Photo Illustration, Kyiv, Ukraine - 29 Jul 2021
11 arestări pentru postări pline de ură pe Facebook. Anglia a anunţat alte ţări cu privire la 123 de conturi "criminale"
Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal după finala EURO 2020, cu Italia
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Galerie Foto Italia - Spania 1-1 (4-2 d.l.d.), în semifinalele EURO 2020. ”Squadra Azzurra” merge în finală la capătul unui meci spectaculos

articol scris de Digi Sport
06.07.2021, 22:50

Italia se impune în fața Spaniei, scor 1-1, 4-2 (după loviturile de departajare) și devine prima echipă calificată în finala Campionatului European.

Italy v Spain - UEFA Euro 2020: Semi-final
Italia este prima echipă calificată în finala Campionatului European / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Elevii lui Luis Enrique au început mai bine întâlnirea cu Italia, au dominat complet prima repriză. Prima ocazie majoră a partidei a venit în minutul 13, atunci când Pedri a reușit o pasă superbă care l-a lăsat pe Oyarzabal singur cu Donnarumma, însă acesta nu a reușit să finalizeze și a pierdut posesia balonului.

Italia, prima echipă calificată în finala EURO 2020

Galerie Foto

Italienii au avut și ei o ocazie, în minutul 21, prin Emerson. Acesta a avansat pe flancul stâng, a pasat la Immobile, care, la rândul său, a trimis către Barella. Acesta a ezitat în fața porții lui Unai Simon și a pierdut balonul.

În minutul 33, Dani Olmo a avut șansa de a deschide scorul partidei. Acesta a avansat spre poarta lui Donnarumma și a șutat puternic de la marginea careului, dar balonul a trecut mult peste bara transversală.


Prima ocazie majoră a Italiei a venit la sfârșitul primei reprize. Emerson a șutat de la distanță mică, dar tentativa sa a nimerit bara.

Italienii au deschis scorul, prin Federico Chiesa, în minutul 60. Acesta a șutat cu piciorul drept, de la marginea careului, în stânga lui Unai Simon.

Douăzeci de minute mai târziu, după o acțiune superbă a lui Dani Olmo și a lui Alvaro Morata, cel din urmă a trimis cu stângul, pe jos, în dreapta lui Donnarumma.

În cele două reprize de prelungiri, niciuna dintre cele două echipe nu au reușit să se distanțeze pe tabelă. Spaniolii puteau marca în minutul 98. Dani Olmo a executat o lovituă liberă de la distanță și a trimis balonul în stânga lui Donnarumma, dar portarul a avut o intervenție de excepție și a respins tentativa. Mingea a ajuns la Morata care a preluat și a șutat, dar tentativa sa a fost respinsă de defensiva italiană.

În cea de-a doua repriză de prelungiri, Domenico Berardi a trimis mingea în poarta lui Unai Simon, dar reușita sa nu a fost validă, arbitrul indicând ofsaid.

Loviturile de departajare au început cu câte o ratare de fiecare parte, a lui Manuel Locatelli și a lui Dani Olmo. Gianluigi Donnarumma a adus victoria Italiei, după ce a reușit să pareze șutul lui Alvaro Morata. Jorginho a fructificat șansa oferită de Donnarumma, iar Italia s-a calificat în finala EURO 2020.

În cea de-a doua semifinală, se vor duela Anglia și Danemarca, într-o partidă ce va avea loc tot pe Wembley și care va putea fi urmărită, în format LIVE TEXT, pe site-ul digisport.ro.

Italia - Spania 1-1 (4-2 d.l.d.), în semifinalele EURO 2020

Jorginho înscrie pentru Italia. Italia – Spania 4-2

Alvaro Morata execută, dar Donnarumma apără. Italia – Spania 3-2.

Federico Bernardeschi înscrie pentru Italia. Italia – Spania 3-2.

Thiago Alcantara înscrie pentru Spania. Italia – Spania 2-2.

Leonardo Bonucci înscrie pentru Italia. Italia – Spania 2-1.

Gerard Moreno înscrie pentru Spania. Italia – Spania 1-1.

Andrea Belotti înscrie pentru Italia. Italia – Spania 1-0.

Dani Olmo execută, dar balonul trece peste poartă. Italia – Spania 0-0.

Manuel Locatelli execută, dar Unai Simon apără. Italia – Spania 0-0.

Min. 120: Finalul prelungirilor! Urmează loviturile de departajare!

Min. 110: Domenico Berardi reușește să trimită balonul în poarta lui Unai Simon, dar arbitrul indică ofsaid, iar golul este anulat.

Min. 106: A început a doua repriză a prelungirilor!

Min. 105+1: Se încheie prima repriză a prelungirilor!

Min. 102: Gerard Moreno centrează în interiorul careului, dar Donnarumma intervine și boxează balonul. Marcos Llorente preia și șutează dar șutul său este blocat de Leonardo Bonucci.

Min. 98: Ocazie uriașă pentru Spania! Dani Olmo execută lovitura liberă de la distanță și trimite balonul în stânga lui Donnarumma, portarul are o intervenție bună și respinge balonul, Morata preia și șutează dar tentativa sa este blocată.

Min. 95: Aymeric Laporte încearcă să îl angajeze pe Maroc Llorente cu o pasă în adâncime, dar trimite prea puternic.

Min. 91: Începe prima repriză de prelungiri!

Min. 90+4: Finalul timpului regulamentar! Urmează două reprize de prelungiri.

Min. 80: Gool Spania! Dani Olmo și Alvaro Morata păcălesc defensiva italiană cu un un-doi, Morata trimite cu stângul, pe jos, în dreapta lui Gianluigi Donnarumma, după ce rămâne singur cu goalkeeper-ul italian.

