Calificarea la Euro 2019 a produs o bucurie de nedescris în rândul fotbaliștilor lui Mirel Rădoi, care au sărbătorit ca la câștigarea unui trofeu

FRF pune presiune pe naționala lui Mirel Rădoi. ”De 54 de ani n-am mai avut acest obiectiv!”

22.11.2018, 20:13
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Mihai Stoichiţă, șeful Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, a anunțat noul obiectiv al naționalei U21, după calificarea la Euro 2019. Astfel, elevii lui Mirel Rădoi trebuie să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. O astfel de performanță se poate realiza doar dacă tricolorii mici vor ajunge în semifinalele competiţiei găzduite anul viitor de Italia şi San Marino.

”Este pentru prima oară când putem să visăm la o clasare mai bună la Campionatul European de tineret şi în acest fel să nu mai părem ruda săracă a olimpismului. Pentru că de 54 de ani fotbalul românesc nu a mai fost la Jocurile Olimpice. Aveam 10 ani când a avut loc acea ediţie, dar am avut onoarea de a fi antrenat de unii dintre cei care au jucat atunci, precum Gică Constantin, Ienei, Pârcălab şi aşa mai departe. Ne bucurăm pentru ceea ce au reuşit ei atunci, pentru că un loc 5 la Jocurile Olimpice în ziua de azi mi se pare o chestie aproape imposibilă”, a spus Stoichiță.

Oficialul FRF a mai precizat că un astfel de obiectiv trebuie inoculat fotbaliștilor de la naționala de tineret a țării noastre. ”Eu cred că trebuie să inoculăm jucătorilor de la naţionala de tineret această motivaţie de a juca la Jocurile Olimpice. Pentru că în fotbal a cam dispărut motivaţia olimpismului. Şi de aceea trebuie să încercăm să revenim asupra acestui lucru şi să facem din participarea la Jocurile Olimpice un obiectiv”, a adăugat Stoichiţă.

Mihai Stoichiță: ”Cum să nu știe? Ce, trăiesc în lumi paralele?”

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei Tehnice a FRF a menţionat că jucătorii echipei naţionale de seniori a României au ştiut că trebuie să mai marcheze un gol în partida câştigată cu Muntenegru (1-0), ultima din Liga Naţiunilor, pentru a nu cădea în urna a 4-a la tragerea la sorţi a EURO 2020.

”Ar trebui să vedem mai mult partea plină a paharului şi să nu speculăm faptul că unii dintre jucători n-au ştiut (n.r. - că România are nevoie de o victorie cu 2-0 în meciul cu Muntenegru). Cum să nu ştie? Ce, trăiesc în lumi paralele? Eu cred că se interpretează lucrurile astea şi e păcat pentru că nu văd de ce să stricăm o atmosferă pe care Cosmin Contra a creat-o la echipa naţională. Dacă ne uităm la urnele valorice, aşa cum au fost ele delimitate, vedem că tot aceleaşi echipe le întâlnim. Fie că eşti în urna a treia, fie că eşti într-a patra, tot cu aceleaşi echipe joci. Facem prea mare caz de lucrul ăsta”, a mai precizat Stoichiţă.

 

Preşedintele Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a fost prezent, joi, la conferinţa organizată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, la care au participat şi reprezentanţii a 28 de federaţii sportive, în cadrul căreia a fost evaluat potenţialul olimpic al României în perspectiva participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la jumătatea ciclului olimpic.

Dorința lui Rădoi, înaintea tragerii la sorți a grupelor de la EURO 2019

Naţionala de tineret a României se va afla în ultima urnă la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European Under 21 din 2019. UEFA a anunţat componenţa urnelor pentru extragerea de vineri, iar România face parte din urna a treia, unde au fost repartizate şase echipe. Alături de "tricolorii" mici se mai află Serbia, Croaţia, Belgia, Austria şi Polonia.

Din prima urnă fac parte Italia, Germania şi Anglia, iar urna a doua le va avea în componenţă pe Spania, Danemarca şi Franţa. Mirel Rădoi a declarat ce echipe și-ar dori în grupă. 

"Am încercat să îmi fac o grupă și am mers pe Germania, Danemarca, Austria și România. Este dificil de spus pentru că, până la urmă, toate echipele sunt valoroase. O grupă accesibilă este greu de spus în acest moment. Totuși, Danemarca din urna a doua sau Austria ar putea fi. Dar, repet, este un campionat European și toate echipele sunt valoroase", a spus Mirel Rădoi la plecarea spre Bologna, acolo unde va avea loc tragerea la sorți pentru EURO 2019.

Etichete: jocurile olimpice , romania u21 , mihai stoichita , mirel radoi , euro 2019 , romania u21 euro 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

Exclusiv Florin Prunea l-a sunat pe Emil Boc: ”Niște trepăduși”. Ce i-a spus primarul Clujului: ”Nu era adevărată”

Elias Charalambous i-a adus titlul FCSB-ului după nouă ani, iar acum a făcut anunțul despre viitorul lui

După ce suporterii Rapidului au decis să nu facă deplasarea la Cluj, fostul lider de galerie a reacționat

Citeşte şi

Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG

Alertă cu Luca Mihai, jucătorul băgat în spital de Homawoo. ”Este foarte, foarte grav, traversează niște momente...”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”