Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj / Foto: YouTube @ CFR 1907 Official

"O greșeală impardonabilă, n-ai voie!". Șumudică nu l-a iertat pe Păun, după eliminarea din Champions League

articol scris de Digi Sport
11.08.2021, 00:49
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

CFR Cluj a fost eliminată în turul 3 preliminar din Liga Campionilor, după 2-4, la general, contra lui Young Boys, iar ardelenii vor continua în play-off-ul Europa League.

"O greșeală impardonabilă, n-ai voie!". Șumudică nu l-a iertat pe Păun, după eliminarea din Champions League

Campioana României a început excelent meciul de la Berna, cu gol marcat de Billel Omrani încă din minutul 4. Young Boys a turat motoarele după minutul 20 și a profitat de erorile mari din defensiva lui CFR Cluj, dubla lui Siebatcheu și golul lui Ngamaleu ducând scorul la 3-1 în favoarea gazdelor, la pauză. În partea secundă, CFR Cluj nu a reușit să mai pună în pericol poarta elvețienilor, iar echipa lui Marius Șumudică a rămas în inferioritate numerică din minutul 63, când Alexandru Păun a văzut un cartonaș galben pentru o minge lovită după fluierul arbitrului. Primul, încasat cu șase minute înainte, a fost pentru proteste.

Marius Șumudică consideră eroarea lui Păun drept una impardonabilă și crede că în efectiv complet ar fi pus mai multe probleme celor de la Young Boys. Cu toate acestea, antrenorul lui CFR admite că formația elvețiană este net superioară.

"Am întâlnit o echipă net superioară, mai bună decât noi. Trebuie să privim lucrurile în realitate și să spunem adevărul. O echipă care ne-a pus sub presiune tot timpul, atât la Cluj, cât și aici. De aceea am jucat cu 3 fundași centrali, știam forța lor de atac, cu jucători de viteză. Voiam să mergem la jocul retur cât mai mult la 0-0. Iar am marcat foarte devreme, după care ne-au supus unor presiuni. Am facilitat și noi prin niște greșeli individuale, dar, una peste alta, s-a calificat echipa mai bună și trebuie să fim realiști.

Young Boys e o echipă foarte puternică. Hai să nu uităm că, anul trecut, această echipă a bătut Leverkusen 2-0 în Germania, fără drept de apel. După care, au fost scoși de Ajax. La nivelul ăsta întâlnești echipe foarte puternice. Cu acești fani în tribune care i-au împins tot timpul. La 1-0 cântau ca și cum ei ar fi marcat.

Trebuie să fim realiști, să privim lucrurile ca atare, să trecem peste acest eșec și în două zile avem un meci important de campionat, iar săptămâna viitoare ne pregătim pentru play-off-ul de Europa League, având în vedere că noi, oricum, suntem calificați în grupele Conference League.

Voiam să-l schimb pe Păun (n.r - cu Debeljuh). Voiam să-l trec pe Billel în bandă. N-am apucat. A făcut o greșeală care... n-are voie să facă o astfel de greșeală. Asta este, n-ai voie, când știi că ai galben, să dai cu piciorul în minge și să-l iei pe al doilea. A fost într-un moment în care începusem să echilibrăm jocul. Nu se știe dacă marcam un gol, cu toate că ei au avut mai multe situații de a marca decât noi", a declarat Șumudică.

Tot la conferința de presă, Marius Șumudică a fost întrebat despre așa-zisa teamă a elevilor săi, care preferă să se retragă după ce marchează devreme.

"Am simțit puterea lor de la Cluj, au jucători de viteză, care scot oameni din joc, iar în a doua repriză le-am spus că trebuie să încercăm să nu luăm al patrulea gol, pentru că era jucată calificarea și să încercăm să marcăm, dar am jucat în 10 oameni pe o greșeală impardonabilă a unui jucător de-al meu. Nu se face la acest nivel.

Noi am făcut foarte multe schimbări față de anul trecut. Nu e ușor să implementezi și să ai o exprimare extraordinară, mai ales când întâlnești astfel de adversari. Cred că ne sperie golul respectiv, nu știu. Le-am și spus să nu ne retragem, să nu facem această prostie, dar în două minute am luat două goluri. E foarte greu, n-avem voie, nu se poate să luăm astfel de goluri. Vom analiza acest joc și sperăm să nu mai facem aceste greșeli. Azi am făcut un joc chiar mai bun decât la Cluj ca exprimare. Au fost momente când am încercat să punem probleme, chiar și în 10 oameni, dar ăsta este nivelul și trebuie să acceptăm ca am întâlnit o echipă net superioară din punct de vedere valoric.

Nu mi-e ușor să transform o echipă. Nu vreau să mă uit în spate sau să analizez ceilalți antrenori. Dan Petrescu a făcut performanță aici cu stilul de joc, a calificat echipa, au câștigat campionate. Eu sunt alt gen de antrenor, inclusiv în 10 oameni am riscat și am încercat să mă duc peste ei. Dacă rămâneam 11 contra 11 puneam mai multe probleme în a doua repriză", a mai spus Șumudică.

După eliminarea din Champions League, CFR Cluj va juca în play-off-ul Europa League, unde va întâlni formația Steaua Roșie Belgrad, din Serbia. Meciurile se dispută pe 19 și 26 august. Învingătoarea se califică în grupe, iar pierzătoarea merge în aceeași fază din Conference League.

VIDEO Rezumatul meciului Young Boys - CFR Cluj 3-1

Etichete: cfr cluj , marius sumudica , champions league , young boys , alexandru paun


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Dorit de FCSB, Rafa Mujica a ales și urmează să semneze: transfer de 10 milioane de euro și salariu uriaș

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a spus Dan Șucu, după ce a fost întrebat despre întâlnirea decisivă cu Mircea Lucescu și cu George Copos

Andrea Compagno, atac la adresa lui MM Stoica: ”Nu știu cine este acest personaj. Mi-a părut puțin ciudat”

CS Dinamo a dat lovitura pe piața transferurilor: un dublu câștigător de Liga Campionilor cu Barcelona tocmai a semnat!

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Citeşte şi

Cum poate CFR Cluj să câștige aproape un milion de euro în mai puțin de o lună fără să facă nimic

Exclusiv Ziua decisivă în care Dan Șucu trebuie să aleagă antrenorul Rapidului

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Loredana Groza, fabuloasă într-o salopetă ultra mulată, la 52 de ani. Fanii: „Te-ai născut să fii grozavă!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”