Sistem de Arbitraj Video / Foto: Profimedia

Video ”De ce ai pus faza asta?” Ilie Dumitrescu, după ce arbitrul a avut nevoie de 2 minute ca să dea penalty Portugaliei

articol scris de Digi Sport
02.09.2021, 12:57
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Portugalia s-a impus cu 2-1 în fața Irlandei, în preliminariile Cupei Mondiale Qatar 2022, după ”dubla” lui Cristiano Ronaldo (36 de ani), dar scorul final putea fi altul.

Lusitanii au beneficiat și de un penalty, minutul 15, acordat însă de arbitrul Matej Jug (40 de ani) din Slovenia, cu mare greutate. ”Centralului” i-au trebuit aproximativ două minute pentru a decide că a fost penalty. Ronaldo a ratat, dar grație dublei tot a doborât un record.

Arbitrul care a avut nevoie de aproape două minute pentru a acorda un penalty! ”De ce ai pus faza asta?”

Jug s-a dus să consulte imaginile de la VAR. A derulat faza de mai multe ori, înainte și înapoi, pentru a constata dacă Bruno Fernandes a fost sau nu faultat. Mai exact, abia după un minut și 57 de secunde arbitrul sloven s-a decis să indice lovitura de la 11 metri. În tot acest timp, Cristiano Ronaldo a așteptat, cu mingea în mână, la punctul cu var.

”Crezi că n-a fost contact? De asta ai pus faza asta? Nu ți s-a părut contact, nu? Sau ce! A fost clar”, i s-a adresat, râzând, Ilie Dumitrescu moderatorului Andrei Niculescu, în studioul emisiunii Euro Fotbal

După ce a revăzut faza, expertul Digi Sport a concluzionat că poate exista o legătură între timpul așteptat și penalty-ul ratat de starul lui Manchester United.

”Știi de ce a stat atât? Cei de la VAR au spus 'ia, vezi și tu, ia tu decizia! Cred că tu trebuie să vezi faza asta'. Și omul a stat să vadă. După o astfel de fază cred că ar trebui să fim mai indulgenți cu arbitrii. Gândiți-vă că unii dau un penalty într-o fracțiune de secundă.

Poate și d-asta a ratat Ronaldo. Stătea acolo cu mingea în mână”, a mai spus Ilie, la Digi Sport.

VIDEO cu momentul în care arbitrul a avut nevoie de aproximativ două minute pentru a acorda un penalty

Cristiano Ronaldo a vrut să-l lovească pe Dara O'Shea. Reacția lui Liam Brady

Starul lusitan a ratat însă, în prima repriză, și o lovitură de la 11 metri. Înainte de executarea penalty-ului a avut loc un moment tensionat. Portughezul se pregătea să șuteze de la punctul cu var, moment în care fundașul irlandez Dara O'Shea i-a mișcat mingea.

Cristiano Ronaldo a reacționat agresiv și a vrut să-l lovească pe stoperul de la West Bromwich Albion. Fostul internațional irlandez Liam Brady consideră că noul jucător al lui Manchester United putea fi "eliminat ușor" pentru acest gest și este revoltat de atitudinea arbitrilor.

"E evident că Ronaldo îl lovește pe O'Shea. Dacă arbitrul ar fi văzut asta sau dacă cei din camera VAR i-ar fi spus să se uite la fază, Ronaldo ar fi putut fi ușor eliminat. Dar el este Ronaldo și cred că unii se pot gândi că 'este prea mare pentru a fi eliminat'. ", a afirmat Liam Brady, pentru Irish Mirror.

"Păcat pentru Irlanda. Am fost foarte aproape de un rezultat care ne-ar fi menținut în cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial.", a mai spus Liam Brady, care a fost în trecut și antrenor secund la naționala Irlandei.

VIDEO Momentul în care Cristiano Ronaldo vrea să-l lovească pe Dara O'Shea

Cristiano Ronaldo, cel mai bun marcator din istorie pentru o echipă națională

Portughezul a marcat în minutul 89, atunci când a reluat cu capul de la 9 metri centrarea lui Gonzalo Guedes venită de pe flancul drept.

În prelungirile partidei, în minutul 90+6, Ronaldo a reușit dubla după ce a marcat din nou cu capul, aducând victoria Portugaliei în prelungirile partidei.

Astfel, Cristiano Ronaldo a ajuns la 111 reușite pentru reprezentativa Portugaliei, devenind cel mai bun marcator pentru o echipă națională din istorie. Portughezul a depășit recordul deținut până acum de Ali Daei, care a înscris 109 goluri pentru naționala Iranului.

Etichete: cristiano ronaldo , ronaldo portugalia , preliminarii cm 2022 , portugalia irlanda de nord 2-1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

Video&Foto Așa se bucură campionii. Fabrizio Romano a publicat imagini de la petrecerea din vestiarul lui Real Madrid

A refuzat-o în 2022 pe FCSB și rămâne ferm în decizia luată: ”Ați văzut ce s-a întâmplat și cu Compagno!”

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Citeşte şi

Cristiano Ronaldo ”a vrut să zguduie planeta”! Un fost coleg a spus totul

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”