Cristi Balaj, președintele clubului CFR Cluj / Foto: Captură Youtube CFR TV

Exclusiv Reacția lui Cristi Balaj după 0-3 cu Sivasspor: "E dureros". CFR Cluj va avea "derby" cu Ballkani în ultima etapă

articol scris de Digi Sport
28.10.2022, 00:50
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

CFR Cluj a pierdut rușinos pe terenul lui Sivasspor, scor 0-3, în etapa a cincea din faza grupelor Conference League. Președintele ardelenilor, Cristi Balaj, a tras concluziile și a încercat să explice înfrângerea la scor de neprezentare.

Cristi Balaj: "Dacă am avut șansă cu Slavia, iată că fotbalul compensează"

"Da, la cum am evoluat în prima repriză, am sperat ca în repriza a doua să reușim măcar o remiză, nu ne așteptam să fie așa de usturătoare înfrângerea. A fost 1-0 la pauză, nu știu dacă a fost ofsaid acolo, dar doar VAR-ul putea zice.

Nu știu nici dacă a fost sau nu penalty la Janga. După care în repriza a doua a venit al doilea gol, ne-am descoperit, a venit acel autogolul și asta a demonstrat că nu era seara noastră.

Dacă am avut șansă cu Slavia, iată că fotbalul compensează. La 1-0 sau 3-0, situația e aceeași, că noi trebuie să obținem, în ultima etapă, același rezultat ca Slavia.

Am avut puține soluții în atac, pentru că Malele și Buș sunt accidentați, Debeljuh abia revine și astea au cam fost motivele. Dacă avem capetele plecate, nu avem cum să obținem nimic bun", a spus Cristi Balaj la Digi Sport Special.

Deși a pierdut cu Sivasspor, CFR Cluj mai are șanse de calificare, iar meciul din ultima etapă, cu Ballkani, din Kosovo, va fi un adevărat derby.

"CFR va merge în continuare, doar că ne dorim o calificare când depinde numai de noi, acasă, nu neapărat cu cea mai slabă echipă. Pentru că Slavia i-a bătut doar cu 1-0, Sivas a câștigat cu șansă, deci e o echipă care are 4 puncte, dar a înscris multe goluri.

A fost o surpriză imensă această echipă și veți vedea ce reprezintă naționala Kosovo în fotbalul european. Sperăm să nu avem surprize neplăcute cu naționala", a precizat Balaj.

CFR Cluj e pe locul 2 în grupă, cu 7 puncte

Totodată, oficialul clujenilor își amintește cu regret partida cu Sivas din tur, când turcii au câștigat după un penalty controversat, în urma unui meci în care CFR a ratat mai mult, putea primi un penalty și chiar a jucat bine.

"E un rezultat dureros pentru noi, da, a fost un duș rece. Trebuie să ne trezim. Dar nu ne plângem pentru că ne-am dorit să ajungem aici. Să ne amintim și meciul de acasă cu Sivas, în care au avut momente mai mult decât discutabile, ca să fiu elegant.

Și am primit golul din acel penalty mai mult decât discutabil. Acum, la 3-0 nu mai avem ce să discutăm. Au fost și meciuri când am jucat mult mai slab ca azi și rezultatul ne-a fost favorabil.", a spus Balaj.

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană din Conference League. Toate calculele înaintea ultimei runde

  • În celălalt meci al grupei, Slavia Praga a învins-o cu 1-0 pe Ballkani în etapa a cincea a fazei grupelor Conference League
Conference League, clasament grupa G după etapa a cincea din grupe / Foto: Digi Sport

În ultima rundă, programată săptămâna viitoare, când se joacă CFR Cluj - Ballkani și Slavia Praga - Sivasspor, campioana României trebuie să obțină măcar un rezultat identic cu cel al cehilor pentru a merge în primăvara europeană.

Cu o victorie la Cluj cu Ballkani, CFR Cluj merge sigur în primăvara europeană din Conference League, de pe poziția secundă, care o duce în șaisprezecimi.

Un egal în ultima rundă cu Ballkani ar aduce calificarea doar dacă Slavia Praga nu câștigă meciul cu Sivasspor. CFR Cluj se califică și cu o înfrângere în ultima rundă, însă doar dacă fosta echipă a lui Nicolae Stanciu pierde la Praga cu actualul lider al grupei.

CFR Cluj poate spera doar la locul secund, pentru că, în cel mai bun caz, ar fi la egalitate de puncte cu Sivasspor, dar nu ar trece în clasament peste echipa din Turcia, din cauza rezultatelor din meciurile directe. Câștigătoarea grupei are avantajul de a merge direct în optimi.

După ultima rundă se poate ajunge și la un clasament în trei, cu Sivasspor, CFR Cluj și Slavia Praga. Un scenariu ar fi cu victorii pentru CFR și Slavia, caz în care toate ar avea 10 puncte și în care s-ar califica românii și turcii, pentru că au cele mai multe puncte obținute în meciurile cu cele trei formații. Dacă atât CFR, cât și Slavia pierd în ultima rundă, Clujul, Slavia și Ballkani ar avea câte șapte puncte. Din nou, CFR ar merge în primăvară, pe baza aceluiași considerent, al punctelor din meciurile cu echipele cu care se află la egalitate.

  • În meciul tur cu Ballkani, disputat în prima rundă a fazei grupelor, CFR Cluj a obținut, in extremis un egal, 1-1.

Etichete: cristi balaj , sivasspor-cfr cluj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

Balaj a ”intervenit” în disputa dintre Mutu și Tachtsidis: ”A demonstrat că are caracter”

”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”