Anglia - Danemarca, de la EURO 2020 / Foto: Getty Images

Galerie Foto Anglia - Danemarca 2-1. Englezii sunt în finala EURO 2020, după un penalty controversat!

articol scris de Digi Sport
08.07.2021, 00:45
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Anglia a învins Danemarca, cu scorul de 2-1, și s-a calificat în finala Campionatului European la capătului unui meci dramatic.

Scorul a fost deschis de Damsgaard, în minutul 29. Danezul a înscris cu o execuție superbă din lovitură liberă. Pickford a plonjat inutil. Danezul a ajuns astfel la al patrulea gol în opt prezențe la naționala Danemarcei.

Anglia, cea de-a doua finalistă a Campionatului European

În minutul 37, Raheem Sterling a avut șansa de a restabili egalitatea, a ajuns la centrarea lui Kane, dar a ratat în fața lui Kasper Schmeichel.

Egalitatea a fost restabilită, în minutul 39, după autogolul lui Kjaer. Căpitanul danezilor a trimis în propria poartă, din alunecare.

Reprizele de prelungiri le-au aparținut elevilor lui Southgate. În minutul 94, Harry Kane putea înscrie, după o pătrundere pe flancul drept. Kane a șutat, dar Kasper Schmeichel a avut o intervenție de excepție.

În minutul 98, englezii au creat un moment fotbalistic superb. După execuția loviturii de la colțul terenului de către Phil Foden, Maguire a trimis cu capul, dar balonul a fost respins. Grealish a preluat și a șutat spre poarta lui Schmeichel, dar portarul danez a avut o intervenție foarte bună. Faza a continuat cu Sterling care a preluat și a șutat, dar execuția sa a lăsat de dorit, iar mingea a trecut peste transversală.

Scorul final al partidei a fost stabilit la sfârșitul primei reprize de prelungiri. Arbitrul a acordat un penalty controversat la intrarea lui Maehle asupra lui Sterling. Kane a executat lovitura de la unsprezece metri, Schemeichel a intuit bine colțul și a respins balonul care a ajuns din nou la atacantul englez. Atacantul lui Tottenham nu a mai ezitat și a trimis mingea în poarta Danemarcei.

Finala Campionatului European, dintre Italia și Anglia, se joacă duminică, 11 iulie, de la ora 22:00, la Londra. Partida poate fi urmărită, în format LIVE TEXT, pe site-ul digisport.ro.

 

Galerie Foto

UPDATE Min. 120+2: Finalul prelungirilor!

UPDATE Min. 114: Martin Braithwaite preia balonul și șutează spre poarta lui Pickford. Goalkeeper-ul englez reușește să respingă în corner.

UPDATE Min. 106: A început repriza a doua a prelungirilor!

UPDATE Min. 105+4: S-a încheiat prima repriză a prelungirilor!

UPDATE Min. 105: Gool Anglia! Harry Kane execută lovitura de la unsprezece metri, Kasper Schmeichel intuiește bine și respinge balonul, dar atacantul Angliei ajunge la minge și trimite în poarta Danemarcei.

Anglia - Danemarca, de la EURO 2020 / Foto: Getty Images

UPDATE Min. 102: Penalty pentru Anglia! Joackim Maehle are o intervenție dură asupra lui Raheem Sterling, iar arbitrul dictează lovitură de la unsprezece metri.

UPDATE Min. 98: Phil Foden execută lovitura de la colțul terenului, Maguire trimite cu capul, dar balonul este respins. Jack Grealish intră în posesia balonului și șutează spre poarta lui Schmeichel, dar portarul danez intervine foarte bine. Faza continuă cu Raheem Sterling care preia și șutează, dar execuția sa lasă de dorit, iar balonul trece peste poartă.

UPDATE Min. 94: Ocazie uriașă pentru Anglia! Harry Kane preia balonul, avansează pe flancul drept și șutează, dar Kasper Schmeichel are o intervenție de excepție și înlătură pericolul.

UPDATE Min. 91Începe prima repriză de prelungiri!

UPDATE Minutul 90+7 Finalul primelor 90 de minute, semifinala intră în prelungiri.

UPDATE Minutul 75: Englezii au reclamat penalty la Harry Kane, dar acesta îl faultase în prealabil pe Poulsen.

UPDATE Minutul 73: Ocazie Anglia! Șut înșelător al lui Mason Mount,portarul danez respinge peste transversală.

UPDATE Minutul 55: Ocazie Anglia! Lovitură de cap a lui Maguire, dar Schmeichel reușește o paradă de excepție.

