George Pușcaș și Florin Andone / Foto: Getty Images

Exclusiv Analiza amplă a lui Ilie Dumitrescu, după România - Spania 1-2. Cine a fost omul meciului: ”Toată lumea, botez, nuntă, mare realizare”

06.09.2019, 23:41
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

România - Spania 1-2. Ilie Dumitrescu a făcut o analiză amplă a duelului de pe Arena Națională, pe care România l-a pierdut în fața Spaniei (1-2). Analistul Digi Sport a vorbit despre dezechilibrul apărut în defensiva lui Cosmin Contra, chiar dacă selecționerul a preferat un sistem cu 5 fundași.

"Probabil Cosmin a analizat foarte bine adversarul și a decis să abordeze cu un sistem cu 5 fundași, cu 3 la mijloc, iar Keşeru cobora de multe ori să-l blocheze pe Busquets când adversarul intra în posesie. Când joci cu 5 pe linia de fund, se creează undeva un dezechilibru.

Creezi o densitate mai ales contra unei echipe care joacă foarte elaborat și complex pe construcţia echipei. Ce înseamnă asta? Era foarte complicat ca noi să gestionăm acestă posesie a Spaniei. Și aici intervine și dezechilibrul ăsta. Când stai cu 5 pe linia de fund, pe construcţie, Spania sau echipele care au această calitate și un joc bazat pe construcție, se cheamă să-ți păstrezi poziția atunci când începe construcția.

Deci Ceballos şi Rodrigo îi fixau pe Toşca şi Benzar, iar un atacant stătea cu cei 3 fundaşi centrali. Deci undeva apărea un dezechilibru pentru că ei, cu trei jucători, fixau, pe construcţie, 5 jucători de-ai noştri”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

George Pușcaș a fost omul meciului România - Spania 1-2

Chiar dacă Florin Andone a fost cel care a marcat singurul gol al tricolorilor, Ilie Dumitrescu a fost convins de evoluția lui George Pușcaș, pe care l-a văzut cel mai bun om al lui Contra. Atacantul lui Reading a câștigat 3 din cele 4 dueluri cu Sergio Ramos și 4 din 6, cu Llorente.

”Eu i-am văzut pe Ramos, pe Llorente. Cu Puşcaş, era foarte complicat doi contra unu, la fundașii lor centrali, pe construcţie, super-complicat. Nici n-avem jucători. Puşcaş a fost cel mai bun jucător al nostru. Stăteai retras, departe de poartă. Ce făceai?

Jocul direct pe Puşcaş şi Puşcaş a încercat două chestii, s-a întors cu adversarul său, Ramos, şi toată lumea botez, nuntă, felicitări, am făcut mare realizare. E foarte complicat.

Pentru că Răzvan Marin a început jocul foarte prost, nu a reuşit să aducă plusul când intra în posesie, era foarte departe, erau curse din alea de 20-25 de metri, era foarte uşor de contracarat. Mai ales că Ruiz, Saul, în linia de mijloc, în afară de faptul că au o tehnică foarte bună şi e greu să le iei mingea atunci când îţi intră în posesie, fac şi faza defensivă foarte bine. Mai ales Saul, şcoala Atletico Madrid”. a mai spus fostul mare internațional.

Ilie Dumitrescu: ”Lipsa posesiei ne-a făcut să obosim”

Ilie Dumitrescu susține și că mijlocașii centrali, Stanciu, Marin și Deac, au alergat tot meciul după posesia pe care le-am cedat-o ibericilor. În momentul în care mingea era la ai noștri, aceștia intrau în pană de idei, din cauza oboselii. Cei trei au avut în total doar 3 deposedări. ”Furia Roja” a avut o posesie de 67%, păstrând mingea și atunci când a evoluat în inferioritate numerică.

”Am început jocul slab, ezitant şi am fost încă în joc pentru că Tătăruşanu a avut o seară fantastică. Aţi văzut cu câtă uşurinţă atacau zonele libere între fundaşi. Ei caută, ei asta antrenează, ei au reţetă, au unguent, au antidot. Şi pentru 5 şi pentru 4 şi pentru orice sistem. Dar noi nu am mai putut să ne punem în valoare calitatea jucătorilor noştri când intram în posesie pentru că eram epuizaţi.

Ei alergau foarte mult în gol să intre în posesie. Deac nu a mai putut să dribleze, Stanciu la fel Răzvan Marin la fel. Îţi pierzi încrederea pentru că nu ai posesia, nu eşti în joc, nu ai mingea, îţi pierzi încrederea. S-a schimbat sistemul 10 minute după pauză, îl urci pe Chiricheş, mutare foarte bună. Dar Deac a trecut în bandă, dar nu a venit cu Jordi Alba. Şi asta ar trebui să se înţeleagă când schimbi sistemul, s-a trecut la un 4-2-3-1, cu Keşeru mai în spate, Chircheş, Răzvan Marin, Deac şi Stanciu în stânga.

Asta trebuia să înţeleagă şi Deac şi Stanciu, să aibă tot timpul fundaşii laterali în faţă. Nu să stai pe aceeaşi linie, pentru că orice pasă se joacă în spatepe tău şi este foarte greu de contracarat. Aşa s-a ajuns la centrarea pentru Paco Alcacer", a încheiat Ilie Dumitrescu.

Clasament Grupa F

  • 1. Spania 5 5 0 0 15 puncte
  • 2. Suedia 5 3 1 1 10 puncte
  • 3. Norvegia 5 2 2 1 8 puncte
  • 4. România 5 2 1 2 7 puncte
  • 5. Malta 5 1 0 4 3 puncte
  • 6. Insulele Feroe 5 0 0 5 0 puncte

Programul României în preliminariile Euro 2020

  • 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2, Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia 0-2, Malta – România 0-4, Spania – Suedia 3-0
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia 0-4, Norvegia – Malta 2-0, România – Spania 1-2
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Etichete: romania spania , ilie dumitrescu , george puscas


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct

Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"

Costel Gâlcă a transmis un mesaj clar după ce a învins-o pe FCSB

Citeşte şi

Pentru Champions League! FCSB ar avea pe listă trei români care joacă în străinătate

Italienii au dat detalii despre accidentarea lui George Pușcaș! Ce șanse are să fie la EURO

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”