Andrea Compagno / Foto: Sport Pictures

Compagno a dat cărțile pe față, după ce a fost convocat de Mancini pe lista preliminară. Le-a spus italienilor cu cine ține

articol scris de Digi Sport
04.03.2023, 08:37
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Andrea Compagno (26 de ani) i-a atras atenția selecționerului Italiei, Roberto Mancini, care l-a convocat pe lista preliminară pentru primele meciuri din calificările la EURO 2024.

Andrea Compagno a dat cărțile pe față: "Visul meu e să joc în Serie A! Sunt fan Inter!"

Atacantul a vorbit cu jurnaliștii italieni și a dezvăluit că visul său este să evolueze în Serie A, iar echipa sa preferată este Inter Milano.

"Eram la o răscruce: în copilărie, când joci fotbal, visezi la Serie A. Ei bine, mergând în România m-am gândit că se pot deschide noi scenarii frumoase, imprevizibile. Am făcut un pariu și a mers așa cum am visat.

În acest sezon m-a cumpărat FCSB. Și când un club prestigios te cumpără, îți schimbă cariera. Există mult profesionalism la FCSB. Fanii cer foarte mult, dar ai o senzație grozavă. Este senzația pe care o căutăm în copilărie", a declarat Andrea Compagno, pentru Tuttomercatoweb.com.

Atacantul a vorbit și despre întoarcerea sa în Italia și nu s-a ferit de cuvinte. "Întoarcerea în Italia este un vis. Întotdeauna încerc să confirm, în fiecare weekend. Visez la Serie A și voi cultiva această speranță fără regrete. Echipa mea favorită este Inter. Știu că pentru cineva născut la Palermo este un pic ciudat, dar eu am fost mereu un fan al nerazzurrilor.", a mai afirmat Andrea Compagno.

"Mă uit mereu la Serie A: are întotdeauna un farmec incredibil, dincolo de rezultatele pe care le poate obține echipa națională. În cazul ultimei calificări, vorbim de un penalty ratat. Dacă stăm să ne comparăm din punct de vedere economic cu alte echipe din alte campionate, gândiți-vă doar că după ce a câștigat Scudetto, Inter a fost nevoit să-și vândă piesele prețioase. Dar Italia are încă farmecul ei", a continuat atacantul roș-albaștrilor.

"Unde te vezi într-un viitor nu prea îndepărtat?", a fost ultima întrebare pe care jurnaliștii italieni i-au adresat-o lui Andrea Compagno, iar acesta nu a stat deloc pe gânduri: "Totul în viața mea a venit pe neașteptate. Trăiesc zi de zi fără așteptări. Nu știu când, dar sper să ajung în Serie A".

  • 16 goluri are Andrea Compagno în acest sezon pentru FCSB și U Craiova 1948
  • În 2022, Andrea Compagno a fost cel bun marcator italian, cu 23 de reușite

Andrea Compagno, pe lista preliminară a jucătorilor convocați de Roberto Mancini, la naționala Italiei

Prestațiile lui Compagno, golgheterul Ligii 1, la egalitate cu Marko Dugandzic, cu 16 reușite, nu au fost trecute cu vederea în Italia, iar vârful ar putea reprezenta ”Squadra Azzurra” la partidele cu reprezentativele Angliei și Maltei, de la finalul lunii martie.

Compagno n-are calități? Mie mi-a plăcut tot timpul. Și fizicul îl ajută”, a spus Ion Crăciunescu, la auzul veștii, în cadrul emisiunii Fotbal Club. ”Ce concurență! Immobile, număr 9 autentic. Cine mai e?”, a adăugat și Ilie Dumitrescu.

Genial! Pentru mine, e o mare surpriză! Poate spune ceva și despre naționala Italiei lucrul acesta”, a transmis Radu Naum.

Rămâne de văzut dacă Andrea Compagno va prinde și lista finală, dar dacă va face parte din lotul cu care Italia va ataca debutul preliminariilor EURO 2024, va lupta pentru un loc în primul 11 al ”Squadra Azzurra” cu fotbaliști precum Immobile sau Pinamonti.

  • Italia este campioana europeană en-titre, însă a lipsit de la ultimele două Campionate Mondiale.
  • 1,4 milioane de euro este cota de piață a lui Andrea Compagno, potrivit Transfermarkt.
  • Catania U19, Due Torri, Pinerolo, Torino U19, Argentina, Borgosesia, Nuorese, Tre Fiori (San Marino), U Craiova 1948 și FCSB sunt echipele la care a jucat Compagno.

Tactica FCSB-ului, surprinsă pe transmisiunea live a meciului cu Petrolul Ploiești

Galerie Foto

Tactica lui Mihai Pintilii a fost "dezvăluită" chiar pe transmisiunea live a confruntării dintre FCSB și Petrolul Ploiești, 4-1.

Tehnicianul grupării bucureștene, suspendat patru etape, a văzut confruntarea din tribune dar a avut parte de sprijinul oamenilor din staff.

Lucian Filip, unul dintre antrenorii secunzi, s-a folosit de o tabletă pentru a interpreta anumite elemente de ordine tactic.

În imaginea surprinsă, se vede modul în care jucătorii FCSB-ului trebuie să se apere la cornere și care dintre fotbaliști vor face "marcaj om la om", după cum scrie în poză.

VIDEO Andrea Compagno, "dublă" în FCSB - Petrolul 4-1

Etichete: roberto mancini , lot italia , andrea compagno


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

5.000.000€ pentru Dan Petrescu la CFR Cluj!

Exclusiv ”Cu siguranță nu va mai rămâne la Parma”. Care e ”prețul corect” al lui Dennis Man: ”Poate juca la orice echipă de top”

Exclusiv Surpriză! Echipa din SuperLigă care a cheltuit cei mai mulți bani: ”O sumă incredibilă”

Citeşte şi

Compagno a plecat de la FCSB, dar vrea un tricou de campion. ”Nu știu cum funcționează”

Fostul mare atacant din echipa lui Adrian Mititelu nu înțelege de ce FCU Craiova e la ”subsol”: ”Nu pot să-mi explic!”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”