Edi Iordănescu, la o conferință de presă / Foto: Sport Pictures

Video Exclusiv Edi Iordănescu, atacat fără milă: "Să-i dea salariul lui Anghel Iordănescu. E vrăjeală clauza aia, să fim corecți"

articol scris de Digi Sport
11.06.2022, 11:10
  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, DGS 1

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost aspru criticat înainte de meciul pe care România îl va juca astăzi, de la 21:45, contra Finlandei.

Costel Pană, fost jucător și antrenor în Liga 1, a avut cuvinte dure la adresa selecționerului, pe care l-a acuzat că a ajuns pe banca României "pe alte criterii".

Edi Iordănescu, atacat dur de Costel Pană

"A ajuns la echipa națională pe alte criterii, nu pe cele normale. Asta e părerea mea. FRF trebuie în mod normal să-i plătească salariu acum lui Anghel Iordănescu, nu lui Edi Iordănescu. El a spus că nu a venit la națională să-și strice cariera. Care carieră?

El a câștigat un campionat la CFR Cluj, acolo unde a avut o echipă formată de alții. Nu am nimic cu el, dar eu care am jucat 13 ani în Liga 1 și sunt antrenor de 20 de ani nu am nicio șansă să prind contract în Liga 2. Pentru că nu am loc de ei. Sunt antrenori care au primit zeci de șanse.

El crede că are o carieră în spate, dar nu are. A afirmat că dacă ar fi vrut rezultate imediat făcea altă selecție. Înseamnă că știe că nu o să fie dat afară. De ce a mai pus clauza aia atunci? Asta e vrăjeală. Haideți să fim și noi corecți", a spus Costel Pană la DigiSport  Matinal.

Iordănescu are în contract o clauză conform căreia în cazul în care termină pe locul 4 în grupa de Nations League, atunci FRF îi poate rezilia contractul unilateral. De asemenea, nici locul 3 nu-l scapă pe selecționer, însă în acest caz ar putea există o discuție și o evaluare a parcursului înainte de o posibilă reziliere.

La această clauză a făcut referire și Costel Pană, care spune că nu crede în veridicitatea ei.

Edi Iordănescu, cel mai slab debut al unui selecționer pe banca naționalei României în cei 100 de ani de istorie

Deznodământul jocului de la Zenica, 0-1, l-a trimis pe Iordănescu jr direct în istoria echipei naționale a României. Actualul selecționer a ”reușit” o contraperformanță unică în cei 100 de ani de când ”tricolorii” joacă meciuri la nivel internațional, de la Teofil Morariu, primul tehnician al României, încoace.

De-a lungul anilor, România a mai traversat perioade ”negre”, însă niciodată nu s-a întâmplat ca un selecționer să nu înregistreze nicio victorie în primele sale patru partide la echipa națională. Desigur, actualii ”tricolori” poartă de asemenea o vină, poate cea mai mare, în ”seceta” de rezultate, însă Edi Iordănescu va rămâne în istoria României cu acest record negativ.

  • 39 de selecționeri, inclusiv interimarii și cei care nu au condus propriu-zis naționala în niciun meci. Unii, precum Constantin Rădulescu, Gheorghe Popescu, Emerich Ienei, Anghel Iordănescu sau Victor Pițurcă, au pregătit România în două sau mai multe mandate.

Rezultatele lui Edi Iordănescu pe banca naționalei:

  • România - Grecia 0-1
  • Israel - România 2-2
  • Muntenegru - România 2-0
  • Bosnia - România 1-0

Până înaintea jocului cu Bosnia și Herțegovina, Edi Iordănescu era la egalitate cu legendarul Ștefan Kovacs, care, la rândul său, și-a început mandatul la cârma ”tricolorilor” în 1976 cu două eșecuri și un rezultat de egalitate, însă în al patrulea meci al dublului campion al Europei cu Ajax, România a învins Turcia cu 4-0.

  • În iunie 1922, a avut loc primul meci internațional al României, 2-1 cu Iugoslavia.
  • 48 este locul ocupat de România în clasamentul FIFA în acest moment. 57 este cea mai slabă clasare din istorie (februarie 2011, septembrie 2012), iar 3 este poziția cea mai înaltă atinsă de ”tricolori” (septembrie 1997).

Etichete: romania , echipa nationala , edi iordanescu , anghel iordanescu , costel pană


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de polițiști

Polițiștii au ridicat, miercuri, principalul suspect în cazul fetiței de doi ani găsită moartă într-o râpă, în Dolj. Potrivit unor surse din anchetă, este vorba despre unul dintre verișorii Raisei.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali a auzit că Miodrag Belodedici a fost prins băut la volan și nu a mai stat pe gânduri: ”Cinci ani!”

Foto În miez de noapte, ”au anunțat” pe site-ul oficial transferul lui Haaland! Ce s-a întâmplat după doar câteva ore

Negocierile s-au încheiat! I-au pus pe masă 150 de milioane €, Jose Mourinho a dat răspunsul final

Surprinzător! Imediat după meci a anunțat că are o relație cu sportiva din Rusia care a atras atenția întregii lumi

Italienii au făcut anunțul: echipa care îl așteaptă pe Cristi Chivu, după despărțirea de Inter

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Pe cine ar putea întâlni CFR Cluj și Univ. Craiova în play-off-ul Conference League! Variantele ”horror” și cele accesibile

Oficial Hansi Flick, prezentat oficial la Barcelona: ”E momentul nostru”

Oficial Florin Niță, OUT de la Gaziantep. Ce mesaj i-a transmis lui Marius Șumudică

”Mândria” lui Dinamo, după ce a ajuns la barajul de menținere/promovare în ultimele trei sezoane

Citeşte şi

Video Promisiunea făcută de Edi Iordănescu, înaintea amicalelor cu Bulgaria și Liechtenstein

”Este acest moment așa cum ți-l imaginai?” Răspunsul lui Nicolae Stanciu cu mai puțin de o lună înainte de EURO

PEROZA atras atenția mai ceva ca piloții. Emily Ratajkowski și-a lăsat la vedere costumul de baie, pe sub un costum de piele, la o cursă F1

FILM NOWKeanu Reeves, îndrăgostit până peste cap de Alexandra Grant. Cum a fost surprins actorul din „Matrix” alături de iubita sa

Dinamo l-a pus pe lista de achiziții pe căpitanul lui FCU Craiova! Ce plan au șefii „câinilor” cu el citeşte ştirea pe Prosport.ro

Declarații uluitoare după ce a jucat la meciul de adio al Generației de Aur: ”Sunt în doliu. Au fost împușcați în cap de lunetiști” citeşte ştirea pe ziare.com

Transformarea extraordinară a lui Radu Mazăre, în închisoare. Cum a ajuns să arate fostul edil al Constanței citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori, vizită la părinți, fără Kanye West. Temerile familiei legate de influența lui: "O folosește ca pe un panou publicitar"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori, vizită la părinți, fără Kanye West. Temerile familiei legate de influența lui: "O folosește ca pe un panou publicitar"

Digi World

Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”