Jucătorii naționalei României / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Claudiu Niculescu a criticat strategia FRF în legătură cu naționala României: ”Ce naiba ne aduce Liga Națiunilor?”

articol scris de Digi Sport
23.06.2022, 22:23
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

În meciurile din luna iunie din actuala campanie din Liga Națiunilor, România a reușit o singură victorie contra Finlandei (scor 1-0) și trei înfrângeri, cu Muntenegru (scor 0-2 și 0-3) și Bosnia și Herțegovina (scor 0-1).

În clasamentul grupei B3, România ocupă ultima poziție, cu doar trei puncte, iar șansele să ajungă între primele două clasate sunt destul de mici.

Claudiu Niculescu a criticat strategia FRF în legătură cu naționala României: ”Ce naiba ne aduce Liga Națiunilor?”

Claudiu Niculescu consideră că Federația Română de Fotbal a greșit stabilindu-i un obiectiv intermediar lui Edi Iordănescu încheierea grupei din Liga Națiunilor pe unul dintre primele două locuri.

Fostul atacant al lui Dinamo și actualul antrenor de la Poli Iași spune că echipa națională a României ar avea mai multe șanse de calificare la Campionatul European dacă actuala campanie pentru Liga Națiunilor ar fi fost sacrificată pentru a fi reconstruită prima reprezentativă.

Nu știu câte selecții aș fi avut acum, cu siguranță mult mai multe decât atunci. În anii 2005, 2006, 2007, eu și Danciu eram golgheteri în campionat și nu eram convocați. Erau jucători atunci la echipe mari, Pancu, Marius Niculae, Adi Mutu, Viorel Moldovan. Din păcate pentru fotbalul românesc, aria de selecțe este foarte restrânsă, dar trebuie să privim cu speranță, deși ne păcălim an după an.

Dacă tot am pus un antrenor nou, nu a fost bine cu Contra, nu a fost bine cu Mirel, l-am pus pe Edi, hai să sacrificăm Liga Națiunilor. Ce naiba ne aduce Liga Națiunilor? Dacă am fi sacrificat această campanie pentru a reconstrui echipa națională cu adevărat pentru preliminariile Campionatului European, am fi avut mai multe șanse.

Ce a făcut FRF cu acel obiectiv pentru Edi Iordănescu? A pus presiune și pe selecționer și pe jucători. Dacă ar fi avut ca obiectiv reconstrucția echipei naționale, cred că am fi avut mai multe șanse. Ar fi avut posibilitatea să testeze mai mulți jucători, putea să formeze un nucleu.

Așa, șansele să câștige grupa pentru Liga Națiunilor sunt compromise, deși să spunem că mai avem șanse de maximum 10 la sută. Riscăm să compromitem și calificarea la Campionatul European”, a declarat Claudiu Niculescu la emisiunea Digi Sport Special.

Programul României în Grupa 3 din Liga Națiunilor, Liga B

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2
ROMÂNIA – Muntenegru 0-3

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

Etichete: romania , frf , echipa nationala , claudiu niculescu , edi iordanescu , burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a reacționat imediat, după ce FCSB a devenit campioana României

Exclusiv Gigi Becali, mutări pentru Champions League! Câte transferuri a anunțat, după câștigarea titlului

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Live Video&Score PSG - Le Havre 1-2, ACUM, pe DGS 4. Oaspeții marchează din nou

Citeşte şi

Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”