Radu Dragusin si Ianis Hagi / Foto: Profimedia

Exclusiv Adrian Mutu, întrebat direct dacă Radu Drăgușin ar trebui să devină căpitanul României

articol scris de Digi Sport
16.01.2024, 11:28
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:00, DGS 1

  • Baraj SuperLiga: Mioveni - Botoșani, vineri, 20:00, DGS 1

Radu Drăgușin (21 de ani) a ajuns în această iarnă la Tottenham și a devenit cel mai scump fotbalist român din istorie. 

Adrian Mutu, despre Radu Drăgușin: "Dacă aș fi ales eu, m-aș fi dus la Bayern"

În schimbul lui Drăgușin, Tottenham a plătit aproximativ 31 de milioane de euro. La scurt timp după realizarea transferului, despre fundașul român s-a spus că ar trebui să devină căpitanul României, însă Adrian Mutu are o altă părere. 

Fostul mare internațional consideră că nu un transfer te face lider în vestiar și a avut un mesaj clar pentru Radu Drăgușin. Totodată, Mutu a recunoscut că ar fi ales Bayern Munchen și nu Tottenham, în cazul în care ar fi fost în locul fostului fotbalist de la Genoa.

"Căpitan nu te faci dacă te-ai transferat. Eu l-am debutat la tineret. Una este să îl vezi așa și una este personalitatea. Greul la Drăgușin de acum începe. Era la un nivel bun, la Genoa, în Serie A. Eu eram mai pregătit la Parma, era printre primele 4 în Italia și jucam în cupele europene.

Diferența este că Tottenham este pe locul 5 sau 6 în campionat. Nu este Manchester United, Arsenal. Este o echipă mai mică. Dacă aș fi ales eu, m-aș fi dus la Bayern. Dacă ai fi intrat la Bayern, nu ar mai fi fost niciul român. Ar fi fost ceva extraordinar pentru noi ca țară.

Alegerea a fost făcută în funcție de mai multe lucruri. Și Gardoș când era aici era cel mai bun din țară, iar când a ajuns acolo i-a fost greu. Când te duci la o echipă mică, atacurile sunt mai multe spre poarta ta", a spus Adrian Mutu, la Fotbal Club.

"S-a gândit Radu Drăgușin să nu reprezinte România?". Tatăl fotbalistului a dat răspunsul pe loc

După cazurile Daniel Boloca și Andrei Coubiș, fotbaliști care au plecat în Italia de la vârste fragede și au ales să nu reprezinte România, tatăl lui Radu Drăgușin a fost întrebat în direct dacă fiul său a luat în calcul acest scenariu.

Dan Drăgușin a răspuns imediat și a declarat că nu s-a pus niciodată problema ca noul fotbalist al lui Tottenham să se gândească la naționala Italiei.

"L-au curtat echipe grele din fotbalul european și mondial. Ce l-a determinat pe el să facă această alegere ar trebui să vă răspundă el.

(n.r. dacă a luat în calcul să nu reprezinte România) Niciodată, niciodată. Nu a existat niciodată așa ceva. Niciodată. Este a 4-a oară când vă spun același cuvânt. Radu este crescut în spiritul nostru, românesc.

Radu nu s-a gândit niciodată la asemenea chestiune. Vine cu inima si sufletul la fiecare convocare și așa va fi mereu. (n.r. că ar trebui să fie căpitanul României) Vă mulțumesc pentru cuvintele acestea, dar asta va trebui să decidă valoarea lui, selecționerul. Liderii nu se impun, ei se nasc", a spus tatăl lui Radu Drăgușin, la Liga Digisport.

Etichete: romania , echipa nationala , adrian mutu , radu dragusin , dragusin capitan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev, timp de un an

O profesoară de liceu din Arkansas, care a apărut la o emisiune celebră în SUA după ce elevii i-au făcut o dedicație specială, va merge la închisoare pentru că a abuzat sexual de zeci de ori un copil.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

OUT! După ce a primit 6.000.000 € degeaba, a fost dat afară. Avea lumea la picioare, dar a ajuns să se drogheze

UEFA i-a transmis un mesaj lui Istvan Kovacs, după finala Europa League! Fanii au reacționat imediat

Veste pentru Horațiu Moldovan: ”noul Oblak” pleacă în Premier League pentru 40.000.000€

Gestul făcut de Xabi Alonso după umilința din finala Europa League. S-a dus direct la Istvan Kovacs

Foto Ce lovitură! A refuzat naționala României și a fost convocat de altă țară la EURO 2024

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali mai vrea un jucător de la Gheorghe Hagi. Cine este ”numărul șase” la care visează patronul FCSB-ului

A început ”curățenia”: șapte jucători, OUT de la Oțelul dintr-un ”foc”

Oficial Dani Coman este noul președinte al lui FC Argeș

Semnează cu FCSB și are un salariu uriaș! Intră direct în top, peste Târnovanu și Șut

Citeşte şi

Oficial Fundaș pentru Tottenham: un fost jucător de la Real Madrid!

Englezii nu au dubii despre Radu Drăgușin: ”O experiență care va fi vitală pentru el”

PEROZLogodnica lui Jason Statham, val de reacții pe Instagram după ce a postat imagini nud din camera de hotel de la Cannes

FILM NOWAna de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de peste 1,6 milioane de like-uri. „Cât de frumoasă ești!”

Ce lovitură a dat Gigi Becali cu noul transfer de la FCSB: ”El și Rrahmani sunt între primii trei atacanți din România” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Lewandowski și-a decis viitorul. Anunț de ultimă oră al vedetei FC Barcelona care a marcat 41 de goluri în doi ani citeşte ştirea pe ziare.com

Amenzi de până la 15.000 de lei pentru șoferii care uită acest document. Se schimb legea în România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia și-a pus fanii pe jar cu noile fotografii. Artista, în dresuri transparente și cu decolteul la vedere: „Alex e norocos”

Digi World

Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"

Digi Animal World

Șerpii provoacă panică în mai multe orașe din România. Jandarmii intervin pentru a-i îndepărta din mașini, pereți și scări de bloc