Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures

Edi Iordănescu a luat o decizie după ce a calificat-o pe România la EURO

articol scris de Digi Sport
19.11.2023, 15:39
  • Fotbal: Franța - Canada, duminică, 22:10, DGS 1

  • Fotbal: Italia - Bosnia si Hertegovina, duminică, 21:45, DGS 2

În urma victoriei din meciul cu Israel, scor 2-1, România a obținut calificarea mult dorită la EURO 2024.

La capătul unui parcurs foarte bun în grupă, unde naționala nu a cunoscut înfrângerea, Edi Iordănescu o poate duce pe România la EURO chiar de pe primul loc, dacă nu va pierde în ultimul meci cu Elveția. Acest lucru ne-ar asigura prezența în urna a doua valorică și adversari mai accesibili la tragerea la sorți. Înaintea acestei partide decisive, selecționerul Edi Iordănescu a luat o decizie.

Edi Iordănescu va lua o pauză și nu va mai comunica cu mass-media în următoarea perioadă

Într-un comunicat oficial emis de FRF, Edi Iordănescu și-a anunțat decizia de a petrece mai mult timp cu familia și de a lua o pauză după o campanie de calificare foarte solicitantă.

”Mă adresez vouă, dragi suporteri ai României și reprezentanți ai instituțiilor media, într-un moment de sărbătoare pentru fotbalul românesc, ca să vă mulțumesc, întâi de toate, pentru contribuția pe care o aveți la această performanță. Prin energia, afecțiunea, criticile, analizele, încrederea și resursele pe care le-ați alocat constant echipei naționale am putut să devenim mai buni și să obținem această calificare!

Vin în fața jurnaliștilor cu rugămintea de a respecta o decizie personală privind prezența mea în spațiul public pentru perioada de timp următoare și în speranța că iubitorii fobalului vor accepta argumentele mele.

După acțiunile media din ultima perioadă, urmează mâine o conferință de presă oficială a României premergătoare meciului cu Elveția, interviurile exclusive pentru deținătorii de drepturi tv, apoi conferința de presă după această partidă. În foarte scurt timp vom avea tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, cu acțiunile de presă aferente. Așadar, suficiente oportunități, în viziunea mea, ca să pot răspunde tuturor demersurilor jurnalistice și să oferim publicului român răspunsurile și reacțiile pe care le așteaptă.

Dincolo de acțiunile media oficiale ale echipei naționale însă, vă solicit respectuos să înțelegeți faptul că nu voi onora alte solicitări de interviuri telefonice, scrise, prezențe în cadrul emisiunilor.

Doresc să dedic puținele zile libere care vor fi înainte și după tragerea la sorți EURO 2024, în preajma sărbătorilor de iarnă, familiei mele. Și să-mi trag sufletul după o campanie fericită, reușită, dar în care am investit toată energia mea. Astfel încât foarte repede să revenim la pregătirea turneului final EURO 2024 cu toate forțele, la turație maximă!

Decizia mea vine inclusiv din respectul pe care îl port instituțiilor media din România. Nu aș putea onora toate solicitările, nu vreau ca anumiți jurnaliști să se simtă nedreptățiți, la fel cum nu accept o eventuală listă de priorități în onorarea solicitărilor media.

Deschis, transparent și sincer, așa cum mă știți, prefer să continuăm drumul bun în baza acelorași principii care ne-au ghidat și până azi.

Vă mulțumesc încă o dată,

Edward Iordănescu
Selecționerul echipei naționale de fotbal a României”, se arată în mesajul transmis pe site-ul oficial al FRF.

Etichete: romania , elvetia , israel , edi iordanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Pericolul ascuns din dulapurile de hotel. Locul în care e cel mai bine să-ți pui hainele atunci când mergi în vacanță

Mulți dintre noi ne grăbim să ne scoatem hainele din bagaje și să le așezăm în dulapul hotelului sau pensiunii, atunci când suntem în vacanță. Dar medicii avertizează asupra pericolelor ascunse din dulapurile de hotel.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La un an de la gluma virală făcută despre ea, Mihai Bobonete a dat ”nas în nas” cu Mădălina Ghenea! Ce a urmat: ”Ea a insistat”

Video&Foto Dan Petrescu, socru mic. A dansat pe rupte la nunta fiicei Rebecca. Cu cine s-a fotografiat

Oficial A spus "nu" când FRF l-a sunat să joace pentru România, iar acum va îmbrăca tricoul altei țări la EURO

O sportivă din România, dată jos din mașină în mijlocul străzii: ”Am spus `NU`”

Foto Meme-urile apărute după România - Liechtenstein 0-0: ”Tricolorii”, luați la țintă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

ADIO, Florinel Coman: 11.000.000 € + bonusuri! ”Jucătorul e așteptat să facă vizita medicală”

Exclusiv Suma total surprinzătoare ratată de ”Tricolori”! Câți bani ar fi încasat dacă România devenea campioană europeană

Jose Mourinho a făcut anunțul: ”E un jucător grozav, dar am auzit că e aproape de Galatasaray”

Victor Becali ”a dat cărțile pe față” în legătură cu revenirea lui Alexandru Cicâldău în SuperLigă

Citeşte şi

”Tricolorul” desemnat cel mai bun jucător de la Campionatul European de Minifotbal

Mesajul postat de Federația Română de Minifotbal, după ce România a pierdut dramatic finala CE

PEROZFiica Iuliei Albu, fabuloasă la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, unde a pășit ca pe podium. Fanii: „Este ireal de frumoasă!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

Soluția finală pentru atacul României lui Edi Iordănescu la EURO 2024, după dezastrul cu Liechtenstein citeşte ştirea pe Prosport.ro

Roland Garros 2024: cum s-a terminat finala feminină dintre Iga Swiatek și Jasmine Paolini citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”