Italy v Spain - UEFA Euro 2020: Semi-final
Italia - Spania, în semifinalele EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 68: Unai Simon respinge tentativa lui Domenico Berardi care șutează pe jos spre centrul porții, din interiorul careului.

Min. 60: Gool Italia! Federico Chiesa preia la marginea careului, își așează balonul pentru piciorul drept și are o execuție de excepție în partea stângă a lui Unai Simon.

Italy v Spain - UEFA Euro 2020: Semi-final
Italia - Spania, în semifinalele EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 53: Federico Chiesa intră în posesia balonului la marginea careului și șutează la poarta lui Unai Simon, dar goalkeeperul iberic apără fără probleme.

Min. 52: După o fază frumoasă pe contraatac creată de jucătorii Spaniei, balonul ajunge la Sergio Busquets care șutează, dar balonul trece peste poartă.

Min. 50: Dani Olmo centrează balonul în careul Italiei, dar Di Lorenzo intervine și înlătură pericolul de la poarta lui Gianluigi Donnarumma.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+1: Arbitrul fluieră finalul primei reprize!

Min. 45: Ocazie uriașă a Italiei! Insigne avansează spre poarta lui Unai Simon, îi pasează scurt lui Emerson în partea stângă care șutează de la distanță mică, dar balonul nimerește bara.

Min. 39: După un schimb frumos de pase, balonul ajunge la Jordi Alba, acesta îi trimite lui Mikel Oyarzabal în flancul drept, care șutează puternic din prima. Mingea trece mult peste poarta lui Donnarumma.

Min. 33: Dani Olmo are șansa de a deschide scorul. Avansează spre poarta lui Gianluigi Donnarumma și încearcă să marcheze cu un șut de la marginea careului, dar balonul trece mult peste bara transversală

Min. 25: Ocazie mare pentru Spania! Dani Olmo preia un balon deviat de Oyarzabal și șutează din interiorul careului în dreapta lui Gianluigi Donnarumma. Portarul italian este pregătit și respinge mingea.

Min. 21: Ocazie uriașă pentru Italia. Emerson avansează pe flancul stâng, îi pasează lui Ciro Immobile, care la rândul său trimite către Barella. Acesta ezită în fața porții lui Unai Simon și pierde balonul.

Min. 15: Ferran Torres reușește să își creeze o ocazie frumoasă și trimite de la marginea careului, dar balonul trece mult pe lângă poarta lui Donnarumma.

Min. 13: Pedri reușește o pasă superbă care îl lasă pe Oyarzabal singur cu Donnarumma, însă acesta nu reușește să finalizeze și pierde posesia balonului.

Min. 9: Ferran Torres încearcă să trimită spre Dani Olmo, dar pasa trimisă este prea puternică, iar mingea iese de pe teren în aut de poartă.

Min. 1: A început partida!


Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, Insigne

  • Rezerve: Sirigu, Meret, Locatelli, Belotti, Berardi, Pessina, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Bastoni, Florenzi, Toloi
  • Selecționer: Roberto Mancini

Spania: Unai Simon – Jordi Alba, Laporte, Eric Garcia, Azpilicueta – Pedri, Sergio Busquets, Koke – Olmo, Oyarzabal, Ferran Torres

  • Rezerve: De Gea, Sanchez, Diego Llorente, Pau Torres, Marcos Llorente, Morata, Gerard Moreno, Thiago Alcantara, Gaya, Rodri, Fabian Ruiz, Traore
  • Selecționer: Luis Enrique

Italia - Spania 1-1 (4-2 d.l.d.), în semifinalele EURO 2020

Italia a început EURO 2020 cu un succes clar, chiar ”acasă”, la Roma, 3-0 cu Turcia, același rezultat pe care l-a obținut și în runda a doua, când a învins Elveția pe ”Olimpico”.

În al treilea joc din grupă, selecționata lui Roberto Mancini a trecut cu 1-0 de Țara Galilor, asigurându-și calificarea în optimile EURO 2020 de pe primul loc al grupei A, cu maximum de puncte și fără gol primit.

În optimi, Italia nu a mai reușit același joc convingător din grupe, însă a reușit să se califice în dauna Austriei, însă după 120 de minute, scor 2-1. În sferturi, formația lui Roberto Mancini a întâlnit primul nume mare la acest Campionat European, Belgia, echipă pe care a învins-o cu 2-1 și s-a calificat în semifinalele competiției.

Spania, în schimb, a început rezervat EURO 2020, cu două remize în primele partide, 0-0 cu Suedia și 1-1 cu Polonia. Ibericii au oferit, însă, o demonstrația de forță în runda a treia din faza grupelor, când au învins Slovacia cu 5-0 și s-au calificat în optimi.

În prima fază eliminatorie, Spania a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Croația, scor final 5-3, după 3-3 la finalul celor 90 de minute, în timp ce calificarea în semifinale a fost obținută la loviturile de departajare, în dauna Elveției.

Italia - Spania LIVE TEXT, ora 22:00, în semifinalele EURO 2020. Echipele probabile

  • Italia: Donnarumma - Di Lorenzoo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne
  • Spania: Simon - Azpilicueta, Laporte, P. Torres, Alba - Koke, Busquets, Pedri - F. Torres, Morata, Olmo

Etichete: wembley , italia - spania , semifinale euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Neverosimil! Manchester United a ajuns în finala FA Cup, dar ce s-a întâmplat pe Wembley va rămâne în istorie
Coventry City v Manchester United - Emirates FA Cup - Semi Final - Wembley
Cine e Danny Makkelie, arbitrul care a stârnit controverse la Real - PSG 3-1
FC Internazionale v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
A venit "nota de plată" după ce mii de oameni contagioşi s-au îmbulzit la porţile stadionului Wembley la finala EURO 2020
Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”