Naționala Germaniei la CM din Qatar / Foto: Profimedia

Naționala Germaniei, sfătuită să se retragă de la Mondialul din Qatar. ”Ne este rușine pentru voi!”

22.11.2022, 14:31
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Decizia FIFA de a interzice purtarea banderolelor cu mesajul ”One Love” la Cupa Mondială din Qatar a iscat un mare scandal.

Naționala Germaniei, sfătuită să se retragă de la Mondialul din Qatar. ”Ne este rușine pentru voi!”

În Germania, politicienii au transmis că naționala de fotbal trebuie să se retragă de la acest turneu final, fără nicio ezitare, indiferent de consecințe. Inclusiv presa a avut un mesaj extrem de dur.

”Ne este rușine pentru voi! Țara noastră datorează multe momente speciale naționalei Germaniei. Miracolul de la Berna, din 1954, titlul mondial câștigat la reunificare, în 1990, sau victoria istorică cu 7-1 împotriva Braziliei, în 2014.

Data de 21 noiembrie 2022 va rămâne și ea în istorie. Drept ziua rușinii. Este ziua în care DFB și naționala și-au pierdut credibilitatea în fața lumii întregi

FIFA amenințase cu sancțiuni sportive dacă Manuel Neuer va purta banderola împotriva Japoniei. Desigur, acest comportament al FIFA este un scandal uriaș. Dar ar fi trebuit să spunem: și ce?

Să-i arate lui Neuer cartonașul galben! Să-l elimine cu galben/roșu! Să ne scadă puncte și să ne trimită acasă după runda preliminară! Singura reacție corectă la mafia FIFA ar fi fost să arăți coloana vertebrală”,”, a scris ziarul Bild, cel mai mare din țară”, au titrat cei de la Bild.

Reacția lui Harry Kane după directiva FIFA privind purtarea banderolei "One Love", pro-LGBTQ

Și englezii au renunțat la acea banderolă în ultimul moment. În caz contrar, căpitanii de echipă care ar purta-o ar primi cartonaș galben chiar din primul minut.

"Suntem dezamăgiți. Am spus cu o zi înainte că noi doream să o purtăm. Acea decizie mi-a fost luată din mâini acum. Am venit la stadion cu banderola pe care o aveam și mi s-a spus că trebuia să port banderola aceea (n.r.: ce oficială FIFA).

Asta depășește puterile noastre, ca jucători. Sunt sigur că Federația și Liga noastră vor continua aceste discuții, dar mai important este că noi ne-am concentrat pe meci și am obținut un rezultat foarte bun", a spus Harry Kane, citat de publicația Goal.

Unde a ajuns banderola "One Love", pro LGBTQ, la care a renunțat Kane

Englezii au găsit însă o metodă de a "dribla" acest aspect. Fosta fotbalistă Alex Scott, care lucrează pentru o televiziune britanică, a fost cea care a purtat banderola, chiar la marginea terenului, înainte de meciul Anglia - Iran, scor 6-2.

Ea a apărut cu acea banderolă la vedere, pe mâna stângă, mână în care ținea microfonul.

Alex Scott (38 de ani) a jucat pe postul de fundaș dreapta și a evoluat la Arsenal, Birmingham și Boston Breakers. Ea are 140 de selecții și 12 goluri în naționala Angliei.

  • Homosexualitatea este pedepsită prin lege în Qatar.

Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Covăsnenii au încasat două cartonașe roșii!

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Denis Alibec, drum liber către FCSB: a marcat, dar echipa sa a terminat ultima în Qatar și a retrogradat

Gigi Becali a spus că îl vrea la FCSB, iar agentul jucătorului a făcut anunțul

Citeşte şi

S-a dezlănțuit ”iadul” după mesajul lui Piers Morgan de la finalul Cupei Mondiale: ”Ești jenant” / ”Nu ți-e rușine?”

Programul complet al Cupei Mondiale Qatar 2022. Argentina, a treia oară campioană mondială

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”