Kylian Mbappe într-un meci cu AS Monaco / Foto: Profimedia

Mbappe poate pierde 25.000 de euro pentru fiecare meci jucat în naționala Franței. De unde a izbucnit conflictul

articol scris de Digi Sport
20.09.2022, 09:33
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Kylian Mbappe (23 de ani) a refuzat să participe la diverse ședințe foto pentru mai mulți dintre sponsorii naționalei Franței, astfel că ar putea fi amendat pecuniar de către oficialii Federației Franceze de Fotbal.

Mbappe poate pierde 25.000 de euro pentru fiecare meci jucat în naționala Franței. De unde a izbucnit conflictul

Concret, starul lui Paris Saint Germain ar putea fi privat de bonusul, în valoare de 25.000 de euro, pe care-l primește pentru fiecare meci oficial disputat de naționala Franței. Pe de altă parte, fotbalistul nu poate fi sancționat disciplinar, susțin cei de la Foot Mercato.

Decizia lui Mbappe vine ca urmare a faptului că oficialii Federației Franceze de Fotbal nu au fost de acord cu schimbarea procentului pentru jucători legat de drepturile de imagine. Totul a pornit din luna martie, când jucătorul campioanei Franței a început să boicoteze anumiți sponsori de-ai naționalei. 

Mbappe nu este de acord cu termenii acordului dintre federație și jucătorii selecționați care datează din 2010 și consideră că aceștia trebuie să aibă mai mult control în ceea ce privește asocierea cu anumite branduri.

Mai mult, fotbalistul consideră că imaginea anumitor jucători este folosită mai des decât a altora, astfel că și drepturile de imagiene ar trebui distribuite la fel. 

Franța urmează să dispute ultimele două meciuri din Nations League cu Austria (acasă) și cu Danemarca (deplasare). Campioana mondială din 2018 și câștigătoarea ediției trecut din Nations League nu mai are șanse la play-off și încearcă să evite retrogradarea în Liga B.

Kylian Mbappe nu vrea să participe la şedinţa foto a naționalei Franței

După patru meciuri, Franța este pe locul 4, cu doar două puncte.

  • Kylian Mbappe are 57 de selecții și 27 de goluri pentru naționala Franței.

În martie 2022, Kylian Mbappe a declanșat un conflict public cu Federația Franceză de Fotbal, în privința drepturilor sale de imagine.

Avocata lui Kylian Mbappe a transmis că nu este normal ca un jucător să își cedeze drepturile de imagine către echipa națională a Franței, apoi să fie condiționat de anumite acțiuni la care trebuie să ia parte.

Mbappe a contestat termenii acordului dintre Federaţie şi jucătorii selecţionaţi cu privire la drepturile lor de imagine. Înțelegerea datează din 2010.

Lotul Franței pentru meciurile din Liga Națiunilor

Portari: Alphonse Areola (West Ham United), Alban Lafont (Nantes), Mike Maignan (AC Milan)

Fundaşi: Benoit Badiashile (AS Monaco), Jonathan Clauss (Olympique Marseille), Lucas Digne (Aston Villa), Jules Kounde (FC Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Bayern Munchen), William Saliba (Arsenal Londra), Dayot Upamecano (Bayern Munchen), Raphael Varane (Manchester United).

Mijlocaşi: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana ( AS Monaco), Matteo Guendouzi (Olympique Marseille), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Olympique Marseille).

Atacanţi: Ousmane Dembele (FC Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Kylian Mbappe (PSG), Christopher Nkunku (RB Leipzig).

Etichete: franta , nationala frantei , kylian mbappe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Președintele La Liga salută venirea lui Mbappe la Real Madrid: ”Este o mare bucurie!”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”