Edi Iordănescu la o conferință de presă / Foto: Sport Pictures

Până când are contract Edi Iordănescu cu naționala României. Când i s-a prelungit automat înțelegerea

articol scris de Digi Sport
20.11.2023, 14:14
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Edi Iordănescu (45 de ani) a reușit calificarea României la EURO 2024, după 2-1 cu Israel, cu un meci înainte de finalul campaniei pentru competiția din Germania, care va începe 14 iunie.

Dacă e să dăm crezare informațiilor lansate din preajma selecționerului, actualul antrenor nu va mai continua în actuala postură după turneul final.

Iordănescu jr. a preluat naționala în ianuarie 2022, pentru un contract până la finalul grupei din Liga Națiunilor, iar în octombrie același an i-a fost prelungită înțelegerea, în ciuda retrogradării în Liga C, până la finalul actualelor preliminarii.

Adică, în mod normal, antrenorului i se termina înțelegera marți, pe 21 noiembrie, la miezul nopții.

Edi Iordănescu are un salariu de 25.000 de euro pe lună la naționala României. În prima parte a contractului a avut 20.000 de euro pe lună

Totuși, o clauză trecută în documente îi prelungea automat selecționerului prezența pe banca echipei naționale până pe 14 iulie 2024, adică la finalul turneului din Germania.

Rămâne de văzut acum ce se va întâmpla cu selecționerul României după participarea la turneul final. La fel ca în cazurile lui Cosmin Contra și Mirel Rădoi, federația probabil că îi va oferi o prelungire a contractului, dar dacă e să ne luăm după informațiile ”pe surse” oferite înaintea jocurilor decisive, Edi nu va a accepta să continue ca selecționer.

Pe perioada în care a pregătit echipe pentru Liga Națiunilor, Edi Iordănescu a avut un salariu de 240.000 de euro pe an. După prelungire, salariul său a crescut de la 20.000 de euro pe lună la 25.000 de euro pe lună. Deci 240.000 de euro în primul contract, respectiv 300.000 de euro pe în cel de-al doilea.

Ce anunța FRF după ce i-a prelungit contractul lui Edi Iordănescu, în octombrie 2022

"Edward Iordănescu nu a avut parte de un contract diferit de cel propus și celorlalți tehnicieni cu care s-a negociat în decembrie 2021 și ianuarie 2022. Reamintim faptul că același contract a fost și pe masa negocierilor cu domnul Ladislau Boloni.

Faptul că astăzi Iordănescu este în continuare pe banca tehnică a Echipei Naționale se datorează faptului că, deși am încheiat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, ultimele meciuri au arătat că există speranță și că Echipa Națională este pe un drum bun. Indiferent de antrenorul care ar fi pregătit tricolorii în Liga Națiunilor, decizia Comisiei Tehnice a FRF ar fi fost aceeași.

Clauza la care se face referire, conform căreia contractul încetează dacă ne clasăm pe locul 4, s-a activat automat la finalul partidelor din Liga Națiunilor. Dar, în urma ședinței Comisiei Tehnice, s-a constatat că Edward Iordănescu este antrenorul potrivit pentru obținerea calificării la EURO 2024 și s-a decis că cel mai bine este să mizăm pe continuitate, iar decizia a fost validată de către Comitetul Executiv al FRF. Astfel, Edward Iordănescu a semnat la începutul lunii octombrie un nou contract valabil pe perioada preliminariilor pentru EURO, cu prelungire automată în eventualitatea calificării la turneul final.

În plus, reamintim faptul că înainte de a se discuta cu domnul Edward Iordănescu, a existat dialog nu doar cu Ladislau Boloni, dar și cu alți tehnicieni. Având în vedere faptul că, din diverse motive, niciunul dintre aceștia nu a putut prelua echipa națională s-a mers către un tehnician din generația tânără, iar dintre aceștia Edward Iordănescu este tehnicianul cu cea mai mare experiență și cel mai bun CV", se arăta în comunicatul FRF, la vremea respectivă.

Ce de declarat Edi Iordănescu pe 20 noiembrie despre contractul lui

”Contractul meu nu contează. Nu e un subiect. Are zero importanță. Cei din conducerea FRF vor merge cu mine la EURO, pentru că s-a prelungit. Ce urmează după, contează prea puțin acum.

Președintele a dorit continuitate și după Liga Națiunilor și ce a zis acum nu e o surpriză. I-am mulțumit pentru încredere. A contat enorm încrederea primită.

Și mai mult decât orice a contat că mi-a dat mână liberă totală. Spre rușine mea, nu am găsit timpul ca înainte de meciuri să-l informez de echipa de start și despre planurile mele”, a declarat Iordănescu jr, înaintea meciului cu Elveția.

Jocul România - Elveția este programat marți, pe 21 noiembrie, de la 21:45 și va putea fi urmărit în format Live Text pe digisport.ro. La ora 01:00, cele mai importante faze video din meci vor fi disponibile pe site.

Galerie Foto

Video rezumat Israel - România 1-2

Etichete: edi iordanescu , selectioner romania , antrenor romania , salariu iordanescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

Emoții mari pentru echipa națională: încă o accidentare înainte de EURO 2024!

Jackpot! Salariu de 5 milioane de euro pentru Edi Iordănescu

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”