Claudiu Nagy și Kai Havertz / Foto arhiva Claudiu Nagy

Exclusiv Povestea românului Claudiu Nagy, medicul personal al vedetei Kai Havertz: "L-am rezolvat pe fratele lui, apoi m-a sunat"

articol scris de Octavian Vasilescu
29.05.2021, 16:15
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Chelsea luptă în această seară pentru câștigarea trofeului UEFA Champions League, iar Digi Sport vă prezintă povestea medicului român Claudiu Nagy, osteopatul personal al jucătorului Kai Havertz (21 de ani).

Kai Havertz a ajuns în toamna anului trecut la Londra, fiind transferat de Chelsea de la Bayer Leverkusen în schimbul sumei de 80 de milioane de euro. Mijlocașul ofensiv a devenit astfel cel mai scump fotbalist german transferat vreodată, iar unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la ascensiunea lui Havertz este medicul român Claudiu Nagy.

  • Finala UEFA Champions League va avea loc în această seară, de la ora 22:00, în direct la Digi Sport 1 și pe Digi4k, opțiune ce poate fi activată AICI,  Manchester City și Chelsea vor juca pentru trofeu, în a treia finală de Champions League în care se vor întâlni două cluburi din Anglia.

Medicul Claudiu Nagy a plecat la 17 ani din Timișoara și a lucrat la Greuther Furth și 1.FC Nurnberg

Claudiu Nagy s-a născut la Timișoara, iar la vârsta de 17 ani a plecat în Germania, unde s-a specializat în medicina sportivă. Până să devină osteopatul personal al lui Kai Havertz, Claudiu Nagy a lucrat timp de doi ani în stafful clubului Greuther Furth, iar apoi a făcut pasul spre Bundesliga, la 1.FC Nurnberg, unde ulterior a fost șeful departamentului medical.

Nagy este foarte apreciat în lumea fotbalului. Pe lângă jucătorii germani, acesta lucrează foarte mult și cu fotbaliști români. În cabinetul său au ajuns de-a lungul timpului Sergiu Hanca, George Pușcaș, Andrei Ivan, Valentin Mihăilă, Costel Pantilimon sau Gabi Torje. Cu Havertz a început să lucreze în 2019, după ce mai întâi l-a tratat pe fratele acestuia, Jan.

Cum a ajuns medicul Claudiu Nagy să lucreze cu vedeta Kai Havertz

"Lucrez cu foarte mulți jucători, dar Kai Havertz este cea mai mare realizare a mea. De doi ani lucrăm împreună, el m-a contactat când era la Bayer Leverkusen. El auzise de mine de la Nurnberg și așa am ajuns să colaborăm. Îmi pare bine că a ajuns departe și că va juca în finala Champions League. E un băiat fără aere, foarte cumsecade, la fel ca întreaga familie. Tatăl lui este polițist, sunt oameni foarte faini. Mă bucur pentru el, e un băiat fantastic.

Eu merg și la Londra pentru el, dar acum cu pandemia este mai dificil. Când era la Bayer Leverkusen mergeam la fiecare trei săptămâni la el, lucram mai regulat. La nivelul lui, dar și la nivelul jucătorilor din România, nu ai voie să ai dureri de spate, de aductori, să ți se rupă mușchii, să ai pubalgie. Totul pleacă de la bazin. Musculatura tuturor e foarte bună sus, dar în adâncime nu e foarte bine clădită. Mușchii rămân încordați și noi încercăm să-i îndreptăm, le dăm și un program cu exerciții, iar ulterior se simt mai bine.

Galerie Foto

Kai Havertz l-a testat pe Claudiu Nagy cu ajutorul fratelui său, Jan: "L-am rezolvat repede și mi-a zis că o să-l trimită pe fratele lui"

Kai a făcut o săritură imensă în ultimul an și jumătate, a făcut foarte multe exerciții pentru adâncimea mușchilor și a câștigat foarte multă putere. Acum este super bine, mi-a plăcut mult în semifinala cu Real Madrid. Lothar Matthaus a spus că Havertz o să devină cel mai bun jucător german, eu nu-mi permit să spun așa ceva (râde).

