Denis Alibec, în meciul Chindia - Farul / Foto: Profimedia

Denis Alibec, primul jucător ”accidentat” de VAR. Ciprian Marica a confirmat: ”S-a răcit mușchiul”

articol scris de Digi Sport
16.11.2022, 18:47
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Denis Alibec (31 de ani) a fost convocat de Edi Iordănescu la echipa națională pentru duelurile amicale cu Slovenia și Moldova din această lună, însă nu a putut fi prezent la lot din cauza unei accidentări.

Ciprian Marica, unul dintre acționarii grupării de la malul mării, a declarat că accidentarea lui Alibec s-a produs în ultima etapă, când Farul Constanța și Chindia au remizat, scor 1-1, cu VAR-ul în prim-plan.

Ciprian Marica, despre Denis Alibec: ”Este prima dată când un jucător se accidentează cu VAR”

Mai exact, VAR-ul nu a schimbat în vreun fel rezultatul final al partidei, însă l-a afectat destul de grav pe Denis Alibec.

În minutul 84 al jocului, ”centralul” Sebastian Colțescu a acordat o lovitură de pedeapsă, însă a cerut să verifice și VAR-ul înainte de toate. Tehnologia nu a funcționat deloc, iar Colțescu a trebuit să verifice faza la un ”VAR improvizat”.

Au trecut șapte minute de la momentul acordării penalty-ului și executarea sa. În acest timp, jucătorii s-au răcit serios, iar mușchii lui Denis Alibec au avut cel mai mult de suferit.

Denis Alibec s-a accidentat. E prima dată când un jucător se accidentează cu VAR. Măi, să stai câteva minute, să te răcești, să fii în verva jocului, să stai câte 5-7-10 minute pentru o decizie VAR... se răcește musculatura. Eu cred că accidentarea lui Alibec este din cauza VAR-ului. S-a răcit mușchiul. 

Oricât te-ai întinde tu pe acolo, nu e același lucru. Te răcești, mușchiul pleacă direct în sprint și uite că s-a rupt, s-a întins. Să vedem exact despre ce e vorba, dar cert este că nu e apt pentru echipa națională. Eu zic că e o pierdere pentru națională, Alibec era în formă”,  a declarat Ciprian Marica, conform sport.ro.

Denis Alibec a presimțit accidentarea: ”Am făcut și întindere”

La finalul partidei cu Chindia, Denis Alibec s-a arătat extrem de furios pentru întârzierea provocată de VAR. În același timp, atacantul a recunoscut că imediat după acea fază a suferit și o întindere musculară.

”Nu înțeleg, e bătaie de joc. Să stai 10 minute pentru o fază, să îți aduci telefonul din vestiar să revezi o fază...

Așa e la noi la fiecare meci, stau câte 10 minute să vadă un ofsaid. Păi stai 10 minute, te scoate din ritm, am făcut și întindere acum, la un sprint. Asta e România, nu vreau să dau vina pe asta, dar e frustrant.

Voi vedea mâine cum mă simt, dacă sunt bine, cu siguranță voi fi la lot”, declara Denis Alibec la finalul duelului cu Chindia.

Din păcate pentru el și echipa națională, după ce a fost supus mai multor controale amănunțite, staff-ul naționalei a decis că fotbalistul are nevoie de repaus pentru a nu i se agrava problema musculară.

  • În locul său a fost chemat Marius Ștefănescu de la OSK Sepsi Sfântu Gheorghe.

Etichete: denis alibec , ciprian marica , var


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Avertisment pentru Denis Alibec, înainte de posibilul transfer la FCSB: ”Va păți exact ca data trecută”

Conducerea Farului a reacționat, după ce a aflat de planurile lui Gigi Becali

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă