Romelu Lukaku și Lautaro Martinez au reușit câte o dublă în meciul cu Șahtior / Foto: Getty Images

Video Inter - Șahtior 5-0. Italienii fac spectacol și sunt gata pentru finala Europa League cu Sevilla

articol scris de Digi Sport
17.08.2020, 23:51
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Inter Milano s-a calificat în finala Europa League, după ce a învins-o categoric pe Șahtior Donețk, scor 5-0, la Dusseldorf. În ultimul act, italienii se vor duela cu Sevilla.

Cele două formații au început prudent meciul, Șahtior având chiar o posesie superioară. Echilibrul s-a rupt în minutul 19, când Pyatov a degajat greșit un balon, Barella a interceptat, iar Lautaro Martinez a deschis scorul cu o lovitură de cap imparabilă.

Inter, în finala Europa League, după 5-0 cu Șahtior

Șahtior nu a reușit să-și creeze ocazii clare, iar după pauză tot Inter a fost cea care a lovit. În minutul 64, Danilo D'Ambrosio a făcut 2-0 în urma unui corner, iar după 10 minute a reușit dubla Lautaro Martinez, care a profitat de o eroare a lui Taras Stepanenko.

Ultimul sfert de oră i-a aparținut lui Romelu Lukaku. Belgianul a dat dovadă de o prospețime remarcabilă și a reușit să puncteze în minutele 78, respectiv 83, stabilind scorul final al partidei: Inter - Șahtior 5-0.

Astfel, Inter se califică în finala Europa League, acolo unde o va întâlni pe FC Sevilla. Duelul este programat vineri, de la ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

VIDEO Rezumatul meciului Inter - Șahtior 5-0

LIVE VIDEO Inter - Șahtior 5-0

Min. 90: Final de meci, fără niciun minut suplimentar! Inter se califică în finala Europa League, după o victorie clară împotriva lui Șahtior, 5-0!

Min. 83: GOOOL Inter! Italienii nu se opresc, iar Lukaku reușește dubla, ducând scorul la 5-0. Atacantul belgian trece în viteză pe lângă Khocholava și îl învinge pe Pyatov cu un șut printre picioare.

Min. 78: GOOOL Inter! Romelu Lukaku punctează și el, după o nouă gafă în apărarea lui Șahtior. Konoplyanka pasează greșit spre centrul terenului, Lautaro Martinez interceptează și îl servește excelent pe atacantul belgian, care duce scorul la 4-0.

Min. 74: GOOOL Inter! Lautaro Martinez reușește dubla, iar formația lui Antonio Conte e ca și calificată în finala Europa League.

Min. 64: GOOOL Inter! Danilo D'Ambrosio duce scorul la 2-0 cu o lovitură de cap venită în urma unui corner executat de Brozovic. Italienii sunt foarte aproape de finala Europa League, acolo unde așteaptă Sevilla.

Min. 62: Junior Moraes trece pe lângă egalare! Atacantul lui Șahtior s-a aflat în poziție ideală, însă lovitura sa de cap a fost slabă.

Min. 48: Ocazie mare pentru Inter! Lautaro Martinez interceptează la aproximativ 30 de metri de poarta adversă și încearcă să-l lobeze pe Pyatov, însă portarul ucrainenilor respinge în corner.

Min. 43: Șahtior, din nou aproape de egalare! După o serie de pase ca la handbal, Marcos Antonio șutează din preajma careului, însă mingea trece puțin peste poarta lui Handanovic.

Min. 30: Șansă și pentru Șahtior. Dodo primește în flanc, preia excelent, îi pasează lui Junior Moraes, însă fostul atacant de la Gloria Bistrița este contrat în momentul șutului.

Min. 26: Ocazie Inter! D'Ambrosio, Lautaro Martinez și Lukaku nu reușesc să trimită în plasă, deși toți trei se aflau în fața porții lui Pyatov.

Min. 19: GOOOL Inter! Lautaro Martinez deschide scorul pentru italieni. Pyatov greșește degajarea, Barella interceptează și îl găsește excelent pe atacantul argentinian, care înscrie cu capul.

Min. 15: Început liniștit de meci la Dusseldorf. Șahtior are o posesie mai bună, însă cele două formații nu reușesc să-și creeze ocazii de gol.

Min. 1: A început meciul!

Echipele:

  • Inter Milano: Handanovic - D'Ambrosio, Godin, De Vrij, Bastoni, Young - Barella, Brozovic, Gagliardini - Lukaku, Martinez
  • Rezerve: Padelli, Alexis Sanchez, Moses, Sensi, Ranocchia, Valero, Eriksen, Esposito, Pirola, Biraghi, Skriniar, Candreva
  • Șahtior Donețk: Pyatov - Dodo, Kryvtsov, Khocholava, Matviyenko - Marcos Antonio, Stepanenko - Marlos, Alan Patrick, Taison - Junior Moraes
  • Rezerve: Trubin, Dentinho, Tete, Konoplyanka, Solomon, Kovalenko, Maycon, Marquinhos, Bolbat, Pikhalonok, Bondar, Fernando

Vicecampioana Italiei are șansa de a se lupta pentru trofeul Europa League, după s-a clasat a 3-a în grupa F din UEFA Champions League. Inter s-a calificat în semifinale după ce a trecut de Ludogorets în șaisprezecimi, apoi în manșă unică de Getafe și Leverkusen, în optimi, respectiv sferturi.

Șahtior Donețk are un parcurs excelent în competiție. Asemenea adversarei de astăzi, a ajuns în fazele eliminatorii ale Europa League, după ce a terminat grupa de CL pe poziția a 3-a. În șaisprezecimi, campioana Ucrainei a trecut de Benfica în dublă manșă, apoi în optimi, tot în dublă manșă, a eliminat Wolfsburg, iar în sferturi a învins fără drept de apel, Basel, scor 4-1.

LIVE VIDEO Inter - Șahtior Donețk, de la ora 22:00, pe Digi Sport 1

Cele două formații s-au mai întâlnit în preliminariile UEFA Champions League din sezonul 2005-2006. Italienii au avut câștig de cauză după 2-0 în turul din Ucraina și 1-1, pe Giuseppe Meazza.

Singurul trofeul Europa League al lui Șahtior a fost cucerit în 2009, ultimul an în care competiția s-a numit Cupa UEFA. Ucrainienii erau pregătiți de Mircea Lucescu, iar Răzvan Raț era unul dintre titulari. De partea cealaltă, Inter are în palmares 3 titluri, în 1991, 1994 și 1998, plus o altă finală în 1997.

Matias Vecino și Alexis Sanchez sunt jucătorii pe care Antonio Conte nu se va putea baza în această seară, în timp ce Șahtior nu are probleme de lot.

Inter - Șahtior Donețk, echipe probabile

  • Inter: Handanovic - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young - Martinez, Lukaku
  • Șahtior: Pyatov - Dodo, Krivtsov, Bondar, Matvyenko - Antonio, Stepanenko - Marlos, Patrick, Taison - Moraes

Etichete: semifinale europa league , final 8 europa league , inter sahtior donetk


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Un român de 36 de ani și-a pierdut un braț în timp ce încerca să fure banii dintr-un bancomat din orașul italian Cattolica, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”A distrus și l-a amenințat”. Anunțul făcut de Florin Manea despre Radu Drăgușin a ajuns în Anglia

Elias Charalambous a numit echipa pentru care ”ar lăsa-o” pe FCSB: ”Atunci aș merge”

Video Exclusiv Suporterii lui Dinamo au mers la jucători la antrenament. Dialogul care a urmat

Dan Petrescu: ”Nu vrem să-l ținem aici!”. CFR așteaptă 7 milioane de euro

Citeşte şi

AS Roma - Leverkusen 0-2. Nemții, cu un pas în finala Europa League. Marseille - Atalanta 1-1. Duel strâns în Franța

Galerie Foto Backa Topola - FCSB 4-4 (6-6 d.p, 4-5 d.l.d). Calificare dramatică a roș-albaștrilor după un meci cum rar se vede

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM „Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”