Ilie Dumitrescu e analist Digi Sport / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv De ce CFR Cluj a avut probleme mari cu Rennes chiar dacă a avut și doi oameni în plus? Explicațiile lui Ilie Dumitrescu

26.10.2019, 15:14
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

CFR Cluj a reușit o nouă "minune" și s-a impus pe terenul lui Rennes în grupele Europa League cu 1-0. Francezii au jucat din minutul 5 în 10 oameni, după eliminarea portarului, iar din startul părții secunde a fost eliminat și Canavinga.

Astfel, ardelenii puteau profita de acest avantaj uriaș, dar cu toate acestea, nu au reușit să pună mari probleme echipei care a învins campioana PSG cu 2-1 în etapa a doua din Ligue 1. Prezent în studioul Fotbal Club, Ilie Dumitrescu a explicat acest aspect.

"Eu am înţeles. Un aspect extrem de important şi recunoscut şi de către Petrescu. De ce această echipă (n.r: Rennes) a bătut PSG de două ori într-o lună sau două. Pentru că băieţii ăştia, deşi au fost inferioritate numerică, având o capacitate de efort şi o forţă fizică şi o pregătire net superioară, au reuşit să acopere zonele, au reuşit să pună probleme, să ţină de minge.

Pentru că, dacă nu eşti pregătit fizic, nu ai cum să ţii de minge. Deci echipa asta de asta a şi fost felicitată de antrenor, pentru că a făcut un efort admirabil, cu disciplină, din punct de vedere tactic. Pe fază defensivă, e greu să te aperi în 8 împotriva unei echipe puternice. CFR e o echipă puternică. Mai e o mică problemă: în superioritate, ar fi trebuit să gestionezi, chiar dacă e plusul ăsta de forţă.

Şi tu, ca antrenor, îţi dai seama de tehnica adversarului, de forţă, de viteză şi de pregătire. În prima repriză, ocaziile importante le-a avut CFR. Ce să schimbi când tu, în prima repriză, ai fost net superior?", a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Rennes - CFR 0-1 | Statistici echilibrate, deși clujenii au avut superioritate numerică

Cu toate că ar fi trebuit ca superioritatea numerică să se simtă, CFR nu a reușit mare lucru mai ales în repriza secundă. După eliminarea portarului Mendy și marcarea golului de către Deac, clujenii au condus ostilitățile în repriza secundă, însă au fost aproape să fie egalați în repriza a doua, cu toate că Rennes a mai pierdut un om, după eliminarea lui Camavinga, din minutul 46.

Astfel, conform statisticilor, CFR a avut o posesie doar ușor mai bună, 52 la sută, însă ceea ce surprinde este că echipa lui Dan Petrescu a avut cu doar 17 pase bune mai multe decât adversara (307 spre deosebire de 290 ale lui Rennes).

În plus, clujenii nici nu și-au creat ocazii imense, cu toate că au avut 3 șuturi pe poartă, față de doar unul al francezilor, explicabil având în vedere eliminările.

Diferența a făcut-o însă pregătirea fizică mult mai bună a câștigătoarei Cupei Franței. În plus, tehnica superioară a francezilor s-a văzut și la numărul de faulturi. Rennes a comis 12 faulturi, iar CFR, aproape dublu, 23.

Etichete: cfr cluj , dan petrescu , rennes , ilie dumitrescu , rennes-cfr cluj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”