UPDATE Minutul 39: Goool Anglia!!! Centrare a lui Saka și Kjaer trimite în propria poartă din alunecare, presat de Sterling. Al 10-lea autogol de la această ediție.

Autogolul lui Simon Kjaer / Foto : Getty Images

UPDATE Minutul 37: Ocazie Anglia! Centrare Harry Kane, dar Sterling ratează în fața lui Schmeichel.

UPDATE Minutul 29: Goool Danemarca!!! Damsgaard deschide scorul din lovitură liberă! Pickford a plonjat inutil. Este al patrulea gol în 8 prezențe la naționala Danemarcei.

Mikkel Damsgaard a deschis scorul în meciul Anglia - Danemarca, din semifinalele EURO 2020 / Foto: Getty Images

UPDATE Minutul 26: Mikkael Damsgaard trimite un șut cu efect care trece puțin pe lângă poartă. Emoții pentru fanii engkezi.

UPDATE Minutul 13: Acțiune a lui Sterling, dar șutul lui nu-i dă mari emoții lui Kasper Schmeichel.

Înainte de meci, Harry Kane a avut un tricou special dedicat danezului Christian Eriksen, fostul său coechipier de la Tottenham.

UPDATE Minutul 1: A început partida. Anglia a câștigat 14 din utimele 16 meciuri pe Wembley, marcând 44 de goluri și încasând doar 4. Dar singura înfrângere a venit în fața Danemarcei, 0-1 în octombrie 2020.  


Echipele de start:

Anglia (4-2-3-1): Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Saka, Mount, Sterling - Kane. Selecționer : Gareth Southgate.

Danemarca (3-4-3): Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard - Stryger Larsen, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Braithwaite, Dolberg, Damsgaard. Selecționer: Kasper Hjulmand.

Italia a reușit să se califice în finala de pe Wembley după un meci dramatic cu Spania, câștigat la penalty-uri. Acum, Anglia are șansa de a se califica în ultimul act, pe care îl va juca chiar ”acasă”. Danemarca, însă, este o echipă care și-a vândut scump pielea, mai ales în fazele eliminatorii, unde a reușit să treacă de Țara Galilor și Cehia.

Anglia - Danemarca, ora 22:00, LIVE TEXT pe digisport.ro. Se decide a doua finalistă de la EURO 2020

De partea cealaltă, Anglia este favorită pentru câștigarea turneului. Nu doar pentru că joacă la Londra, ci și pentru că a avut, până acum, un parcurs impresionant, cu patru victorii, un singur rezultat de egalitate și zero goluri primite!

Selecţionerul englez Gareth Southgate, care a făcut din semifinale obiectivul unui turneu reuşit înainte de debutul EURO 2020, a declarat că echipa sa nu se va mulţumi cu locul său din penultimul act cu Danemarca, programat miercuri.

"Ceea ce este interesant pentru noi, este faptul că nu ne vom mai mulţumi cu o semifinală, în timp ce în urmă cu trei ani, chiar dacă decepţia a fost mare (înfrângere cu Croaţia, 1-2 după prelungiri, la Cupa Mondială), exista sentimentul că este un mare progres", a spus Southgate.

"Noi am egalat ce am realizat acolo, dar nu va fi suficient pentru a mulţumi echipa. Este un semn pozitiv", a adăugat el.

Kasper Schmeichel, portarul danez al lui Leicester, a fost protagonistul unui moment savuros la conferința de presă premergătoare meciului de pe Wembley. A fost întrebat dacă trofeul ”va veni acasă”, sloganul englezilor înainte de fiecare turneu final.

”A fost vreodată acasă? Nu știu, l-ați câștigat vreodată?”, a fost replica tăioasă a lui Schmeichel, la întrebarea reporterului, care a replicat ”În 1966 a fost acasă” (n.r. - Cupa Mondială din 1966).

”Aceea nu a fost Cupa Mondială?”, a închis Schmeichel.

Dacă va ajunge în finala EURO 2020, Danemarca va fi urmărită din tribună de Christian Eriksen. Acesta a fost invitat la finală de UEFA, alături de paramedicii care i-au salvat viața.

Anglia - Danemarca, ora 22:00, LIVE TEXT pe digisport.ro. Echipele probabile:

  • Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Sancho, Mount, Sterling - Kane
  • Danemarca: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Vestergaard - Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Braithwaite, Dolberg, Damsgaard

Etichete: anglia , danemarca , semifinale euro 2020 , anglia - danemarca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Italia este noua campioană a Europei! Rezultatele complete de la EURO 2020

Galerie Foto Nemții au descoperit ce dispozitiv a purtat Georgina Rodriguez prins de sutien, la meciul Belgia - Portugalia

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă