Gabriel Torje, în duel cu N'Golo Kante/ Foto: Getty Images

Gabi Torje face analiza anului 2019: ”Fotbalul românesc a descoperit o generație”

17.12.2019, 20:49
  • Minifotbal: România-Bosnia şi Herţegovina (”sferturi”), joi, 21:00, DGS1

  • Fotbal: Olanda - Canada, joi, 22:15, DGS 1

Gabriel Torje (30 de ani) este încrezător în ceea ce privește viitorul naționalei de tineret. Mijlocașul care a evoluat ultima oară în Turcia, la Sivasspor, aplaudă performanța României U21 din această vară.

România U21 a fost elimiantă în semifinalele competiției de Germania, scor 4-2, dar și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice din vara următoare.

Torje: ”La echipa națională U21 a fost un grup extraordinar”

”Dacă ar fi fost, pe final, o calificare la Campionatul European, ar fi fost un an bun pentru fotbalul românesc. Mai avem o șansă cu acest baraj. Să zicem că a fost un an în care fotbalul românesc a descoperit o generație, un an care ne dă speranțe pe viitor cu cei de la U21 și cei care au făcut pasul la echipa mare.

Părerea mea e că la echipa naționala U21 a fost un grup extraordinar, au fost o forță împreună. Au jucat contra altor jucători U21. Când faci pasul la echipa mare se schimbă totul. Eu am fost la echipa națională de tineret, am stat acolo patru ani de zile. E greu pentru că dai acolo de cei mai buni jucători din fiecare țară”, a spus Gabriel Torje, la gala GSP.

  • Torje este liber de contract din această vară, după ce s-a despărțit de Sivasspor, actualul lider din Turcia.

Noul selecționer U21 va fi numit pe 14 ianuarie

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a dezvăluit subiectele abordate în cadrul Comitetului Executiv. Unul dintre acestea și, poate, cel mai important, a fost numele viitorului selecționer al naționalei de tineret, post lăsat liber de Mirel Rădoi, care a preluat prima reprezentativă.

Adrian Mutu este unul dintre favoriții pentru banca tehnică a naționalei de tineret. Decizia finală va fi anunțată pe data de 14 ianuarie, în cadrul unei noi ședinte a Comitetului Executiv.

Președintele FRF a dezvăluit că Mutu a fost propus de mai mulți membri ai Comitetului Executiv: ”Un subiect care s-a aflat astăzi pe ordinea de zi a fost legat de selecționerul echipei U21. S-a discutat profilul viitorului selecționer pentru naționala de tineret, pentru ceea ce înseamnă continuitate și performanță. Mihai Stoichiță a venit și a prezentat aceste concluzii, urmând să luăm o decizie pe data de 14 ianuarie.

Au fost mai multe nume care s-au menționat. Cei din Comisia Tehnică au avut posibilitatea de a menționa câte trei nume. În momentul de față este o listă chiar mai lungă. Adrian Mutu este unul dintre cei care a strâns un număr de voturi destul de semnificativ. Am avut o relație foarte, foarte bună cu Adrian Mutu. Așteptăm luna ianuarie, pe 14 ianuarie avem o ședință de Comitet Executiv. Și noi ne-am dorit să putem să avem un nume”, a spus Răzvan Burleanu.

 

Etichete: romania u21 , gabriel torje


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Evocă cele mai întunecate pagini ale istoriei umane”

Autoritățile ucrainene au făcut publice fotografii șocante cu un prizonier de război ucrainean întors acasă după doi ani de captivitate în Rusia. Bărbatul, care făcea parte din echipa de pază a centralei nucleare de la Cernobîl, a fost luat prizonier în martie 2022 și eliberat după doi ani, la sfârșitul lunii trecute. Starea lui Roman Gorilik este deplorabilă, amintind de lagărele de concentrare naziste, potrivit autorităților ucrainene.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Patru cluburi nu au primit licența UEFA și sunt OUT din cupele europene

A anunțat despărțirea de Dan Petrescu, după 8 ani! Mesajul de adio

Selecționerul Bulgariei n-a stat pe gânduri: a spus, cu subiect și predicat, ce crede că va face România la EURO 2024

Tragedie! Au murit îmbrățișați după ce au căzut peste 600 de metri

PSG a reacționat, după atacul fără precedent al lui Kylian Mbappe

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Echipa favorită să-l transfere pe Albion Rrahmani + Suma pentru care ar putea pleca de la Rapid: ”Interes major!”

Florin Andone, la Dinamo? Reacția lui Andrei Nicolescu: "Ar însemna să-mi fac mie rău"

16.000.000 €? Un campion cu FCSB poate prinde transferul carierei

Ce lovitură! Ofertă "greu de refuzat" pentru Ianis Hagi, după ce Rangers l-a pus pe lista de transferuri

Citeşte şi

Adio, Qatar! România, în preliminariile CM 2022: tricolorii au terminat pe locul 3 în Grupa J și ratează barajul

News Alert Decizia luată de UEFA după incidentele de la România - Kosovo

PEROZSofia Vergara, ședința foto din tinerețe care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Actrița a pozat nud printre boabe de cafea

FILM NOWNicole Kidman și Zac Efron, scene fierbinți în cea mai nouă comedie romantică. Îi despart 20 de ani, dar au chimie pe ecran

Date secrete din insolvența de la Dinamo! Bani de play-off, rezultate de matineu citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos! Gabriela Ruse a avut noroc și e în semifinale la Roland Garros! citeşte ştirea pe ziare.com

Apare o nouă taxă în România. Când intră în vigoare, sunt loviți acești români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Digi World

Ce este „ad breaks”, funcția testată acum de Instagram. Utilizatorii sunt revoltați: „Pare o mișcare agresivă pentru a câștiga mai mulți bani!”

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF