

Vicecampioana mondială din 2018, Croația, avea în componență 14 jucători care au trecut pe la Dinamo Zagreb. De-a lungul timpului, datorită fantasticei academii, campioana Croației a produs numeroase talente care au făcut pasul spre cele mai puternice campionate din Europa. Luka Modric, Mario Mandzukic sau Marcelo Brozovic sunt doar câteva dintre exemple.

Cel mai scump transfer reușit de Dinamo Zagreb a fost cel al lui Marko Pjaca. Juventus a plătit 23 de milioane de euro în schimbul transferului mijlocașului croat. Pe podium se mai află mutarea lui Modric la Tottenham, pentru 21 de milioane de euro și cea a lui Dani Olmo, la RB Leipzig, pentru 19 milioane de euro. 

Actuala vedetă a croaților și cel mai bine cotat jucător din lotul lui Zoran Mamic este portarul Dominik Livakovic. Goalkeeper-ul croat, evaluat la 12,5 milioane de euro, este la mare căutare în Europa. A fost dorit la Manchester United pentru a-l înlocui pe De Gea, iar "diavolii roșii" erau pregătiți să ofere 20 de milioane de euro în schimbul transferului său.

Cum ar fi arătat Dinamo Zagreb dacă nu și-ar fi vândut vedetele

Dinamo Zagreb a produs și a vândut jucători la Juventus, Tottenham, Arsenal, Manchester City și Inter. Dacă și-ar fi păstrat vedetele, campioana Croației ar fi putut să se lupte an de an pentru câștigarea trofeelor UEFA Champions League sau UEFA Europa League. Fotbaliști talentați precum Josip Brekalo, Tin Jedvaj, Mateo Kovacic, Filip Benkovic sau Marko Rog nu prind echipa "ideală" a lui Dinamo Zagreb.

Formația cu care campioana Croației s-ar fi putut număra printre forțele Europei arată astfel: Eduardo - Vrsaljko, Corluka, Lovren, Vida - Modric, Brozovic - Pjaca, Kramaric, Olmo - Mandzukic. Însă echipa din Zagreb a dat adevărate tunuri financiare cu vânzarea acestor jucători, mulți dintre ei fiind produși în propria academie sau cumpărați gratis.

Etichete: cfr cluj , preliminarii champions league , dinamo zagreb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

10.000 de bilete vândute într-o singură oră! Anunțul făcut de Mihai Stoica despre meciul cu CFR Cluj

Fotbalistul de la CFR pe care Dan Petrescu îl dă afară. Ioan Varga a confirmat: ”Nu-l vrea”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă