Dan Petrescu la finalul unui meci din Conference League / Foto: Profimedia

Dan Petrescu, după Sivasspor - CFR Cluj 3-0: "Unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre!". Argumentele aduse

articol scris de Digi Sport
28.10.2022, 00:40
  • MEDIA: Fotbal European, miercuri, 21:00, DGS 1

  • MEDIA: Digi Sport Special, miercuri, 18:00, DGS 1

CFR Cluj a pierdut meciul de pe terenul lui Sivasspor, scor 0-3, din cadrul etapei a cincea a grupelor Conference League

La flash-interviul de după partidă, Dan Petrescu (54 de ani) a oferit o declarație interesantă, având în vedere că turcii au învins la scor de neprezentare. 

Dan Petrescu, după Sivasspor - CFR Cluj 3-0: "A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre!"

Deși Sivasspor s-a impus cu 3-0, antrenorul campioanei României consideră că elevii săi au făcut un joc bun, dar lipsa sistemului VAR, cât și alți factori, au contribuit la rezultatul final.

"La cum s-a jucat, cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre. Asta e chestia pe care n-o înțeleg în fotbal. În prima repriză am luat gol din offside, din păcate VAR-ul n-a fost.

Am avut ocazii mari, trebuia să intrăm la vestiare cu avantaj. În partea secundă, am dominat. Când îți dai și autogol, e clar că nu e seara noastră.

După a trebuit să risc, știam că au jucători de contraatac. Am pierdut cu 0-3, asta nu e bine, dar bine că suntem în continuare în cărți. Sper să reușesc să aduc jucătorii la 100% pentru meciul cu Ballkani.

Orice jucător al lor câștigă bani foarte mulți și joacă la echipa națională. Meritam mai mult în dubla manșă cu ei, iar în dubla cu Slavia poate nu meritam 6 puncte.

Asta e. Nu sunt eu magician, n-am ce să le reproșez jucătorilor", a declarat Petrescu, potrivit PRO Arena. 

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană din Conference League. Toate calculele înaintea ultimei runde

În ultima rundă, programată săptămâna viitoare, când se joacă CFR Cluj - Ballkani și Slavia Praga - Sivasspor, campioana României trebuie să obțină măcar un rezultat identic cu cel al cehilor pentru a merge în primăvara europeană.

Cu o victorie la Cluj cu Ballkani, CFR Cluj merge sigur în primăvara europeană din Conference League, de pe poziția secundă, care o duce în șaisprezecimi.

Un egal în ultima rundă cu Ballkani ar aduce calificarea doar dacă Slavia Praga nu câștigă meciul cu Sivasspor. CFR Cluj se califică și cu o înfrângere în ultima rundă, însă doar dacă fosta echipă a lui Nicolae Stanciu pierde la Praga cu actualul lider al grupei.

CFR Cluj poate spera doar la locul secund, pentru că, în cel mai bun caz, ar fi la egalitate de puncte cu Sivasspor, dar nu ar trece în clasament peste echipa din Turcia, din cauza rezultatelor din meciurile directe. Câștigătoarea grupei are avantajul de a merge direct în optimi.

După ultima rundă se poate ajunge și la un clasament în trei, cu Sivasspor, CFR Cluj și Slavia Praga. Un scenariu ar fi cu victorii pentru CFR și Slavia, caz în care toate ar avea 10 puncte și în care s-ar califica românii și turcii, pentru că au cele mai multe puncte obținute în meciurile cu cele trei formații.

Dacă atât CFR, cât și Slavia pierd în ultima rundă, Clujul, Slavia și Ballkani ar avea câte șapte puncte. Din nou, CFR ar merge în primăvară, pe baza aceluiași considerent, al punctelor din meciurile cu echipele cu care se află la egalitate.

Etichete: dan petrescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
VIDEO Fake news cu suporterii români care ar fi scandat numele lui Putin pe stadion. Care este, de fapt, realitatea

Un clip video care dă de înțeles că suporterii români la meciul cu Ucraina ar fi scandat numele lui Putin pe stadionul din Munchen s-a viralizat pe rețelele sociale și a fost preluat inclusiv în presa tabloidă din Marea Britanie. Centrul pentru Comunicare Strategică din Ucraina a demontat clipul ca fiind fake news și, mai mult, arată că sunetul adăugat la montaj provine dintr-o secvență unde Putin era înjurat pe stadion.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Cum ne-a numit țara selecționerul Ucrainei, după rezultatul care a luat pe nepregătite lumea fotbalului

Verdict-fulger! Ce a titrat presa din Belgia, după ce România a învins Ucraina la scor de neprezentare

România - Ucraina 3-0. VICTORIE IMENSĂ! ”Tricolorii” au făcut-o șah-mat pe Ucraina și au un debut de vis la EURO 2024

Reacția nemților, după ce au auzit ce au scandat cei 40.000 de români prezenți la România - Ucraina 3-0

Ucrainenii l-au sunat pe Mircea Lucescu, imediat după umilința cu România. Ce le-a răspuns "Il Luce"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Cea mai slabă generație din istoria fotbalului românesc”. Nu mai are niciun dubiu după România - Ucraina 3-0: ”Paradox”

A pariat 10.000 de euro la România - Ucraina, iar a doua zi a făcut anunțul

Oficial OUT de la EURO! Primul jucător care ratează tot restul turneului

Jucătorul făcut praf după România - Ucraina: "Ce-a fost aia? Mai bine stingeam televizorul"

Citeşte şi

Dan Petrescu, mesaj clar pentru conducerea CFR-ului: ”Nu pot să spun că am echipa pe care mi-o doresc!”

Dan Petrescu a spus ce va face România cu Ucraina, în primul meci la EURO: "Ăsta e adevărul!"

PEROZCe i-a spus prințul George lui Kate Middleton, la Trooping the Colour. Remarca adorabilă dezvăluită de un expert în citirea pe buze

FILM NOWDaniel Radcliffe, apariție rară pe covorul roșu alături de iubita lui. Actorul din „Harry Potter” și Erin Darke sunt împreună de 12 ani

Avertismentul pe care i l-a transmis Răzvan Lucescu lui Neil Lennon înaintea debutului la Rapid citeşte ştirea pe Prosport.ro

Calcule infernale pentru optimi la Euro 2024. ”Balaurii” care pot ieși în calea României citeşte ştirea pe ziare.com

România, o țară falimentară. Firmele îngropate de autorități prin taxe și impozite, recordul ultimilor 12 ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anna Lesko, trup de zeiță într-un costum de baie minuscul. Fanii: „Perfectă, nimic în plus!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anna Lesko, trup de zeiță într-un costum de baie minuscul. Fanii: „Perfectă, nimic în plus!”

Digi World

Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila toate fibrele

Digi Animal World

Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la 30 centimetri