Antrenament România / Foto: FRF.ro

Mesaj clar pentru jucătorii României, înaintea meciului cu Bosnia: "Joacă, câştigă şi dă-ne peste nas la toţi!”

articol scris de Digi Sport
07.06.2022, 09:45
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

România va juca în această seară pe terenul Bosniei, de la ora 21:45, în al doilea meci din Liga Națiunilor. Meciul poate fi urmărit și în format Live Text pe site-ul digisport.ro.

Mesaj clar pentru jucătorii României înaintea meciului cu Bosnia: "Joacă, câştigă şi dă-ne peste nas la toţi!”

Elevii lui Edi Iordănescu caută să spele rușinea din meciul cu Muntenegru, pierdut cu 0-2. Pentru a le arăta tuturor că totul a fost doar o întâmplare, Vasile Miriuță este de părere că jucătorii României ar trebui să demonstreze mai mult pe teren și mai puțin la nivel declarativ.

"(n.r. dacă Liga Naţiunilor trebuia abodată diferit) Eu cred că am luat-o prea în serios, am văzut şi celelalte echipe joacă cu fotbalişti din campionatul intern, noi aducem aceiaşi jucători de afară, nu le mai dau nume. Cu Muntenegru puteam juca cu cei din campionatul intern şi dacă pierdeai nu te lua nimeni la ceartă. Eu cred că trebuia să le dăm şanse mai multe.

Suntem de mândra minune, dar putem câştiga în Bosnia, depinde de atitudinea jucătorilor, să demonstreze că a fost un accident cu Muntenegru. Jucând şi câştigând ne pot da peste nas, nu prin declaraţii. Joacă, câştigă şi dă-ne peste nas la toţi!”, a spus Miriuţă, potrivit Prima Sport.

Edi Iordănescu cere răbdare pentru ca jocul României să funcționeze

La conferința de presă premergătoare meciului cu Bosnia, programat marți la ora 21:45, noul tehnician al României le-a cerut suporterilor români, înainte de toate, răbdare. 

"S-au strâns foarte multe nerealizări, campanii ratate, eșecuri, frustări, supărări, adunate în timp, care apasă mult mai tare decât lumea din exterior înțelege. Mă așteptam să găsesc acest lucru, dar nu așa de profund.

Este important, ca să reușim să-i redresăm din punct de vedere mental, să le dăm încredere. Încerc tot timpul să le arăt calea și să-i asigur că trebuie să aibă încredere. Au valoare, au potențial, dar este foarte important să ne scuturăm de trecutul care nu este reușit, să avem gândirea și exprimarea corectă în teren.

Acea acțiune (meciurile amicale cu Grecia și Israel, scor 0-1, respectiv 2-2) a fost una destul de benefică pentru mine, deoarece am tras anumite concluzii. Nu am putut să trag toate concluziile.

Nu am putut să închid cercul, să am o analiză completă, pentru că știți prin câte am trecut atunci. Eu, în acest moment, am undeva la 15 zile de lucru în total cu echipa.

Pot să vă asigur că sunt un antrenor extrem de dedicat, implicat, muncitor, consecvent, dar nu sunt magician. Nu pot să repar lucruri care s-au întâmplat în ani de zile și să întorc situația în doar câteva zile", a transmis Edi Iordănescu. 

Program Grupa 3, Liga B, în Liga Naţiunilor 2022-2023

În Liga Naţiunilor, programul României cuprinde patru meciuri în luna iunie şi două în septembrie.

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 21:45
Finlanda – Muntenegru 21:45.

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 16:00
ROMÂNIA – Finlanda 21:45.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

Lot România pentru meciurile din luna iunie din Liga Naţiunilor

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 16/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 7/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 13/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 72/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 24/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 23/3), Darius Olaru (FCSB, 4/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 53/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 12/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 8/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 18/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 6/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 38/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 24/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 16/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8).

Etichete: romania , edi iordanescu , vasile miriuta , liga natiunilor , bosnia - romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor după accidentarea lui Dennis Man

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Real Madrid s-a decis! L-a pus pe lista de transferuri pe unul dintre jucătorii sosiți vara trecută

Galeria Rapidului nu mai are răbdare cu Bogdan Lobonț: ”E jale! E o pălărie mult prea mare”

Citeşte şi

Aur pentru România la Europenele de canotaj, în proba ”regină”

Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”