Marius Șumudică, la conferința de presă / Foto: Captură YouTube CFR Cluj

Exclusiv ”Nu mi s-a reproșat absolut nimic!” Șumudică, deranjat după ce s-a spus că va pleca de la CFR dacă pierde cu Steaua Roșie

articol scris de Digi Sport
11.08.2021, 21:24
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

CFR Cluj a fost eliminată de Young Boys Berna din UEFA Champions League, după ce a pierdut cu scorul de 1-3 în turul trei preliminar. Ardelenii vor evolua în play-off-ul Europa League unde o va întâlni pe Steaua Roșie Belgrad.

În presa din România s-a scris că, în cazul în care ardelenii vor fi eliminați și din Europa League, Marius Șumudică va fi demis de la CFR Cluj, iar acest lucru l-a înfuriat pe antrenorul formației din Gruia.

”Nu mi s-a reproșat absolut nimic!” Șumudică, deranjat după ce s-a spus că va pleca de la CFR Cluj dacă va pierde cu Steaua Roșie

Marius Șumudică este foarte deranjat de reacția presei din România după eșecul formației sale în fața celor de la Young Boys Berna, mai ales după comparațiile dintre el și ceilalți antrenori trecuți pe la formația din Gruia.

Tehnicianul ardelenilor susține că spre deosebire de meciul de anul trecut dintre CFR și Young Boys, formația antrenată de el trece printr-un proces de schimbare. În plus, față de anul trecut, acum, în opinia lui Șumudică, prezența spectatorilor a fost un avantaj pentru elvețieni. Cu toate acestea, antrenorul consideră că cel mai important motiv care a dus la eliminarea din Champions League este diferența de valoare dintre cele două echipe.

Din punctul meu de vedere, ați atins toate subiectele, m-ați dat și demis dacă nu mă calific cu Steaua Roșie. Ce aș mai putea să spun. E clar că a existat o diferență de valoare, o diferență de prospețime, o diferență de ceea ce putem să punem în balanță în ceea ce înseamnă această calificare. O echipă mai puternică. La Cluj, am încercat să ținem de un rezultat de 1-0. Cred că această echipă și dacă marcam trei goluri, puteau marca patru goluri cu ușurință. A fost o diferență mare. Tot văd că facem comparații cu ce s-a întâmplat în anii trecuți. CFR-ul a pierdut niște jucători față de anii trecuți. CFR-ul în momentul de față se transformă, are nevoie de timp. Am schimbat sistemul și cred că i-am surprins. În momentul în care marchezi repede, cum am făcut și ieri în minutul 4, apare o conservare a rezultatului, lucru pe care eu nu l-am cerut. Nu am telecomandă. Nu pot să fac mai mult de atât. Dacă aș putea, aș intra în teren.

Primele douăzeci de minute am făcut pressing. Au un jucător, eu n-am văzut în viața mea, care zici că are reactor, Elia. Neavând dublaj pe partea de apărare, eram surprinși și putea duce la o catastrofă să pierdem cu 7, 8 -1. Noi am avut niște probleme, ați avut câte ocazii și-au creat. O echipă care, față de anul trecut, au odihnit opt titulari să îi folosească cu noi. Au șase jucători la echipa națională a Elveției, care a eliminat Franța la EURO 2020. Anul trecut, au jucat fără spectatori. Acum, au fost peste 20 de mii de spectatori. Când au marcat, am crezut că au marcat spectatorii. O echipă net superioară. Prima echipă în viața mea de când antrenez care în momentul în care au o fază fixă să lase în spate doar un singur apărător. Înseamnă încredere, forță.

Abia am ajuns și sunt încolțit din toate punctele de vedere. Nu mă plâng. A devenit un motto. Niciodată nu am făcut referire la oamenii de presă și la oamenii care fac această meserie cu decență. Eu băteam în altă parte, la oameni care nu au realizat nimic în fotbalul românesc și apar la televiziuni și în momentul în care au fost în postura mea de antrenor nu au luat măcar un trofeu. Am fost declarat antrenorul anului în Turcia. CFR-ul este singurul club rămas într-o competiție europeană. Este adevărat că am ieșit, dar nu rușinos. Am încercat să facem ceva. Ne-am dat seama că sunt mult mai puternici decât noi.

Nu mi s-a reproșat absolut nimic. Sunt invenții de presă. Eu am un contract semnat, îl respect. Nici nu știu că poți face performanță într-o lună, două. Hai să vedem cine face o surpriză cu Young Boys. Noi jucăm la trei zile, este destul de greu, călătorim foarte mult. Asta ne este meseria, nu vreau să ne plângem. Suntem numai prin hoteluri, avioane. Clubul face eforturi să avem cele mai bune condiții. Am întâlnit o echipă mai bună decât noi din toate punctele de vedere”, a declarat Marius Șumudică la emisiunea Digi Sport Special.

Etichete: cfr cluj , marius sumudica , champions league , young boys berna


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Jucătorii FCSB se vor umple de bani dacă ajung în grupele Champions League. Cine are cea mai mare primă

Exclusiv Gigi Becali vrea să-l ajute pe nașul Gheorghe Hagi să câștige locul doi. Ce ”ordin” a dat patronul FCSB-ului

Foto Singura echipă din SuperLiga României care a felicitat-o pe FCSB

Citeşte şi

”Păi de ce să te schimbi, mă?”. Ciprian Marica știe de ce Dan Șucu ezită să-l numească antrenor pe Marius Șumudică

Gigi Becali, numit ”antrenorul anului”

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”