Marius Marin i-a acuzat pe maghiari de rasism, după România U21 - Ungaria U21 2-1 / Foto: Profimedia, Instagram @mariusmarinofficial

Reacția Federației Maghiare de Fotbal, după greșelile de arbitraj și acuzațiile de rasism de la meciul cu România U21

articol scris de Digi Sport
28.03.2021, 16:23
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

România U21 a învins Ungaria U21 în a doua rundă din grupele EURO 2021, scor 2-1, la capătul unui meci marcat de greșeli de arbitraj și acuzații de rasism.

La scurt timp după joc, căpitanul naționalei României U21, Marius Marin, a postat pe contul său de Instagram mesajul: "Țiganii ăștia, cum ne strigați voi pe teren, v-au bătut 2-1. Hai, România!". Ulterior, mesajul a fost șters.

Reacția Federației Maghiare de Fotbal, după greșelile de arbitraj și acuzațiile de rasism de la meciul cu România U21

"În ciuda victoriei, jurnaliștii și managerii din România au fost mai îngrijorați de arbitraj. Ei spus că arbitrul belgian Lawrence Visser a făcut două greșeli care au afectat rezultatul: un penalty în minutul 50 la Andrei Ciobanu, și un un fault la acțiunea premergătoarea golului Ungariei", a scris publicația maghiară Nemzeti Sport, care a amintit și de acuzațiile lui Marius Marin.

Sursa citată a solicitat un punct de vedere al Federației Maghiare de Fotbal, după incidentele de pe Boszik Arena. Forul de la Budapesta s-a limitat să transmită că, la rândul său, a fost nevoit să șteargă mai multe comentarii jignitoare apărute pe rețelele de socializare, după triumful României în fața Ungariei.

"Deși în acest meci s-au văzut îmbunătățiri față de precedentul joc din grupă, naționala Ungariei nu a reușit, din nefericire, să își atingă obiectivul, acela de a câștiga. În ceea ce privește celelalte evenimente din meci, nu considerăm că are rost să le mai discutăm acum.

Trebuie adăugat că multe comentarii lipsite de fair-play de pe rețelele de socializare au fost șterse după meci. Responsabilitatea jucătorilor este una foarte mare în această privință", a transmis departamentul de comunicare al Federației Maghiare de Fotbal.

Clasamentul Grupei A de la Euro U21, înaintea ultimei etape

România se va califică în mod cert în sferturile turneului final, evident, cu o victorie în ultima rundă, când întâlnește Germania, joc programat marți, de la ora 19:00, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă. În acest caz, selecționata lui Adrian Mutu ar face șapte puncte, două peste cele cinci pe care le poate acumula Olanda dacă obține o victorie cu Ungaria.

România poate ieși din grupă și cu o remiză în fața Germaniei, însă are nevoie să marcheze de cel puțin două ori. La 0-0, s-ar face un clasament în trei, iar ”tricolorii” ar fi eliminați, dacă Olanda bate Ungaria, din cauza golaverajului general inferior în comparație cu al nemților. În cazul unui 1-1, România s-ar califica doar dacă Olanda câștigă partida cu Ungaria cu 1-0.

În cazul unei înfrângeri în ultima etapă în fața Germaniei, șansele României la calificare nu sunt zero, însă pentru accederea în sferturi este nevoie ca Olanda să piardă sau să remizeze cu Ungaria.

Etichete: ungaria , romania u21 , rasism , marius marin , ungaria u21


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

Remiza cu ”U” Cluj i-a ”pus capac”! Un fan dinamovist și-a spart televizorul: ”Încă se poate uita la emisiune”

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Video Exclusiv ”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3

Citeşte şi

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

George Pușcaș a salvat-o pe Bari de la o nouă înfrângere în Serie B

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”