Arsenal nu va putea să-l folosească pe Mkhitaryan (nr. 7) în finala de la Baku

Arsenal le-a promis prime imense jucătorilor, dacă vor câștiga Europa League

23.05.2019, 13:33
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Arsenal Londra face tot posibilul să cucerească Europa League. "Tunarii" au câștigat singurul lor trofeu european în 1994, Cupa Cupelor, ulterior desființată. Jucătorii au promise prime imense pentru aducerea trofeului pe Emirates. Antrenorul Unai Emery își va duce echipa în Azerbadjan încă de sâmbătă.

Arsenal Londra a alocat nu mai puțin de 11,3 milioane de euro pentru primele fotbaliștilor, dacă ies învingători în finala cu Chelsea, de la Baku. Fiecare jucător va primi între 113.000 și 570.000 de euro pentru un succes pe 29 mai, conform presei britanice. Miza cea mare este participarea în viitorul sezon în grupele Ligii Campionilor. Clasarea pe locul 5 în Premier League îi va permite lui Arsenal doar participarea în grupele Europa League.

Arsenal Londra pregătește cu mare atenție partida cu Chelsea, din finala Europa League. "Tunarii" vor juca un amical la LASK Linz, din Austria, cu porțile închise, iar sâmbătă vor pleca spre capitala Azerbaidjanului.

Arsenal și Chelsea nu vor fi însoțite de prea mulți fani

Stabilirea locului disputării finalei la Baku, în Azerbaidjan, pe continentul asiatic, a stârnit multe proteste din partea fanilor celor două echipe. Arsenal și Chelsea nu au reușit nici pe departe să vândă cele 6.000 de biletele alocate de UEFA fiecărui club pentru partida de pe 29 mai. Primul club a reușit să dea aproximativ 3.500 de tichete, iar de-al al doilea mai puține, 2.000.

Suporterii celor două echipe ar trebui să scoată din buzunare aproximativ 900 de euro pentru a ajunge direct cu avionul de la Londra, plecare marți, la Baku, cu o escală la Doha, și întoarcerea joi. La aceasta s-ar adăuga cazarea și celelalte cheltuieli, ceea ce ar ridica suma la peste 1.100 de euro.

Doi fani ai lui Chelsea vor pleca cu opt zile înainte

Doi suporteri ai lui Chelsea care nu au avut bani pentru varianta rapidă au decis să-și facă un traseu de 5.571 km, pe care să-i acopere în opt zile. Fanii de pe Stamford Bridge vor zbura cu două avioane, vor călători 24 de ore cu un tren, vor lua și un taxi, după care vor parcurge ultima parte tot pe calea ferată.

Traseul pe care cei doi fani ai lui Chelsea îl vor parcurge de la la Londra la Baku

Suporterii lui Arsenal cer ca finala să se joace pe Wembley

Suporterii lui Arsenal au lansat o petiție către UEFA în care solicită ca finala Europa League să se dispute pe stadionul Wembley din Londra.

"Pe lângă numeroasele probleme logistice fără precedent care au făcut imposibilă călătoria fanilor lui Arsena şi Chelsea la finala Europa League, decizia UEFA de a organiza meciul la Baku l-a forţat pe internaţionalul armean Henrikh Mkhitaryan să rămân la Londra de teamă să nu aibă de suferit din cauza conflictului de lungă durată dintre Armenia şi Azerbaidjan.

Deşi pare nerealistic, această petiţie solicită UEFA să recunoască efectele nefaste ale deciziei sale şi să mute finala de la Baku pe stadionul Wembley, din Londra. Prin semnarea acestei petiţii, veţi fi solidari cu fanii lui Arsenal şi Chelsea, lui Mkhitaryan şi jocului de fotbal în sine", se arată în petiţia intitulată "Boycott Baku" postată pe site-ul change.org.

Finala Europa League este programată pe 29 mai, de la ora 22:00, și va putea fi urmărită la Digi Sport 1, dar și în format live video pe site-ul digisport.ro.

 

Etichete: chelsea , finala europa league , arsenal , uefa , arsenal chelsea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 2-1, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Spectacol total în Gruia

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Banner-ul afișat de suporterii Rapidului la meciul cu CFR, după ce au refuzat să facă deplasarea la Cluj

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Citeşte şi

Video Spectacol în Premier League. Liverpool - Tottenham 4-2 / Chelsea - West Ham 5-0

Video Cole Palmer, direct în istoria Premier League

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”