Octavian Popescu, după România - Muntenegru / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Ilie Dumitrescu, analiză după România - Muntenegru: verdict dur pentru ”tricolori” și jucătorul din Liga 1 care a fost ”senzațional”

articol scris de Digi Sport
15.06.2022, 01:00
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

România a fost învinsă de Muntenegru cu 0-3, în etapa a patra a fazei grupelor Ligii Națiunilor.

La finalul jocului, în analiza făcută la Digi Sport Special, Ilie Dumitrescu a oferit un verdict dur pentru fotbaliștii echipei naționale a României: au fost depășiți la toate capitolele de muntenegreni.

VIDEO cu rezumatul meciului România - Muntenegru 0-3:

Ilie Dumitrescu, analiză după România - Muntenegru

În privința remarcaților, Ilie Dumitrescu a indicat un singur nume din echipa României, Răzvan Marin, în timp ce jucătorul care s-a evidențiat într-un mod negativ a fost Alex Maxim.

Ilie Dumitrescu a fost impresionat, în schimb, de Risto Radunovic, fundașul stânga legitimat la FCSB, despre care a spus că a făcut un joc ”senzațional”.

Ne-a surprins din nou în această seară Muntenegru. Pe părțile laterale, și Radunovic, care a făcut un joc senzațional, și Vesovic au reușit să facă un pressing de întâmpinare la cei pe care îi aveau în zonă, Ștefănescu, cel care nu a fost într-o seară foarte bună, și Mihăilă.

Mă uitam la linia asta de mijloc, Răzvan Marin a fost singurul care a fost în joc, a avut câteva apariții la finalizare, dar e greu cu un jucător. Maxim a fost surprins de ritmul jocului, nu se informa. Foarte greu de depășit în orice zonă această linie defensivă a Muntenegrului.

Când făceau pressing, mergeau cu ambele linii, deci era foarte greu să primești între linii. E o echipă incomodă Muntenegru, dar mă așteptam să ne marcheze, dar uite că o fază fixă face diferență, având fundași foarte puternici, Mugosa, care apare foarte bine la fazele fixe.

Am primit gol din fază fixă, de acolo totul s-a rupt. Puteam să intrăm în meci dacă la acțiunea aceea, la pasa lui Tănase pentru Pușcaș, golul nu era anulat. Dacă era 1-2, puteam spera la ceva. După faza aia, lucrurile au devenit foarte clare. Echipa Muntenegrului m-a surprins și la nivel mental.

E clar că adversarul a fost net superior, forță, viteză, agresivitate. Ei ne laudă pe noi, că avem jucători de calitate, dar pe mine m-au surprins muntenegrenii cu tehnica asta superioară. Erau dezinvolți în orice zonă a terenului, cereau în profunzime.

Ne-au depășit la toate capitolele. În niciun moment n-am avut speranță, cum am avut în Bosnia. De data asta, n-am reușit, până la golul lor, să tragem spre poartă. Cam același scenariu din meciul tur. E o echipă solidă, o echipă grea”, a declarat Ilie Dumitrescu.

România, ultima în grupă

România încheie, astfel, prima acțiune din actuala ediție a Ligii Națiunilor cu trei puncte, după 0-2 și 0-3 cu Muntenegru, 0-1 cu Bosnia și 1-0 cu Finlanda.

În celălalt meci al grupei de marți, Bosnia a câștigat 3-2 cu Finlanda.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu este pe ultimul loc al grupei 3 din Liga B a Ligii Națiunilor. Lider e Bosnia, cu opt puncte, pe locul doi se află Muntenegru, cu șapte puncte, în timp ce a treia clasată este Finlanda, care are patru puncte.

Programul României în Grupa 3 din Liga Națiunilor, Liga B

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2
ROMÂNIA – Muntenegru 0-3

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

Etichete: romania muntenegru , ilie dumitrescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Napoli, gata să plătească 10.000.000€ pentru un fotbalist din SuperLiga

Exclusiv Dani Coman a ales antrenorul ideal pentru Rapid: ”Cel mai îndreptățit să vină”

A semnat până în 2027 cu Real Madrid, dar poate pleca la vară: i-a fost stabilit deja prețul

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”