Thiago Alcantara a şters pe jos cu presa spaniolă şi şi-a atacat şi colegii de la naţională

30.06.2018, 11:18
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:00, DGS 1

  • Baraj SuperLiga: Mioveni - Botoșani, vineri, 20:00, DGS 1

Spania este calificată în optimile Cupei Mondiale, unde va întâlni ţara gazdă, Rusia, duminică, de la ora 17:00, la Moscova. Deşi trupa antrenată de Hierro şi-a câştigat grupa, evoluţiile din cele 3 partide (3-3 cu Portugalia, 1-0 cu Iran şi 2-2 cu Maroc) nu au convins, iar presa iberică a fost critică la adresa jucătorilor naţionalei. Iar fotbaliştii au reacţionat. Mai întâi Jordi Alba, iar acum Thiago Alcantara.

"Nimeni nu trebuie să ne spună nouă nimic. Suntem suficient de maturi şi de responsabili astfel încât să ştim când jucăm bine sau prost", a spus Jordi Alba, cel care a deschis "focul" asupra jurnaliştilor spanioli.

Fundaşul Barcelonei a fost urmat, la conferinţa de presă de ieri, de mijlocaşul lui Bayern, Thiago Alcantara. "Voi (n.r. presa), fiind spanioli, ar trebui să vă faceţi şi o autocritică. Suntem aici cu toţii, suntem implicaţi cu toţii. Tot timpul sunteţi împotriva noastră şi ne este mult mai greu dacă suntem lăsaţi singuri aici. Jucătorii au tot dreptul din lume să critice pe cine vor ei şi aici mă refer şi la presă. Diferenţa, şi multă lume uită asta, este că aceeaşi presă nu are doar dreptul să judece performanţele echipei, ci şi să-şi facă meseria. Presa are datoria să fie onestă şi să nu se supună anumitor interese.

Dacă toţi jurnaliştii spanioli şi-ar respecta codul elementar de comportament, atunci n-am avea de ce să ne facem griji. În general, jurnaliştii habar nu au de fotbal, la fel ca şi cei 46 de milioane de spanioli care discută cu vehemenţă despre greşelile lui De Gea sau despre cine ar trebui să-i ia locul în echipă lui David Silva. Avem obligaţia să fim sinceri, pentru că cititorii asta aşteaptă. ", a spus acesta.

Şi-a criticat şi coechipierii care vor să influenţeze jurnaliştii

Nu doar presa a fost ţinta atacurilor mijlocaşului, ci şi unii dintre colegi, care ar încerca să le dicteze ziariştilor ce să scrie. "Mai departe de atât, dacă jucătorii vor ca un grup de prieteni să le scrie ode şi să nu îi citice, le vor cere jurnaliştilor să nu-şi facă treaba cum trebuie, adică să informeze lumea. Un alt lucru pe care vreau să îl spun este că unii jurnalişti spanioli cu acreditări la Cupa Mondială ies la bere cu băieţii (n.r. jucătorii) sau se bucură la golurile naţionalei ca şi când viaţa lor ar depinde de asta. Obligaţiile şi devotamentul pot coexista, atât timp cât îşi ştie fiecare rolul. Regret că încă sunt jucători care nu înţeleg asta, în primul rând pentru că se concentrează pe critici, în loc să spună lucruri constructive.

Gloria are avantaje nesfârşite, dar trebuie să plătim şi un preţ pentru asta. Cel mai bine este să acceptaţi, cu toată acea duritate cu care criticaţi grupul de jucători, că există anumiţi oameni autoproclamaţi jurnalişti, care flutură steagul acestei meserii binecuvântate", a încheiat fotbalistul lui Bayern.

Optimile Cupei Mondiale 2018:

Etichete: spania , thiago alcantara , cm 2018 , alcantara presa cm 2018 , thiago alcantara presa spaniola , alcantara spania cupa mondiala 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev, timp de un an

O profesoară de liceu din Arkansas, care a apărut la o emisiune celebră în SUA după ce elevii i-au făcut o dedicație specială, va merge la închisoare pentru că a abuzat sexual de zeci de ori un copil.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

OUT! După ce a primit 6.000.000 € degeaba, a fost dat afară. Avea lumea la picioare, dar a ajuns să se drogheze

UEFA i-a transmis un mesaj lui Istvan Kovacs, după finala Europa League! Fanii au reacționat imediat

Veste pentru Horațiu Moldovan: ”noul Oblak” pleacă în Premier League pentru 40.000.000€

Foto Ce lovitură! A refuzat naționala României și a fost convocat de altă țară la EURO 2024

”Investiția secolului”. David Beckham a dat lovitura: de la 25 de milioane la un miliard!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Semnează cu FCSB și are un salariu uriaș! Intră direct în top, peste Târnovanu și Șut

Oficial Sepsi a rezolvat al doilea transfer al verii. Un atacant din Serbia a ajuns la Sfântu Gheorghe

Foto Îl recunoști? Retras din viața publică, s-a prezentat la antrenamentul ”Generației de Aur”: ”Nu ne-am mai văzut de mult”

Andrei Ivan vrea să plece de la Universitatea Craiova

Citeşte şi

Oficial Curățenia continuă! După Joel Matip, Liverpool a decis să renunțe la încă un jucător

Barcelona a aflat cât trebuie să plătească pentru starul dorit de Xavi

PEROZLogodnica lui Jason Statham, val de reacții pe Instagram după ce a postat imagini nud din camera de hotel de la Cannes

FILM NOWAna de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de peste 1,6 milioane de like-uri. „Cât de frumoasă ești!”

Ce lovitură a dat Gigi Becali cu noul transfer de la FCSB: ”El și Rrahmani sunt între primii trei atacanți din România” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Lewandowski și-a decis viitorul. Anunț de ultimă oră al vedetei FC Barcelona care a marcat 41 de goluri în doi ani citeşte ştirea pe ziare.com

Amenzi de până la 15.000 de lei pentru șoferii care uită acest document. Se schimb legea în România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Digi Animal World

Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini, pereți și scări de bloc