Viorel Moldovan, înainte de Germania - România de la Hamburg / Foto: Gettyimages

Viorel Moldovan, ultimul marcator al României contra Germaniei, prefațează duelul de la Hamburg: "Nu cred că luam multe"

articol scris de Digi Sport
05.10.2021, 14:37
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

România urmează să întâlnească naționala Germaniei, la Hamburg, vineri, de la 21:45, în al 7-lea meci de calificare la Campionatul Mondial 2022 al Grupei J.

Viorel Moldovan, care a marcat ultimul gol al tricolorilor contra Germaniei, la Euro 2000, a vorbit despre meciul care îi așteaptă pe elevii lui Mirel Rădoi.

Viorel Moldovan, amintiri de la reușita contra Germaniei

România - Germania de la Euro 2000 s-a terminat 1-1, după ce Viorel Moldovan a deschis scorul în minutul 5, iar Mehmet Scholl a egalat după 28 de minute de joc. Totuși, în ciuda faptului că a avut o grupă extrem de dificilă, unde pe lângă naționala "panzerelor" s-au mai aflat Anglia și Portugalia, iar România a terminat pe locul doi și s-a calificat în sferturile de finală.

Moldovan își aduce aminte cu plăcere de acea perioada a naționalei României.

"Îmi amintesc golul. A fost la Campionatul European din 2000, în Olanda. Am făcut un egal atunci. Golul a venit după o pasă a lui Adrian Ilie. Va fi un meci complicat cu Germania la Hamburg.

M-aș bucura ca, după meciul de vineri, să nu mai am acest titlu, să nu mai fiu ultimul «tricolor» care a marcat împotriva Germaniei. Vreau să văd o echipă a României organizată, solidară, cu dorință și motivație să obțină un rezultat pozitiv, chiar dacă avem în față Germania. 

În 2000, nemții erau obosiți. Era un final de ciclu și la ei. După ce au terminat atunci pe ultimul loc și au fost eliminați într-un mod rușinos, s-au schimbat foarte multe. Practic, atunci a avut loc o reformă extraordinară a Federației Germane de Fotbal și au schimbat filosofia, liniile și cam tot. Atunci erau jucători pe final de carieră, cu o motivație scăzută. După eliminarea din 2000, a fost momentul zero pentru fotbalul german", a declarat Viorel Moldovan, pentru Fanatik.

Viorel Moldovan: "Avem și noi probleme, dar am arătat bine la ultimele meciuri"

Fostul atacant al naționalei României, Viorel Moldovan, a făcut o scurtă analiză înainte de meciul pe care tricolorii o să-l joace în Germania.

"Din punctul meu de vedere, va fi un bonus dacă vom obținute un rezultat pozitiv, pentru că bătălia noi o dăm cu Armenia și Macedonia. Până la urmă, important este să câștigăm jocul cu Armenia. Cred că vom câștiga.

Dacă vor reuși un rezultat pozitiv împotriva Germaniei, cu atât mai bine. Ar fi un bonus pe care trebuie să-l apreciem, care ne va ajuta fără îndoială în configurarea clasamentului.

Important este să câștigăm meciurile cu adversarele noastre directe pentru ocuparea locului 2. E clar că Germania s-a schimbat foarte mult odată cu venirea lui Flick. Au de unde alege, au jucători de calitate.

Din câte am observat, toți jucătorii importanți au fost convocați. E clar că pornesc favoriți de departe, dar în fotbal nu se știe niciodată. Așa cum Macedonia a reușit să câștige. Într-adevăr, într-o perioadă mai complicată pentru Germania, era Low. Până la urmă, obiectivul nostru consider că va fi meciul cu Armenia. Tot ce se va obține în plus de la jocul cu Germania, punct sau puncte, sunt bine-venite și e clar că ne vor da moral și încredere.

Nu cred că vom lua multe goluri. Chiar dacă avem și noi anumite probleme, ultimele jocuri dau o anumită încrede, din punct de vedere al organizării defensive. E clar că și adversarii au fost alții", a mai spus Moldovan, conform sursei citate.

Etichete: romania , germania , viorel moldovan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Florin Prunea ”tremură” pentru Dinamo. Avertisment înaintea barajului cu Csikszereda

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

”Cum e să te bați doar pentru locul 2?” Răspunsul lui Xavi, după Almeria - Barcelona 0-2

Veste bună pentru Rapid înaintea derby-ului cu FCSB! Jucătorul s-a operat și a început recuperarea

Citeşte şi

Oficial Germania și-a anunțat lotul pentru EURO 2024: absențe de marcă!

Anunțul făcut de FRF despre biletele pentru meciurile de pregătire cu Bulgaria și Liechtenstein

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”