Denis Alibec a suferit o leziune fibrilară la piciorul stâng / Foto: Captură Digi Sport

La Alibec nu e vorba despre o recidivă, dar vestea nu este neapărat bună. Cât stă pe tuşă + Reacţia fotbalistului

articol scris de Digi Sport
03.09.2021, 17:24
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Denis Alibec a ieşit accidentat în minutul 74 al partidei Islanda-România, scor 0-2. Atacantul CFR-ului reuşise un meci foarte bun până atunci şi tocmai de aceea indisponibilitatea atacantului este cu atât mai dezamăgitoare pentru selecţionerul Mirel Rădoi.

România va juca împotriva selecţionatelor din Liechtenstein, pe 5 septembrie (pe teren propriu), şi Macedonia de Nord, pe 8 septembrie (în deplasare). Amblele partide din grupa J de calificare la CM 2022 Qatar vor începe la 21:45 şi pot fi urmărite pe Digi Sport şi digisport.ro.

Accidentarea lui Alibec nu e o recidivă, dar va absenta cel puţin o lună

Toată lumea s-a speriat când l-a văzut pe fotbalist că renunţă să joace şi se întinde pe gazon deoarece s-a gândit că este vorba despre o recidivă în zona inghinală. Denis a fost operat în iarnă, când juca la Kayserispor, iar perioada de repaus se putea prelungi foarte mult.

Vestea bună e că nu e vorba de o ruptură musculară în locul operat, ci de o probabilă leziune fibrilară la muşchiul pulpei, zona din faţă.

Alibec va efectua un RMN sâmbătă dimineaţă şi doar după obţinerea rezultatului se va şti clar despre ce e vorba.

Oricum, la prima vedere medicii cred că perioada de pauză este de circa o lună, cel puţin.

Reacţia lui Alibec după accidentarea din meciul cu Islanda

"Important e că am câștigat, nu contează cine marchează. Am venit cu gândul la victorie și s-a văzut. Ne-am mobilizat împreună cu staff-ul și cred că am făcut un meci bun.

Îmi pare rău, chiar nu pot să duc 3 luni fără să mă accidentez, nu știu ce să mai fac, mă pregătesc, fac prevenție, dar degeaba. Ceva se întâmplă cu mine și chiar vreau să fac niște analize.

Eu zic că putem lua cele 6 puncte (n.r. din meciurile cu Liechtenstein şi Macedonia de Nord). Dacă vom juca așa, nu cred că poate să ne oprească nimeni. Suntem o echipă bună, cu jucători de calitate.

Toți cei care au intrat azi au făcut diferența. M-am simțit foarte bine, nu mă așteptam să fie așa mulți (n.r. români) în Islanda. Le mulțumim! Aveam tricoul promis, dar l-am dat lor pentru că m-au impresionat", a declarat Alibec, pentru FRF.

Partide rămase de disputat din Grupa J:

  • 5 septembrie 2021: Islanda – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Liechtenstein, Germania – Armenia (21:45)
  • 8 septembrie 2021: Armenia – Liechtenstein (19:00), Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania (21:45)
  • 8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)
  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Câte echipe din Europa se califică la CM 2022 din Qatar

Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naționale, dintre care 13 vor fi din Europa.

Primele 10 naționale europene calificate la CM 2022 vor fi câștigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naționale.

În baraj se califică echipele naționale clasate pe locul 2 în grupele preliminare și cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/2021 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum funcționeză barajul pentru CM 2022

Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși șase capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

Vor fi astfel 6 capi de serie, care se vor duela cu alte 4 echipe care au terminat pe locul 2 în grupele preliminare CM 2022, plus 2 formații provenite din Liga Națiunilor.

Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.

VIDEO ISLANDA – ROMÂNIA 0-2. Au marcat: Man (47), Stanciu (83)

Etichete: denis alibec , accidentare alibec , program romania cm 2022 , video islanda romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”

Avertisment pentru Denis Alibec, înainte de posibilul transfer la FCSB: ”Va păți exact ca data trecută”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”