Noi nu am lucrat ca el să pună masă musculară, ci am lucrat ca să câștige în putere. L-am cunoscut la 19 ani, era un copil, el m-a căutat. Mai întâi a venit fratele lui, Jan, care avea o problemă la genunchi. L-am rezolvat repede și mi-a zis: <<O să-l trimit și pe fratele meu>>. Nu știam cine e fratele lui, iar apoi mi-a sunat telefonul și s-a prezentat drept Havertz. Am crezut că își bate cineva joc de mine (râde)", a povestit Claudiu Nagy, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

  • Kai Havertz a evoluat în 44 de meciuri în acest sezon, reușind să marcheze 8 goluri și să ofere 9 pase decisive
  • Havertz mai are contract cu Chelsea până în 2025
  • Mijlocașul lui Chelsea a adunat 12 selecții în naționala Germaniei, unde a marcat 3 goluri

VIDEO Chelsea a eliminat Real Madrid în semifinalele Champions League

Diferența dintre jucătorii români și jucătorii străini

Medicul Claudiu Nagy a lucrat de-a lungul timpului cu mulți sportivi din România și din Germania, iar acum spune că rezultatele nemților apar datorită seriozității și mediului pe care l-au cultivat:

"Am foarte mulți jucători din România cu care lucrez. Pe lângă fotbaliști, aici mai am și handbaliști, atleți, iar din România am mai lucrat cu Irina Begu. Eu sunt ferm convins că noi avem un potențial mai mare la copii și juniori, dar nemții vin cu seriozitatea și cu multă muncă. La antrenament se muncește, iar bancurile se fac după.

Nemții sunt foarte harnici, fac de mici exerciții de stabilitate. Când nu ai putere, la sfârșit îți pierzi concentrarea și pierzi meciul. Nemții sunt ca niște mașini, de mici lucrează la forță. Sunt convins că juniorii de 9-10 ani din România au mai mult potențial, dar ei ne depășesc după 14 ani. Ne pierdem pe parcurs, văd că în România nu se acordă multă atenție pe această latură de medicină sportivă.

Peste tot sunt jucători buni, dar diferența este cum te regenerezi, cum dormi, ce nutriție ai, cât de concentrat ești la fiecare antrenament, la fiecare ședință tactică. Acolo se face diferența! De mic trebuie să ai sprijin. Îmi place ce face Hagi la Viitorul, are mentalitate, este senzațional. Asta ne lipsește nouă. Vin niște generații mai noi, care totuși cred că vor schimba lucrurile. Eu îmi doresc din suflet să mai fim la un Campionat Mondial", a mai spus Claudiu Nagy, pentru Digi Sport.

Finala Champions League 2020 - 2021, a 94-a confruntare directă între Manchester City și Chelsea

De-a lungul istoriei confruntărilor directe, începută în 1957Manchester City și Chelsea au disputat 93 de meciuri directe. Au fost înregistrate 43 de victorii pentru londonezi, 19 egaluri și 31 de succese ale ”cetățenilor”.

Cele mai recente trei confruntări între cele două echipe au avut loc chiar în acest sezon, cele două din campionat, ambele câștigate de Manchester City, 3-1 pe ”Stamford Bridge” și 2-1 acasă, și duelul din semifinalele Cupei Angliei, unde Chelsea s-a impus la limită, 1-0.

Cel mai bun marcator din istoria confruntărilor Manchester City - Chelsea este Sergio Aguero, care a punctat de 13 ori în astfel de dueluri. Atacantul argentinian va pleca la finalul sezonului de la echipa din Manchester, astfel că finala Champions League, dacă va apărea pe gazon, va fi ultimul meci pe care îl va juca în tricoul ”sky blue”.

Pentru Chelsea, golgheterul din confruntările cu Manchester City este Frank Lampard, antrenorul cu care a început sezonul, care a marcat de șapte ori în poarta ”cetățenilor”. Fostul mare mijlocaș englez are, însă, și un gol înscris în poarta echipei de pe ”Stamford Bridge” din postura de jucător al lui Manchester City, grupare pentru care a evoluat spre finalul carierei, în returul stagiunii 2014 - 2015.

LIVE VIDEO Finala Champions League: Manchester City - Chelsea, ora 22:00, Digi Sport 1 și Digi 4K

Etichete: chelsea , manchester city , finala champions league , manchester city chelsea , kai havertz , champions league 2020 - 2021 , claudiu nagy


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația

Citeşte şi

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Video Thiago Silva și-a anunțat decizia și a izbucnit în lacrimi: ”Înseamnă mult pentru mine”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”